Saltar al contenido

Hur man ansluter PS4-kontroller till en PS5

24 de junio de 2021
how to connect ps4 controller to a ps5 5088805 cf6db766a3a544c2a887707af05fb90a

Vad du ska veta

 • Anslut PS4-handkontrollen till din PlayStation 5 för att para ihop den.
 • Du kan spela alla PS4-spel med PS4- eller PS5-kontrollen.
 • Du kan inte spela PS5-spel på konsolen med en PS4-kontroller.

Den här artikeln lär dig hur du ansluter en PlayStation 4-kontroller till en PlayStation 5-konsol. Det förklarar också eventuella begränsningar eller begränsningar som härrör från detta.

Så här ansluter du en PlayStation 4-kontroller till en PS5

Undrar du att PS4-kontroller fungerar på PS5? Du har tur. Det är väldigt enkelt att ansluta en PlayStation 4-kontroller till en PS5 om du följer dessa viktiga steg för vad du ska göra.

 1. Skaffa din PlayStation 4-kontroller och anslut den till PS5-konsolen med den medföljande laddningskabeln.

 2. Tryck på PS-knappen i mitten av din Playstation 4-kontroller för att slå på kontrollen.

 3. Välj en användare att associera styrenheten med på konsolen.

 4. Kontrollenheten är nu ansluten till din PlayStation 5-konsol.

  Dricks:

  Du kan koppla bort kontrollenheten från laddningskabeln och den fungerar fortfarande med konsolen.

Vad kan jag göra med en PS4-kontroller på en PlayStation 5?

Den viktigaste anledningen till att använda en PS4-kontroller på en PlayStation 5 är så att du enkelt kan spela PS4-spel. Du kan redan göra detta med en PS5 DualSense-kontroller men om du vill spela PS4-multiplayer-spel och du bara har en PS5-kontroller är detta ett bra sätt att låta fler än en av er spela ett spel. Om du helt enkelt föredrar känslan av PlayStation 4-kontrollen kan det också vara användbart. Du kan också använda en PS4-kontroller för att navigera i menyerna på PlayStation 5-instrumentpanelen, med upplevelsen som mestadels identisk med att använda en PlayStation 5-kontroller.

Notera:

Detta gäller både officiella DualShock 4-kontroller och alla PlayStation 4-enheter från tredje part som du kanske äger.

Vad kan jag inte göra med en PS4-kontroller på en Playstation 5?

Du kan inte spela PlayStation 5-spel med en PlayStation 4-kontroller. Om du försöker, visas ett varningsmeddelande när du laddar ett spel som säger att ‘PS5-spel inte kan spelas med DUALSHOCK 4’. Det är möjligt att spela PS5-spel med en PlayStation 4-kontroller om du gör det via PS Remote Play-appen på din smartphone, surfplatta eller PC / Mac, men det är helt enkelt inte möjligt på konsolen.

Kan du använda en Playstation 5-kontroller med Playstation 4?

Enkelt uttryckt, nej. Konsolen känner inte igen en PlayStation 5-kontroller, även om du först ansluter den via laddningskabeln. Det är dock möjligt att använda PS Remote Play-appen för att spela ett Playstation 4-spel på distans och använda en PlayStation 5-kontroller ansluten till din PC / Mac, smartphone eller surfplatta. Det finns egentligen inget att vinna på den här metoden, men om du bara har en kontroller och du helt enkelt måste använda din PlayStation 4-konsol i någon form är det ett alternativ.