Saltar al contenido

Hur man ändrar appikoner på Android

24 de junio de 2021
how to use battery saver mode on android 5176451 ffe1c70b57bb481e893afde3622c7654

Vad du ska veta

 • Du kan använda Genväg Maker för att anpassa appikoner och namn på vilken enhet som helst.
 • Gå till Inställningar> Teman för att ladda ner och tillämpa ikonpaket på Samsung-enheter.
 • Du kan ladda ner och installera anpassade ikoner via Google Play Store på vilken Android-enhet som helst. Du kan behöva installera en startprogram för att ändra appikoner.

Den här artikeln beskriver hur du ändrar appikoner på din Android-smartphone, inklusive tillämpning av anpassade ikoner på en Samsung-telefon eller surfplatta.

Hur får jag anpassade appikoner på Android

En av de bästa funktionerna i Android är alternativet att anpassa nästan vad du vill, från bakgrundsbild och låsgenvägar till hur ikonerna ser ut och känns. Dessutom finns det många sätt att använda anpassade ikoner. Du kan till och med skapa din egen! Innan du kan ändra appikoner måste du ladda ner och installera anpassade ikonuppsättningar. Du hittar dem i Google Play Butik. Så här installerar du dem:

 1. Hitta en uppsättning anpassade ikoner du gillar på Google Play Butik. Det bästa sättet att hitta dem är att skriva anpassade ikoner i sökfältet (högst upp).

 2. När du hittar en ikonuppsättning du gillar, tryck på posten i sökresultaten. Tryck sedan på det gröna Installera knapp.

 3. Vänta tills den är klar och återgå sedan till startskärmen eller tryck på Öppna.

Så här får du anpassade appikoner på en Samsung som använder Galaxy-teman

Precis som Galaxy Note 20 använder Samsungs smartphones och surfplattor en ny version av Android som heter One UI. Det betyder att du också kan anpassa startskärmen och gränssnittet med unika bakgrundsbilder, widgets och appikoner. Innan du kan använda anpassade appikoner måste du ladda ner temapaket från appen Galaxy Teman.

Viktig:

Anpassade teman brukade vara tillgängliga på Galaxy Store, men Samsung-enheter har nu en separat applikation Galaxy-teman. På äldre enheter lade Samsung till den nya appen i en ny programuppdatering. På nyare enheter kommer den förinstallerad.

Notera

Du kan också använda Google Play för att ladda ner anpassade ikonpaket på Samsung, om du föredrar det. Så här installerar du appikoner med Galaxy-teman:

 1. Öppna Galaxy-teman app eller gå till Inställningar> Teman. Om du inte redan är inloggad, tryck på menyknappen längst upp till vänster och tryck på profilknappen för att göra det. Om du inte har ett Samsung-konto måste du skapa ett.

 2. Tryck på Ikoner knappen längst ner (tredje från vänster). Hitta ett ikonpaket du gillar.

  Notera

  Vissa ikonpaket kostar pengar. Om du inte vill spendera något, se till att leta efter paketlistan Fri under, inte ett pris.

  1622901412 265 Hur man andrar appikoner pa Android Teman> Ikoner på en Samsung Galaxy-enhet» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-41″ >

 3. Tryck på ikonpaketet för att öppna butiksidan och välj sedan Ladda ner -knappen längst ner på skärmen. En annons kan visas och nedladdningen ska börja när den är klar.

 4. Vänta tills den är klar.

 5. Om du vill använda ikonpaketet direkt, tryck på Tillämpa knappen, som ersatte Ladda ner alternativ.

  Galaxy Ikoner galleri, nedladdningsknapp och tillämpningsknapp

Hur ändrar du appikoner på Android?

Även om du har installerat ett anpassat appikonpaket måste du använda det först innan du ser några ändringar. Att bara ha ikonpaketet installerat gör dem inte aktiva eller synliga.

Notera

Vissa ikonpaket visar en uppmaning direkt efter installationen, så att du kan använda dem. Men inte alla gör detta.

Ändra appikoner inom applikationen

Ibland kan du använda de anpassade ikonerna med ett verktyg som följer med de ikonpaket du installerar. Här är hur:

 1. Öppna ikonappen för paketet du laddade ner. Acceptera alla tillståndsförfrågningar.

 2. Beroende på appen ser du kanske en eller inte Tillämpa knapp. Vissa ikonpaket kräver att du har en anpassad startprogram för att använda dem.

  Ändra ikoner inifrån en app på Android.

Hur ändrar du appikoner på Samsung?

Om du inte redan har använt ikonpaketen som tidigare installerats på din Samsung, så här aktiverar du eller byter ut dem.

 1. Öppna Galaxy-teman antingen genom att klicka på ikonen i appfältet eller gå till inställningar > Teman.

 2. Tryck på menyknappen längst upp till vänster och välj Mina saker.

  1622901413 729 Hur man andrar appikoner pa Android Meny> Mina saker» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-83″ >

 3. Tryck på på högst upp på skärmen Ikoner alternativ. Tryck sedan på ikonpaketet du vill använda.

 4. Välj den längst ner på sidan Tillämpa alternativ. Du kanske eller kanske inte ser en varning, tryck på Hålla med eller Tillämpa igen för att fortsätta.

  1622901413 358 Hur man andrar appikoner pa Android Tillämpa> Använd» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-91″ >

 5. Det är allt! Njut av dina nya ikoner.

  Varning

  De flesta ikonpaket du laddar ner från Galaxy Themes kommer endast ändra utseendet på officiella Samsung- eller systemappikoner. Du måste använda en annan metod för att ändra utseendet på andra appikoner.

Kan du ändra appikoner utan startprogram?

Det korta svaret är ja, det kan du. Med vissa ikonpaket kan du använda dem direkt från den inbyggda appen. Om det inte fungerar kan du alltid använda en annan app som Genväg Maker.

Hur ändrar du appikoner och -namn på Android?

Om du vill ha mer frihet när du ändrar appikoner, som att lägga till ett anpassat namn, måste du installera en annan app som heter Genväg Maker.

Hur installerar du Shortcut Maker?

Gå till Shortcut Maker Google Play Store-sidan. Tryck sedan på det gröna Installera och vänta tills den laddas ner och installeras.

Hur ändrar du appnamn med Shortcut Maker?

För att ändra visningsnamnet på en app skapar du en genväg som innebär att du skapar en ytterligare appikon med anpassade parametrar. Här är hur:

 1. Öppna Shortcut Maker. Välj den typ av genväg du vill göra i listan. Välj den Appar alternativ för en appikon. Välj sedan appikonen du vill anpassa från listan över installerade appar.

  Använd Shortcut Maker för att ändra appnamn på Android.

 2. Använd Tryck för att redigera etikett -knappen (det kommer också att visa appnamnet) för att ändra namnet. Ange sedan det nya anpassade namnet eller etiketten och välj Gjort.

 3. Redigera alla andra anpassade alternativ du vill ha (du kan också välja en anpassad appikon). När du är klar trycker du på den stora blå Skapa genväg längst ned till höger.

  1622901413 413 Hur man andrar appikoner pa Android Klar-knappen på genvägsetiketten> Skapa genväg» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-123″ >

Hur ändrar du appikoner med Shortcut Maker?

Om du vill tillämpa appikoner individuellt eller tillämpa ikoner från ett paket du har installerat kan du använda genvägar. Här är hur:

 1. Öppna Shortcut Maker. Välj den typ av genväg du vill göra i listan. För en appikon skulle det vara Appar alternativ. Välj sedan appikonen du vill anpassa från listan över installerade appar.

  Ändra appikoner med Shortcut Maker på Android.

 2. För att använda en ny ikon, använd Tryck för att redigera ikon knappen (den visar också den aktuella appikonen).

 3. Du kommer att se en lista över tillgängliga alternativ för att anpassa ikonen på nästa skärm. Du kan se anpassade ikonpaket som du har installerat och du kan också använda text, emojis, galleribilder och systemikoner. Välj källan som innehåller ikonen du vill använda och välj sedan din bild.

  Ändra appikoner med Shortcut Maker på Android.

 4. Du kommer att se den nya ikonen du har valt till höger på sidan. För att tillämpa den, tryck på den blå bocken längst upp till höger.

 5. Redigera något av de andra anpassade alternativen du vill ha (du kan också ändra namnet). När du är klar trycker du på den stora blå Skapa genväg längst ned till höger.

  Ändra appikoner med Shortcut Maker på Android.

Hur gör du anpassade ikoner på Android?

Att skapa anpassade ikoner och lägga till dem i en uppsättning är en lång och komplex process och att förklara hur man gör det är bäst för en separat guide. Det är möjligt, och det kan vara mycket roligt. Det kan också vara en lukrativ affärsmöjlighet om du är bra på det! Du kan sälja anpassade teman i Google Play Butik eller Samsung Temabutik.

Hur ändrar jag startskärmen på Android?

På alla Android-enheter kan du leka med appikoner, inklusive deras utseende och känsla. Du kan också anpassa din enhet genom att använda anpassad bakgrundsbild, unika skärmsläckare, ändra låsskärmsvisning och mycket mer. En app som Shortcut Maker gör det enkelt att anpassa utseendet på enskilda appikoner, även de som inte påverkas av att installera ett anpassat ikonpaket eller ett Samsung Galaxy-tema. FAQ

 • Hur ändrar du storleken på appikoner på Android?

  För de flesta Android-telefoner måste du använda en tredjepartsstart. För de flesta Samsung-telefoner kan du gå till inställningar > Hemskärm och välj en annan storlek för startskärmen och appskärmen, som ändrar storlek på alla ikoner på skärmen.

 • Hur ändrar du ikoner på Android utan app?

  På vissa telefoner kan du välja alternativ för ikonerna för inbyggda appar. Tryck länge på ikonen, välj Redigeraoch tryck på ikonen du vill använda.