Saltar al contenido

Hur man ansluter GameCube-kontroller till Nintendo Switch

19 de julio de 2021
how to connect gamecube controllers to the switch featured 43951df5b19547769f507be8eed85f45

GameCube-kontroller designades för användning med Nintendo GameCube som släpptes 2001. Trots att Nintendo har släppt tre nya konsoler, var och en med sina egna redesignade kontroller, fortsätter GameCube-kontrollen att vara ett populärt val för spelare och har fått officiellt stöd av Nintendo för kompatibilitet med deras senaste konsol, Nintendo Switch. Det betyder att du kan använda dina GameCube-kontroller för Switch, om du vet hur du ansluter dem.

Hur man använder GameCube-kontroller på Switch

Officiella och tredje parts GameCube-kontroller kan ansluta till en Nintendo Switch, men metoden kan variera beroende på styrenhetens modell. Nintendo Switch kräver den senaste versionen av operativsystemet för att kunna använda GameCube-kontroller.

Använd GameCube Adapter för Switch

En GameCube-controller-switchadapter är det enklaste och bästa sättet att ansluta både originalkontroller som kom ut med GameCube och nyare GameCube-controller-modeller som är utformade för användning på Wii U. Även om original GameCube-kontroller kan användas på Nintendo Switch, gör de det saknar vissa kontroller, som knapparna Hem och Skärmdump, som behövs för att navigera i Switch-operativsystemet. Du kan dock använda en Joy-Con för att utföra dessa uppgifter. Nintendo har producerat en egen officiell GameCube-controller-switchadapter och det finns också flera alternativ från tredje part som enkelt kan hittas i videospelsbutiker och i onlinebutiker som Amazon. Alla versioner av adaptern stöder upp till fyra GameCube-kontroller åt gången.

När du har en GameCube-controlleradapter gör du följande för att ansluta dina controllers.

  1. Sätt på din TV och Nintendo Switch och placera konsolen i dockan. Det är omöjligt att ansluta GameCube-kontroller till Switch när den är i handhållet läge.

  2. Anslut de två USB-kablarna från GameCube-controlleradaptern till de två USB-portarna på framsidan av Nintendo Switch-dockan.

  3. Anslut en GameCube-kontroller till adaptern med en av de tillgängliga portarna.

  4. Tryck på valfri knapp på GameCube-kontrollen för Nintendo Switch för att känna igen den.

  5. Du kan nu använda din handkontroll på din Switch som alla andra handkontroller.

Använda en tredjeparts GameCube-kontroller för Switch

Flera företag har producerat sina egna GameCube-kontroller från tredje part som kan ansluta till en Nintendo Switch via Bluetooth eller en USB-kabel. Ingen adapter behövs för dessa styrenheter. De kan anslutas till en Nintendo Switch direkt ur lådan.

HORI Nintendo Switch Battle Pad (Peach) GameCube Style Controller

HORIs GameCube-kontroller är ett exempel på tredjepartsstyrenheter som kan anslutas direkt till Nintendo Switch-konsoler via USB-portarna. GameCube-kontrollerna från Exlene är ett exempel på några som kan anslutas via en USB-kabel och trådlöst med Bluetooth.

Exlene Trådlös Gamecube Controller Switch

Förpackningen för alla GameCube-kontroller nämner vanligtvis om de använder USB eller Bluetooth för att ansluta till en Nintendo Switch-konsol. Om du inte längre har förpackningen för styrenheten kan du också inspektera kabelns ände för att avgöra hur den ansluts. Om den har en rektangulär USB-spets kan den anslutas till Switch med en av konsolens USB-portar. Om anslutningen i slutet av kabeln är cirkulär måste den anslutas till en GameCube-controlleradapter.

Vilka Nintendo Switch-spel använder GameCube-kontroller?

Medan original GameCube-kontroller kan användas för att spela de flesta videospel på Nintendo Switch, rekommenderas de inte alltid på grund av brist på knappar som gör att spelaren inte kan utföra vissa åtgärder. Moderna GameCube-kontroller har dock alla knappar som behövs för att spela Nintendo Switch-spel korrekt, så de flesta spelare borde inte ha några problem att använda dessa alls. De enda Nintendo Switch-videospel som inte stöder gamla eller nya GameCube-kontroller är de som kräver Joy-Con-kontrollerna, t.ex. Bara dansa, Klippklipporoch Fitnessboxning.