Saltar al contenido

Hur man ansluter PS4 till en TV utan HDMI

2 de julio de 2021
GettyImages 1135563659 70cf49a9d9954a12bce8b6a83cffb41f

Vad du ska veta

 • Använd en HDMI-omvandlare: Anslut HDMI-kabeln till PS4 och den andra änden till HDMI-omvandlaren.
 • Anslut sedan relevanta kablar (till exempel komposit) till omvandlaren och TV: n. Byt TV: n till rätt ingång. Slå på PS4.
 • Eller använd en HDMI-till-DVI-omvandlare: Anslut HDMI-kabeln till PS4 och DVI-omvandlaren. Anslut DVI-kabeln till omvandlaren och TV: n.

Den här artikeln förklarar hur man ansluter en PS4 till en TV utan en HDMI-port med en HDMI-omvandlare eller en HDMI-till-DVI-omvandlare.

Anslut en PS4 till en icke-HDMI-TV med en omvandlare

Ett av de mest effektiva och enklaste sätten att använda en PS4 och på en TV utan HDMI är att använda en HDMI-omvandlare. Detta översätter signalen till något som TV: n kan förstå och visa. Som sagt, det finns olika typer av HDMI-omvandlare, så du måste bestämma vilken typ du behöver.

 1. Kolla in portarna på baksidan / sidan av din TV. Dessa kan vara allt från en koaxialingång, en DVI-ingång, kompositkablar eller ett av många andra alternativ. En koaxingång ser ut som en gängad skruv. Kompositingångar är tre portar för röda, vita och gula kablar. En DVI-ingång ser ut som vad äldre dataskärmar använde för att ansluta.

 2. Anslut HDMI-kabeln till PS4 och den andra änden till HDMI-omvandlaren.

  Anslut HDMI-kabeln till omvandlaren.

 3. Anslut relevanta kablar till omvandlaren (i det här exemplet kompositkablar) och den andra änden till TV: n.

  Anslut den andra änden av omvandlarledningarna till TV: n.

 4. Byt din TV till rätt ingång och slå på PS4. Om du ser Sony-logotypen på skärmen vet du att den fungerade. Du kanske inte alltid behöver en omvandlare. Vissa tredjepartsföretag producerar HDMI-till-kompositkablar som inte använder en omvandlare. Kvaliteten kan inte garanteras med dessa kablar, och du kan uppleva ljudproblem.

Använd en HDMI till DVI-omvandlare

HDMI och DVI är båda digitala signaler, så om din TV eller bildskärm har en DVI-ingång ser du bättre resultat än med någon av de typer av omvandlare som anges ovan. Du bör också kunna undvika förlust av ljud eller ljud av låg kvalitet som du skulle uppleva med en HDMI till kompositomvandlare. DVI bär vanligtvis ingen ljudsignal, så det här är lite av en hit eller miss-lösning.

 1. Anslut HDMI-kabeln till PS4 och anslut sedan den andra änden till DVI-omvandlaren.

 2. Anslut DVI-kabeln till omvandlaren och anslut sedan den andra änden av DVI-kabeln till skärmen eller TV: n.

 3. Byt din skärm till rätt ingång och slå på PS4. Om du ser Sony-logotypen fungerade den. Höj volymen och testa om ljudet kommer igenom. Om ingen av dessa metoder fungerar, överväga att köpa en ny TV. HDMI-kompatibla TV-apparater har sjunkit i pris och kan köpas för så lite som $ 20 via begagnade butiker som Craigslist eller via Facebook-marknaden. Även om metoderna ovan är effektiva kan de inte garantera att de fungerar varje gång. Även om de gör det kommer du inte att ha samma spelupplevelse av hög kvalitet med en omvandlare som du skulle ha med en standardanslutning.