Saltar al contenido

Hur följer Fitbit steg?

16 de julio de 2021
fitbit at work t20 3wAX89 3f039a688b4e4bddb9e9da28d4b95dc4

Har du någonsin undrat hur en Fitbit spårar dina steg och andra aktiviteter? Den använder accelerometerteknik för att förvandla dina fotspår och andra rörelser till data, vilket ger detaljerad information om dina träningsvanor. Här är en förklaring av hur Fitbit-steg mäts.

Hur följer Fitbit steg?

Fitbit använder en 3-axlig accelerometer tillsammans med en stegräkningsalgoritm för att hålla reda på dina rörelser. När den bärs på kroppen omvandlar accelerometern dina fysiska rörelser till digitala mätningar. Genom att analysera dessa digitala mätningar kan din Fitbit ge överraskande noggrann information om dina träningars mönster och intensitet, inklusive:

  • Antalet steg som tagits.
  • Avståndet som rest.
  • Antalet förbrända kalorier.
  • Intensiteten i träningen.
  • Om du cyklar eller simmar (på vissa modeller).

Hur fungerar en accelerometer?

Accelerometrar är små enheter som kan upptäcka rörelseriktningen genom att känna av förändringar i gravitationen. De finns i ett brett utbud av vardagsteknik, inklusive smartphones och spelkontroller. När skärmen roterar med dig när du vrider telefonen i sidled är det en accelerometer på jobbet. Accelerometrar är beroende av en teknik som kallas MEMS (Micro Electro-Mechanical Systems). En MEMS är en liten maskin som omvandlar rörelse till en elektronisk signal som läses av en sensor. För att spåra rörelse i många riktningar måste accelerometern ha sensorer med flera axlar. Fitbits accelerometer har tre axlar (inte bara en, som äldre stegräknare), vilket innebär att den kan spåra rörelser i vilken riktning som helst.

Hur fungerar Fitbits algoritm för stegräkning?

Tillsammans med en accelerometer har Fitbit en finjusterad algoritm för att räkna dina steg. Det letar efter rörelsemönster som uppfyller ett visst detekteringströskel och är indikativa för att gå. Om mönstret och storleken på rörelserna uppfyller den standard som algoritmen anger, räknas de som steg. En mindre rörelse, som att knacka handen på ett skrivbord, räknas inte. De data som samlats in av accelerometern och räknealgoritmen används för att beräkna överraskande detaljerad information om ditt träningspass, som sedan laddas upp till din app när du synkroniserar din Fitbit. Algoritmen är dock inte perfekt. Fitbit räknar ibland ned steg om du går på en mjuk yta, till exempel en plysch matta. Det kan ibland överstiga steg om du kör en riktigt ojämn väg.

Hur du får din Fitbit att räkna dina steg mer exakt

Plyschmattor åt sidan, det finns sätt att öka Fitbits noggrannhet. Till att börja med är det viktigt att manuellt ange din steglängd i Fitbit-appen, särskilt om din steg är längre eller kortare än genomsnittet. Annars använder Fitbit standarddata baserat på din höjd, vilket kanske inte matchar ditt faktiska steg.

Hur man mäter din steglängd

För att mäta din steglängd:

  1. Förmät ett område (i tum eller centimeter) där du kan ta minst 20 steg, till exempel din uppfart eller en lång korridor.

  2. Räkna dina steg när du går över det förutmätta avståndet, gå minst 20 steg i normal takt.

  3. Dela den totala längden på det uppmätta avståndet (i tum eller centimeter) med antalet steg du tog. Detta ger din steglängd i tum eller centimeter.

  4. Gå till Fitbit-appen inställningar > Personlig information > Steglängd och ange din nya steglängd. Du kan också beräkna ditt löpsteg. Kör bara, istället för att gå, när du mäter din steglängd. När du har nått steglängden kan du ange data i Personlig information på din Fitbit-app, som visas nedan. Var noga med att välja Skicka in för att spara informationen.