Saltar al contenido

Hur lång tid tar det att ladda Oculus Quest & Quest 2?

25 de junio de 2021
001 how long does it take the oculus quest and quest 2 to charge 5114313 b12806d0617e44bda9536278b636cc62

Oculus Quest och Quest 2 headset med virtuell verklighet låter dig båda spela spel trådlöst, så du behöver inte oroa dig för att snubbla över kablar eller känna dig bunden till en dator. Men med den friheten kommer en kostnad: Du måste ladda dem ibland. Här är när du ska veta att din Oculus-utrustning börjar bli låg och hur länge du måste vänta innan du kan komma tillbaka till spelet.

Hur lång tid tar det innan Oculus Quest och Quest 2 laddas?

Både Oculus Quest och Quest 2s batterier har ungefär samma kapacitet: cirka 3 640 mAh. Om du använder de medföljande kablarna bör de ta ungefär samma tid att ladda; enligt tillverkaren är den tiden mellan 2 och 2,5 timmar från tom till full. Om du använder Elite Strap med ett batteri med din Quest 2, som låter dig använda den längre innan du ansluter den, kommer det extra lagringsutrymmet att lägga lite tid till den siffran. Men eftersom din Quest 2 kommer att använda det externa batteriet innan du drar från det interna, kan du driva det extra separat halvvägs genom din session och ändå få den totala tiden från din inbyggda strömkälla. Du kan också fortsätta använda Oculus Quest eller Quest 2 medan de laddas, men du kanske inte har samma rörelsefrihet när de är anslutna.

När ska du ladda din Oculus Quest och Quest 2

Båda uppdragen innehåller några sätt att kontrollera deras batterinivåer. Det enklaste sättet är inuti användargränssnittet: Längst ner på hemmenyn ser du ikoner som visar hur mycket ström både headsetet och kontrollerna har. Denna information finns i det nedre vänstra hörnet och varje punkt under en ikon representerar 25% avgift. Tidigare versioner av användargränssnittet har denna information i det nedre högra hörnet och visar procentsatser.

Ett annat sätt att berätta om ditt headset behöver laddas är att titta på indikatorlampan på enhetens högra sida, även om den bara kommer att erbjuda denna information när du ansluter den för laddning. Om lampan lyser rött är batteriet lågt (under 10% kvar). Om den är orange laddas den och har mer än 10% av sin kapacitet. Slutligen betyder ett grönt ljus att headsetet är fulladdat. Om lampan inte lyser medan kabeln är ansluten laddas inte headsetet.

Indikatorn tänds på Oculus Quest och Quest 2 VR-headset