Saltar al contenido

Hur fixar jag PS4 Controller Drift

25 de junio de 2021
001 2aa1f8a3f00c4212a2f064562cc0b2d0

Den här artikeln förklarar hur man fixar PS4-controller-drift (aka analog stick-drift). Instruktioner gäller den officiella Sony DualShock 4-kontrollenheten, men dessa felsökningstips fungerar också för tredjepartsstyrenheter.

Orsaker till PS4 Controller Drift

Om din karaktär eller kameran fortsätter att röra sig när du inte rör vid handkontrollen är det troligt att källan till problemet är analog stickdrift. PS4-styrdrift kan bero på en av två saker:

  • Den analoga pinnen är smutsig.
  • Den analoga pinnen eller potentiometern är skadad.

Du kan förvänta dig allmänt slitage vid frekvent användning. Om rengöring av styrenheten inte löser problemet bör du undersöka hur din kontroller byts ut eller repareras innan du tar isär den.

Så här fixar du PS4 Controller Analog Stick Drift

Se till att din handkontroll är avstängd och följ sedan stegen nedan tills den fungerar som den ska. Efter att ha testat varje fix, testa de analoga pinnarna genom att flytta dem runt i cirklar och klicka på L3 och R3 knappar (genom att trycka på den analoga pinnen).

  1. Återställ din PS4-kontroller. Återställning av DualShock 4 kan lösa många problem som plötsligt dyker upp. Om en mjuk återställning inte fungerar kan du prova en hård återställning.

  2. Rengör din PS4-kontroller. Torka försiktigt runt spalterna på den analoga pinnen med en torr mikrofiberduk. För att bli av med smuts, använd en bomullspinne doppad i en blandning av vatten och isopropylalkohol. Om du ser smuts som du inte kan nå kan du använda tryckluft för att lossa den. Rengöring av handkontrollen varannan månad förhindrar uppbyggnad som kan orsaka problem med DualShock 4.

  3. Få din PS4-kontroller reparerad eller ersatt av Sony. Om din handkontroll är relativt ny kan den fortfarande vara under garanti. Gå till PlayStation Repair & Replace-sidan, välj DualShock 4följ sedan anvisningarna för att se om du är berättigad till gratis reparation eller utbyte.

  4. Demontera din PS4-kontroller för att rengöra den analoga pinnen. För att djuprengöra kontrollerns ingångar måste du ta bort det yttre höljet och lyfta batteriet för att komma åt moderkortet. Använd en bomullspinne och en blandning av vatten och isopropylalkohol. Använd inte tryckluft på de inre delarna. Var försiktig så att du inte kopplar bort något annat än moderkortets batteri när du tar isär din PS4-kontroller.

  5. Byt ut PS4-analoga pinnar. Om du har de nödvändiga verktygen och du är villig att lägga in arbetet kan du försöka byta ut de analoga pinnarna och potentiometern (sensorn för de analoga pinnarna). Förutom de delar som du kan köpa online behöver du också ett lödkolv. Om du inte vill göra det själv är det en billigare och enklare lösning att köpa en ny styrenhet. Om du tar bort det yttre höljet upphävs garantin på din PS4-kontroller, så öppna den endast om garantin har upphört att gälla.