Saltar al contenido

Hur man ansluter en Xbox 360-kontroller

24 de junio de 2021
syncxbox02 5c2ca99f46e0fb00013f0e27

Vad du ska veta

 • Synkronisera med en Xbox 360: Tryck Trådlös anslutning på Xbox 360 och tryck sedan på Synkronisera på styrenheten.
 • PC: Anslut en kabelansluten styrenhet till en öppen USB-port. För trådlös, använd en trådlös mottagare.
 • Mac: Anslut en trådlös mottagare, ladda ner Xbox 360-mottagardrivrutin, håll ned Guide, Tryck Synkronisera på mottagaren och styrenheten.

Den här artikeln förklarar hur man ansluter en Xbox 360-kontroller till en Xbox 360, Windows-dator (med Windows 10, 8.1 eller 7) eller en Mac.

Så här synkroniserar du Xbox 360-kontrollenheten till en Xbox 360

Att synkronisera en Xbox 360-kontroller med en original Xbox 360 är naturligtvis den enklaste processen i den här listan. Här är hur:

 1. Slå på Xbox 360.

 2. Slå på Xbox 360-kontrollenheten genom att trycka och hålla ned den stora Guide knapp i mitten.

 3. tryck på Trådlös anslutning på Xbox 360. Den finns på konsolens framsida. Du bör se ljusringen runt konsolens strömbrytare blinka och rotera. På Xbox 360 E- och S-konsoler hittar du Wireless Connect-knappen av kontrollportarna. På den ursprungliga Xbox 360-konsolen ligger den nära minneskortsplatserna.

 4. Medan lamporna fortfarande blinkar trycker du på Synkronisera på kontrollen. Den ligger på spelplattans baksida, bredvid den trådbundna anslutningen. Guideknappen blinkar när synkroniseringen är klar.

Du vet att styrenheten är synkroniserad med konsolen när lysdioderna runt styrenhetens guideknapp slutar blinka och en lysdiod lyser. Xbox-konsolen visar ett liknande ljus, även om Xbox 360 E visar ett enda fast ljus runt strömbrytaren.

Så här ansluter du Xbox 360-handkontrollen till datorn

Om du har en trådbunden Xbox 360-kontroller behöver du helt enkelt ansluta den till en öppen USB-port på din dator. Windows installerar automatiskt de nödvändiga drivrutinerna och meddelar dig när styrenheten är redo att användas. Om din dator inte upptäcker Xbox 360-handkontrollen kan du försöka ansluta den till en annan USB-port och testa den igen. Om det fortfarande inte fungerar, se till att Windows är fullständigt uppdaterad. Installera eventuella uppdateringar och försök igen. Om du vill ansluta en trådlös Xbox 360-kontroller till en Windows-dator behöver du en trådlös mottagare. Microsoft har en officiell, men det finns också alternativ från tredje part som fungerar lika bra, även om de innehåller ett par extra ringar att hoppa igenom. Så här ställer du in en:

 1. Anslut den trådlösa mottagaren till en extra USB-port på din dator. Om du använder den officiella adaptern ska den automatiskt starta drivrutinsinstallationsprogramvaran. Följ instruktionerna på skärmen och hoppa sedan till steg 7. Om du använder en inofficiell adapter, följ stegen nedan.

 2. Använd Windows-sökrutan för att leta efter Enhetshanterarenoch välj sedan det bland resultaten.

 3. Du bör se ett objekt i listan med en liten, gul triangel, vilket tyder på att Windows inte känner igen enheten. Högerklicka på den och välj Egenskaper > Förare > Uppdatera drivrutinen.

 4. Välj Bläddra i min dator för drivrutinsprogramvara.

 5. Välj Låt mig välja från en lista över tillgängliga drivrutiner på min dator.

 6. Bläddra ner i listan och välj Trådlös Xbox 360-mottagare för Windows. Välj sedan Nästa.

  Anslut Xbox 360-kontroller Windows

 7. Ett varningsmeddelande visas som tyder på att det inte kan bekräfta om drivrutinen är kompatibel. Om du har följt stegen korrekt blir det. Välj Ja och vänta tills installationen är klar. Lampan på mottagaren ska sedan växla till en fast grön färg.

 8. Slå på din Xbox 360-kontroller genom att trycka och hålla ner centralen Guide knapp. Tryck på synkroniseringsknappen på den trådlösa mottagaren såväl som på styrenheten. De blinkar båda i några sekunder men ska sedan ansluta. Om de inte gör det, försök proceduren igen och se till att mottagaren och styrenheten är nära varandra.

Om ovanstående metod inte fungerar kan du ladda ner drivrutinen för Xbox 360 Wireless Controller från Microsofts nedladdningswebbplats. Sök bara efter “Xbox”I spelkategorin och välj sedan Trådlös Xbox 360-kontroller för Windows. Ladda ner rätt drivrutin för ditt operativsystem, öppna filen och följ sedan instruktionerna på skärmen.

Så här ansluter du Xbox 360-handkontrollen till en Mac

Anslutning av en Xbox 360-kontroller till macOS fungerar på samma sätt som Windows.

 1. Anslut den trådlösa mottagaren till din Mac.

 2. Ladda ner och installera Xbox 360-mottagardrivrutinen med öppen källkod från GitHub.

 3. Slå på din Xbox 360-kontroller genom att trycka på och hålla ned Guide knapp.

 4. Tryck på synkroniseringsknappen på den trådlösa mottagaren såväl som på styrenheten. De kommer båda att blinka i några sekunder, men ska sedan ansluta.