Saltar al contenido

Hur man ansluter PS5-kontroller till Switch

27 de junio de 2021
switch controller bluetooth adapter cbd15e2ea8e04cfca8457fddfcf3e577

Vad du ska veta

  • Köp en 8BitDo Bluetooth USB-adapter och anslut den till din dockade switch.
  • Stäng av din PS5 och koppla bort din kontroller.
  • Håll PlayStation och Skapa knapparna på din Dualsense tills ljusfältet börjar blinka. När det blir blått är din handkontroll ihopparad.

Medan det är nästan lika enkelt och enkelt att använda en PS5-kontroller på Switch som att använda styrenheten med själva PS5, måste du köpa en Bluetooth-adapter från tredje part. 8BitDo Bluetooth-adaptern stöder Switch och kommer att fungera med PS5-styrenheten, även om PS5-stöd för närvarande inte annonseras och inte erbjuder funktioner utöver grundläggande gamepad-funktionalitet.

Hur man ansluter en PS5-kontroller till switch

Du kommer att missa rumble, haptics, adaptiva triggers, rörelsekontroll och pekplattan, men PS5-kontrollen fungerar fortfarande som alla andra gamepad. Dessutom tar det några sekunder att ställa in det.

  1. Stäng av din PS5 och koppla bort styrenheten. Ta med din controller till din Switch.

  2. Anslut 8BitDo USB-adaptern till din dockade switch. Den ska automatiskt gå in i parningsläge, betecknad med ett litet blinkande ljus, men om inte, tryck bara på knappen på adaptern.

  3. tryck på PlayStation och Skapa knapparna på din PS5-kontroller för att gå in i parningsläge. Kontrollenhetens ljusfält blinkar blått medan den försöker para och blir fast blå när den är ihopkopplad.

Notera

Om du har problem med att ansluta din kontroller, öppna din Switch Systeminställningar> Kontroller och sensorer> Trådbunden kommunikation med Pro Controller och se till att detta är inställt på .

Vad kan du göra med 8BitDo-adaptern?

Förutom Switch fungerar 8BitDo-adaptern med Windows-datorer, Mac-datorer och Raspberry Pi. Enheten stöder också massor av styrenheter. PS5-kontrollsupport är inte officiellt, snarare att 8BitDo-adaptern fungerar med de flesta Bluetooth-kontroller. Officiellt stödda styrenheter inkluderar 8BitDos egen styrlinje, Switch Pro, Joy-cons, Xbox One S / X, PS3, PS4, Wii Mote, Wii U Pro och mer. För en kontroller som DualShock 4 stöder 8bitDo-adaptern till och med rörelsekontroller och mullrar trådlöst. Om du inte har Bluetooth på din dator och vill använda din PS5-styrenhet trådlöst kan du också använda 8BitDo-adaptern.