Saltar al contenido

Hur inaktiverar du Aktivitetsfältets knappgruppering i Windows

13 de julio de 2021
Screenshot2019 01 0312.09.46 5c2e7c0e46e0fb0001dd2fa7

Har du någonsin «tappat» ett fönster eftersom det var grupperat med andra fönster i aktivitetsfältet längst ner på skärmen? Inga problem; fönstret är inte borta och du har inte tappat någonting – det är bara dolt. Vad som händer är att Windows som standard klumpar ihop knappar som tillhör samma program, och det gör detta för att både organisera fönstren bättre och undvika att fylla i aktivitetsfältet. Fem Internet Explorer-fönster kan till exempel hållas tillsammans i en ikon när gruppering av aktivitetsfältet är aktiverat. Aktivitetsfältgruppering kan vara praktiskt för vissa men för de flesta är det bara en irritation. Du kan stoppa Windows från att göra detta en gång för alla genom att följa stegen som beskrivs nedan. Denna handledning gäller Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP.

Hur inaktiverar du Aktivitetsfältets knappgruppering i Windows

 1. Högerklicka eller tryck och håll ned i aktivitetsfältet. Detta är stapeln som sitter längst ner på skärmen, förankrad av Start-knappen till vänster och klockan längst till höger.

 2. I Windows 10 väljer du Aktivitetsfältets inställningar i menyn som dyker upp. För Windows 8 och äldre väljer du Egenskaper.

  Ett fönster kallas inställningar kommer öppna. Windows 8 kallar det Aktivitetsfält och navigeringsegenskaperoch äldre versioner av Windows heter det Aktivitetsfältet och Egenskaper för Start-menyn.

 3. Gå in i Windows 8 Aktivitetsfält fliken till vänster eller högst upp i fönstret och hitta sedan Aktivitetsfältets knappar alternativ. Om du använder Windows 7, Windows Vista eller Windows XP vill du leta efter Aktivitetsfältets utseende alternativ högst upp i fönstret. Windows 10-användare kan hoppa över detta steg helt och gå direkt till steg 4.

 4. För Windows 10-användare, bredvid Kombinera knapparna i aktivitetsfältet välj menyn och välj Aldrig. Ändringen sparas automatiskt så att du kan hoppa över det sista steget nedan.

  Aktivitetsfältets knappar "Kombinera aldrig" alternativet

  För Windows 8 och Windows 7, bredvid Aktivitetsfältets knappar alternativ, använd rullgardinsmenyn för att välja Kombinera aldrig. Se Tips 1 längst ner på denna sida för ett annat alternativ du har här. Avmarkera kryssrutan för Windows Vista och Windows XP Gruppera liknande knappar i aktivitetsfältet kryssruta för att inaktivera knappgruppering i aktivitetsfältet. Om du inte är säker på exakt hur detta alternativ kommer att påverka ditt system ändras den lilla bilden längst upp i fönstret (endast i Windows Vista och XP) för att visa skillnaden. För de flesta nyare versioner av Windows måste du acceptera ändringen innan du kan se resultaten.

 5. Välj OK eller Tillämpa för att bekräfta ändringarna.

Följ eventuella ytterligare anvisningar på skärmen om du uppmanas till det.

Andra sätt att inaktivera gruppering av aktivitetsfältets knappar

Metoden som beskrivs ovan är definitivt det enklaste sättet att ändra inställningen relaterad till grupperingen av aktivitetsfältets knappar, men här är två alternativ: Sök efter aktivitetsfältet i Kontrollpanelen och öppna Aktivitetsfält och navigeringeller bläddra efter Utseende och teman > Aktivitetsfältet och Start-menyn, beroende på din version av Windows. Avancerade användare kan ändra grupperingsalternativet för aktivitetsfältet genom en Windows-registerpost:

 1. Hitta den här nyckeln: HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced

  typ = «kod»>

 2. Ändra värdet nedan för din version av Windows för att inaktivera gruppering av aktivitetsfältet. Värdet finns på höger sida av Registerredigeraren; om det inte redan finns, skapa ett nytt DWORD-värde först och ändra sedan numret som visas här:

  • Windows 10: AktivitetsfältGlomLevel (värde 2)
  • Windows 8: AktivitetsfältGlomLevel (värde 2)
  • Windows 7: AktivitetsfältGlomLevel (värde 2)
  • Windows Vista: Aktivitetsfältet (värde 0)
  • Windows XP: Aktivitetsfältet (värde 0)
 3. Du kan behöva logga ut användaren och sedan in igen för att registerändringen ska träda i kraft. Eller du kan försöka använda Aktivitetshanteraren för att stänga ned och sedan öppna den igen explorer.exe bearbeta.

Mer hjälp med aktivitetsfältets knappgruppering

 1. I Windows 10, Windows 8 och Windows 7 kan du istället välja det alternativ som heter När aktivitetsfältet är fullt eller Kombinera när aktivitetsfältet är fullt om du vill att knapparna ska grupperas men endast om aktivitetsfältet blir fullt. Detta låter dig fortfarande undvika att gruppera knapparna, vilket kan vara irriterande, men det gör att kombineringsfunktionen är öppen när aktivitetsfältet blir för rörigt.

  Gruppera aktivitetsfältets knappar När aktivitetsfältet är fullt alternativ i Windows 10

 2. I Windows 10 och Windows 8 kan du aktivera Använd små knappar i aktivitetsfältet alternativ för att minska knappstorlekarna. Detta gör att du kan öppna fler fönster utan att tvinga ikonerna från skärmen eller till en grupp. Det här alternativet ingår också i Windows 7, men det heter Använd små ikoner.

 3. Aktivitetsfältets inställningar är också hur du automatiskt kan dölja aktivitetsfältet i Windows, låsa aktivitetsfältet och konfigurera andra aktivitetsfältrelaterade alternativ.