Saltar al contenido

Hur låser du upp iCloud-låsta iPhones

30 de julio de 2021
unlock icloud locked iphone 4176218 1f216cde369744cc8e94cc376d66d28e

Vad du ska veta

 • Om det är din telefon, ange användarnamnet och lösenordet för Apple ID som användes först för att aktivera det.
 • För en begagnad iPhone, be den ursprungliga ägaren att ange sina uppgifter, logga ut från iCloud, ta bort Apple-ID och radera enheten.
 • Om du inte kan låsa upp telefonen, visa giltigt inköpsbevis för Apples tekniska support och se om de kan hjälpa till.

Den här artikeln förklarar vad du ska göra när du har en iCloud-låst iPhone, vilket innebär att aktiveringslås är aktiverat som ett stöldskydd. För att låsa upp och använda telefonen måste du komma åt sitt ursprungliga Apple ID-användarnamn och lösenord. Instruktioner gäller enheter med iOS 7 och senare.

Hur låser du upp en iCloud-låst iPhone

Activation Lock är ett effektivt stöldskydd. Din iPhone eller iPad aktiverar automatiskt aktiveringslås när Find My iPhone är aktiv. När du väl har aktiverat funktionen kan ingen radera enheten, aktivera den på ett annat konto eller inaktivera Hitta min iPhone utan att ange Apple ID-användarnamnet och lösenordet som ursprungligen ställde in telefonen. Så här gör du om du stöter på det här problemet:

Om det är din iPhone

 1. För att avgöra om du har en iCloud-låst iPhone, leta efter aktiveringslåsskärmen.

 2. Ange Apple ID-användarnamnet och lösenordet som först användes för att aktivera telefonen.

 3. Din iPhone öppnas. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord måste du återställa det.

På iOS 11 eller senare och använd tvåfaktorautentisering för att säkra ditt Apple-ID, inaktivera aktiveringslås med enhetens lösenord. Välj Lås upp med lösenord, tryck på Använd enhetens lösenordoch ange sedan lösenordet.

Om du har tillgång till iPhones ursprungliga ägare

Processen blir mer komplex när användarnamnet och lösenordet inte är ditt, till exempel om du köpte en begagnad iPhone. Om en iPhone är iCloud-låst till ett annat konto än ditt och personen vars konto ursprungligen användes är fysiskt nära dig:

 1. Be dem att ange sina Apple ID-kontouppgifter på telefonen.

 2. När telefonen kommer till startskärmen ska de logga ut från iCloud:

  • På iOS 10.2 och tidigare, gå till inställningar > iCloud > Logga ut.
  • På iOS 10.3 och senare, gå till inställningar > [your name] > Logga ut.

  Logga ut från ett Apple-ID på iPhone

 3. När du blir ombedd att ange sitt Apple ID-användarnamn och lösenord ska de ange det igen.

 4. De ska sedan ta bort Apple ID från iPhone:

  • Tryck på på iOS 10.2 och tidigare Logga ut, tryck sedan på Ta bort från min iPhone.
  • Tryck på på iOS 10.3 och senare Stäng av.
 5. Radera telefonen igen genom att gå till inställningar > Allmän > Återställa > Radera allt innehåll och alla inställningar.

  Radera en iPhone

 6. När telefonen startar om den här gången ska du inte se aktiveringslåsskärmen.

Om den ursprungliga ägaren inte är i närheten

Det är den enkla versionen. Den lite hårdare versionen kommer när personen vars konto du behöver inte är fysiskt nära dig. I så fall måste de ta bort låset med iCloud genom att göra detta:

 1. Be dem gå till iCloud.com och logga in med deras Apple-ID.

 2. Välj Hitta iPhone.

  Hitta iPhone

 3. Välj Alla enheteroch välj sedan den iPhone som måste upplåsas.

  Välj enheten under Alla enheter

 4. Välj Radera och följ sedan alla andra anvisningar på skärmen.

  Radera iPhone-knappen

 5. När den tidigare ägaren har tagit bort telefonen från sitt konto startar du om iPhone och du ser inte aktiveringslåsskärmen när den startar.

Om du inte har tillgång till telefonens ursprungliga konto

Om du inte har ett sätt att logga in med iPhones ursprungliga konto, är du i princip fast. Activation Lock är ett kraftfullt och effektivt verktyg och du kan inte komma runt det. Det är viktigt att se till att begagnade telefoner inte är iCloud-låsta innan du köper dem. Ditt enda återstående alternativ är att nå ut till Apple. Om du kan ge giltigt inköpsbevis till Apple kan företaget vara villigt att låsa upp telefonen åt dig. Få ett kvitto eller annat inköpsbevis och kontakta Apple för teknisk support för att se om de kan hjälpa till.

Är alla iCloud-låsta telefoner stulna?

Bara för att en iPhone visar ett Activation Lock-meddelande betyder det inte nödvändigtvis att den är stulen. Det är möjligt att aktivera aktiveringslås av misstag. Några situationer där detta kan hända är:

 • Glömde att stänga av Hitta min iPhone innan jag raderade iPhone.
 • Glömde att logga ut från iCloud innan du raderade iPhone.
 • Om ditt Apple-ID är inaktiverat.

I dessa fall får du aktiveringslåsskärmen när du försöker ställa in telefonen igen. Dessa misstag är något vanliga när man köper begagnade iPhones. Som sagt, iCloud-låsning är också ett tecken på att det kan finnas en anledning att misstänka att en telefon är stulen. Om du köper en begagnad iPhone måste du fråga om Activation Lock är inaktiverat, och om det inte är det, köp inte telefonen.

Om webbplatser som lovar att iCloud-låsa upp en iPhone

Om du har gjort någon googling om detta ämne har du troligen stött på dussintals webbplatser och foruminlägg som hävdar att andra företag kan kringgå iCloud-lås. Vissa kan kalla sig «officiella» upplåsning. Vad de än säger, de är alla bedrägerier som vill få pengar för en tjänst de inte kan tillhandahålla. Det enda borta runt ett iCloud-lås är det ursprungliga Apple-ID som används för att aktivera telefonen. Dessa tjänster som gör anspråk på att kringgå iCloud-lås är i allmänhet bara ute efter att ta dina pengar, eller så kan de vara engagerade i ett ännu mer komplext bedrägeri. Några tjänster kan komma runt Activation Lock, men därmed bryter de telefonens anslutning till Apple. Du kommer inte att kunna uppdatera operativsystemet eller aktivera telefonen igen efter att ha raderat dess data, bland andra begränsningar. Det är ganska stora nackdelar, och det är svårt att se hur de är värda det.