Saltar al contenido

Hur inaktiverar du Chromecast på Android

16 de junio de 2021
GettyImages 513136711 9dbfd814c1ea4b89bc3bbf4f15308a1c

Chromecast är ett utmärkt verktyg för att strömma media från dina favorit Android-appar till din TV, men ibland vill du inte casta. Den här artikeln förklarar hur du stoppar Chromecast på Android eller bara inaktiverar Chromecast-aviseringar om det är allt du behöver. Den här artikeln skrevs med en Samsung Galaxy A01 som kör Android 10 och UI Core 2.0. De exakta stegen kan variera något på andra telefoner eller versioner av Android 10, men koncepten är desamma.

Så här stoppar du Chromecast på Android 10

Om du vill inaktivera Chromecast helt på Android är dina alternativ begränsade. Android erbjuder inte ett direkt sätt att inaktivera Chromecast eller alternativet att casta från din Android 10-enhet till Chromecast, i sig. Det vill säga det finns ingen knapp eller inställning märkt Inaktivera Chromecast. Ändå har du några alternativ:

 • Sluta casta. Om du helt enkelt vill stoppa en roll som redan är igång, så är det enkelt. Gå bara in i appen som castar, tryck på Kasta ikonen (rutan med rader som kommer i nedre vänstra hörnet) och tryck på stoppknappen. Om du speglar din skärm, gå till Google Home app och tryck på rummet Chromecast är i och tryck sedan på inställningar > Sluta spegla.
 • Koppla bort Chromecast från TV eller ström. För att tillfälligt inaktivera din Chromecast och dess funktioner, koppla bara bort enheten från TV: ns HDMI-port eller dra ut strömkabeln från enheten. I båda fallen kan din Chromecast inte fungera med din TV eller din telefon.
 • Stäng av Chromecast. Om du stänger av Chromecast har du inaktiverat den tills du slår på den igen.

Så här tar du bort Chromecast från hemappen

Du kan helt inaktivera Chromecast om du tar bort enheten från Google Home-appen. Detta kommer naturligtvis att hindra dig från att casta permanent tills du ställer in det igen, så det kanske inte är det bästa alternativet, men det gör jobbet. Så här tar du bort Chromecast:

 1. För att komma igång, se till att din telefon och Chromecast är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

 2. Gå till Google Home-appen och tryck på rummet Chromecast är i.

 3. Knacka inställningar.

 4. Knacka Ta bort enheten > Avlägsna.

Om du är tekniskt benägen och verkligen vill inaktivera Chromecast på din Android-telefon medan du lämnar enheten inställd har du bara ett alternativ: att rota din enhet. Om du rotar din Android-telefon har du möjlighet att ta bort tjänster på systemnivå som casting. Vi rekommenderar inte detta såvida du inte verkligen vet vad du gör eller är bekväm med att förstöra saker.

Så här inaktiverar du Chromecast-meddelanden på Android 10

Om du har en Chromecast inställd i ditt hus, när gäster kommer över och ansluter till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast, kan de få ett meddelande om att de ansluter till din Chromecast. Du kanske inte vill att gästerna ska ha det här alternativet och därför kanske vill inaktivera Chromecast-aviseringar. Om du inte vill blockera gäster helt, men vill ha mer kontroll kan du prova att använda Chromecast Guest Mode. Om så är fallet har du tur: det finns en inställning för det! Följ dessa steg för att inaktivera Chromecast-aviseringar på Android 10:

 1. Anslut din Android-telefon till samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast.

 2. Tryck på Hem app för att öppna den.

 3. Tryck på namnet på rummet Chromecast-enheten finns i.

  Skärmbilder av hur du kommer till Chromecast-enheter.

 4. Tryck på inställningar ikon.

 5. Bläddra ner och flytta Låt andra styra ditt castmedia skjutreglage till av / grå.

  Var kan du inaktivera mediegjutning för Chromecast på en Android-enhet.