Saltar al contenido

Hur länge räcker iPhone- och iPod-batterier?

18 de julio de 2021
iphone battery life 57e3d0d13df78c690f0c3675

Din iPhone är inte så bra om batteriet inte fungerar. Men det finns mer att ha ett hälsosamt iPhone-batteri än att bara hålla det laddat. Du måste också tänka på hur många år batteriet räcker innan det tappar förmågan att hålla så mycket laddning som det gjorde när det var nytt. Apple ger inte en beräknad livslängd för batterierna i iPhones och iPods. Det kan verkligen inte. Det beror på hur länge ett iPhone-batteri håller på påverkas starkt av hur du använder enheten och laddar batteriet.

Skillnaden mellan batteriets livslängd och batteriets livslängd

När du tänker på hur länge enhetens batteri håller, är det viktigt att förstå två koncept som låter likartat men som faktiskt är ganska olika: batteritid och batteriets livslängd.

  • Batteri-liv är hur länge du kan använda din enhet innan batteriet behöver laddas. Detta mäts vanligtvis i timmar eller dagar.
  • Batteriets livslängd är den tid som ditt batteri kan användas innan det slutar kunna hålla tillräckligt med laddning för att driva din enhet. Detta mäts vanligtvis i år.

Förstå iPhone batteriladdningscykler

Det är lättast att säga att batteriets livslängd mäts i år, för det är sant för nästan alla. Men tekniskt sett är det inte 100% korrekt. För en iPhone-ägare är månaderna och åren som använder enhetens batteri det som betyder något, men batteriets livslängd bestäms faktiskt av något som kallas en laddningscykel (det finns mer om laddningscykler på Wikipedia, om du vill gräva djupt). Laddningscykler mäts inte efter tidsperioder. Istället mäts de av hur du använder batteriet. En laddningscykel definieras som användning av 100% av batteriets kapacitet. Det som dock gör laddningscykler komplexa är att 100% användning inte behöver komma på en gång. Till exempel, om du kör ner din iPhone till 50% batteri idag och sedan 25% imorgon och sedan 25% dagen efter det, är det en laddningscykel eftersom den lägger till 100%. Laddningscykler påverkas inte heller av att ladda batteriet. I vårt tidigare exempel kan vi använda 50% på dag ett, ladda batteriet helt över natten, använda 25% på dag två, helt ladda batteriet igen och använda 25% på dag tre. Det är fortfarande en laddningscykel.

Hur länge iPhone- och iPod-batterier håller

Apple säger att batterierna i sina enheter kommer att bibehålla upp till 80% av sin ursprungliga laddningskapacitet genom ett «högt antal» batteriladdningscykler. Det betyder att mängden ström ett batteri kan hålla kommer att minska med tiden, men kommer att förbli relativt högt ett tag. Företaget tillhandahåller inte ett exakt antal, förmodligen för att det har så många olika enheter och batterier, och det finns så många användningsfaktorer som är involverade i batteriets livslängd. Med detta sagt använde Apples webbplats 400 batteriladdningscykler som livslängden för ett iPod-batteri. Det har sedan tagit bort den siffran. Om det fortfarande är sant är svårt att säga, men det är en användbar tumregel att tänka på. Det var för äldre iPods, med olika batterier. Det är förmodligen inte en återspegling av hur länge ett iPhone-batteri räcker i moderna telefoner. Det är säkert att förvänta sig att de håller längre. Om ditt batteri börjar ta slut kanske du undrar om du ska byta ut det. Vi har svaret i Är iPhone eller iPod-batteribyte värt det?

Tips för att förbättra batterilivslängden för iPhone och iPod

Om du vill få ut den längsta livslängden på ditt batteri rekommenderar Apple att du gör en handfull saker:

  • Kör alltid den senaste versionen av enhetens operativsystem. Nya operativsystem erbjuder bättre ström- och batterihanteringsfunktioner. Till exempel har iOS 13 några smartladdningsfunktioner som kommer att hålla ditt batteri bättre längre.
  • Undvik extrema temperaturer. Försök att undvika att låta enheten bli varmare än 35 ° C eller kallare än 0 ° C. Extrema temperaturer kan skada batteriet.
  • Se upp för fall. I vissa fall kan enheter bli för heta när de laddas. Om ditt ärende har det problemet, ta bort det när du laddar enheten.
  • Använd ett halvladdat batteri för långvarig lagring. Om du ska lagra enheten under lång tid laddar du batteriet halvvägs och stänger sedan av det. Varje halvår laddar du tillbaka den till 50% och stänger sedan av den igen.

Behöver du pressa ut några timmar extra användning av ditt iPhone-batteri innan du laddar det? Försök med lågeffektläge.

Hur man förbättrar batterilivslängden för iPhone, iPad och iPod

Förutom att förlänga batteriets livslängd vill de flesta också veta hur man får ut det mesta av en enda laddning. Här är några tips. För iPhone-användare, kolla in 30 tips för att förlänga batteriets livslängd på iPhone. För iPad-användare, kolla in De 17 bästa tipsen för att få längre batterilivslängd för iPad. För iPod-användare föreslår Apple följande:

  1. Se till att du kör det senaste operativsystemet för din enhet.

  2. Använd alltid hållknappen för att låsa enheten när den inte används.

  3. Använd inte EQ-inställningen för musik (välj Platt för att stänga av EQ).

  4. Använd inte skärmens bakgrundsbelysning förutom vid behov.

Tror du att du kan avsluta appar som du inte använder och spara batteritid på det sättet? Nej! Ta reda på varför i Varför du inte kan avsluta iPhone-appar för att förbättra batteriets livslängd.