Saltar al contenido

Hur man ändrar tid på din Fitbit

25 de junio de 2021
Fitbit1 9e1538957af5479f98152cf0df32d1f4

Vad du ska veta

  • Ändra tidszonen i Fitbit-appen genom att gå till alternativ > Avancerade inställningar > Tidszon.
  • Ändra tiden genom att ändra tiden på enheten som du synkroniserar den till och sedan utföra en synkronisering via Fitbit-appen.

Den här artikeln förklarar hur man ändrar tiden på alla Fitbit smartwatch- och fitnessspårmodeller, inklusive Versa, Alta, Charge, Ionic, Inspire och Ace.

Hur klockan fungerar på Fitbit Trackers

Oavsett om du använder en grundläggande Fitbit-tracker som Fitbit One eller Fitbit Zip eller har investerat i en mer avancerad smartwatch som Fitbit Ionic och Fitbit Alta, hanteras tiden på din enhet på samma sätt – genom att synkronisera den med din smartphone, surfplatta eller dator. Oavsett tid och datum på den enhet som du synkroniserar din Fitbit med, kopieras den tiden till din tracker.

Fitbit-klockor och sommartid

Sommartid är ökänt för att orsaka kaos med Fitbit-trackers eftersom det tvingar dem att spela in träningsaktivitet under samma timme två gånger när perioden börjar och slutar. Det finns verkligen inget sätt att kringgå denna irritation, och de flesta Fitbit-användare accepterar den här egenskapen som en del av Fitbit-upplevelsen även om det kan röra upp deras statistik något. Om du litar på din Fitbit-tracker som en klocka kan du få den att uppdatera till sommartid helt enkelt genom att synkronisera den till din smartphone eller dator som vanligt. Alla smartphones, surfplattor och datorer ändrar nu automatiskt sin tid för sommartid som standard.

Ändra tidszoner på en Fitbit Tracker

Precis som det dagsljusproblem som nämnts ovan kan skiftning till en annan tid leda till dataavvikelser – beroende på vilken tidszon du flyttar till kan det tvinga dina spårningsdata att registrera under den föregående dagen eller hoppa över en hel dag helt. Om du bara planerar att vara i en annan tidszon under en kort tidsperiod kan du manuellt tvinga din Fitbit att stanna i sin ursprungliga tidszon genom att stänga av tidszonens automatiska uppdatering i Fitbit-appinställningarna. Välj Fitbit-appen på din mobila enhet alternativ > Avancerade inställningar > Tidszon. Som standard ändras det automatiskt tidszoner när din enhet flyttas till en annan region. tryck på Bil skjutreglaget för att låsa den aktuella tidszonen. Från och med nu, oavsett vart du går, förblir din Fitbit inom samma tidszon.

Hur man ändrar tiden på en Fitbit-enhet

Alla Fitbit-spårare är programmerade för att matcha tiden på enheten de synkroniserar till som din surfplatta, dator eller smartphone. För att ändra tiden på din Fitbit-tracker är allt du behöver göra att ändra tiden på enheten som du synkroniserar den till och sedan utföra en synkronisering som vanligt via Fitbit-appen. Om datumet och tiden går sönder eftersom Fitbits batteri blir urladdat, synkroniserar du det bara till sin värdenhet.