Saltar al contenido

Hur man använder Amiibo på Nintendo Switch

21 de junio de 2021
nintendo switch amiibo 4165147 FINAL updated 9c840e08365c42378af9f2b156be1c6e

Nintendo hoppade på leksakerna på ett enormt sätt med sina amiibo-figurer, som först introducerades för Wii U-konsolen. Siffrorna var också kompatibla med 3DS via en kringutrustning, och den nya Nintendo 3DS-maskinvaruversionen innehöll en inbyggd NFC-läsare som kunde skanna amiibos. När Nintendo gick vidare från Wii U till Switch, gjorde amiibo också hoppet till nästa konsolgeneration. Alla de gamla amiibo-figurerna som släpptes tillsammans med Wii U fungerar bra med Switch och Nintendo fortsätter att släppa helt nya siffror för att stödja Switch-spel som Super Mario Odyssey och The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Hur man skannar en Amiibo med en Nintendo Switch

Att skanna en amiibo med en Nintendo Switch är enklare än någonsin tidigare. Med Wii U finns skannern på GamePad, vilket är obekvämt för spelare som föredrar att använda en Pro Controller. På samma sätt använder 3DS en separat kringutrustning för skanning, och den nya Nintendo 3DS kräver att spelaren döljer den nedre skärmen med en amiibo för att skanna den. Det finns två platser där du kan skanna en amiibo på en Nintendo Switch, beroende på styrenheten som du använder. Om du använder Joy-Con-kontrollerna kan du skanna en amiibo genom att trycka på den till höger joystick, som finns på höger Joy-Con. Detta fungerar oavsett hur du använder Joy-Cons. De kan anslutas till omkopplaren, anslutas till en kontrollram eller hållas separat och ändå läsa en amiibo. Om du använder en Pro Controller kan du skanna en amiibo genom att trycka på den till Nintendo Switch-logotypen på kontrollens framsida. Detta gör det möjligt för spelare att dra nytta av bonusar i spelet, som osårbarhet i Super Mario Odyssey, oavsett styrenheten de använder.

hur man skannar en amiibo med Nintendo switch

Amiibos kan skannas med rätt Switch Joy-Con eller Pro Controller.

Den specifika proceduren för att skanna en amiibo på Nintendo Switch skiljer sig från ett spel till ett annat, men här är de allmänna stegen du måste ta:

 1. Se till att din Switch har den senaste systemuppdateringen installerad.
  1. Starta ett amiibo-kompatibelt spel och följ alla instruktioner i spelet som gäller amiibo-användning.
   Tryck på din amiibo till NFC-läsaren på höger Joy-Con eller en ansluten Pro-kontroller.
   Joy-Con – NFC-läsaren finns på Switch höger kontrollpinne, som ligger på höger Joy-Con.
  2. Pro-styrenhet – NFC-läsaren finns vid Nintendo Switch-logotyp, som finns på framsidan av Pro Controller mellan och + knappar.

Amiibos fungerar bara med specifika Nintendo Switch-, Wii U- och 3DS-spel. Nintendo håller en fullständig lista över alla amiibo-kompatibla spel. Se den här listan för att se om ditt spel fungerar med amiibos och om din amiibo fungerar med det spelet.

Hur du får Amiibo-belöningar och bonusar i specifika spel

Medan den grundläggande processen att skanna en amiibo inte ändras från ett spel till ett annat, har varje spel en specifik procedur som du måste utföra innan du faktiskt kan skanna en amiibo. Metoden för att skanna en amiibo i ett visst spel beskrivs vanligtvis i den medföljande dokumentationen, och de flesta spel har också en handledning i spelet som visar hur du startar skanningsprocessen. Om du missade en handledning eller inte hittar dokumentationen i spelet, här är de specifika steg som du måste ta för några av de mest populära Switch-spelen:

Använda Amiibo i The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Amiibo-användning är avstängd som standard i det här spelet, så du måste aktivera det innan du kan skanna din amiibo:

 1. tryck på + knapp.
 2. Öppna Systeminställningar.
 3. Välj alternativ.
 4. Välj amiibo.
 5. Välj använd amiibo.

När du har aktiverat amiibos kan du skanna en amiibo när som helst under spelet:

 1. Håll ned upp-knappen till vänster Joy-Con d-pad eller Pro Controller d-pad.
 2. Välj amiibo runa.
 3. tryck på vänster axelknapp.
 4. Skanna din amiibo.

Använda Amiibo i Super Mario Odyssey

Möjligheten att skanna en amiibo i Super Mario Odyssey är inte tillgänglig när du börjar spela. Innan du kan dra nytta av den här funktionen måste du slå de två första riken. När du anländer till Sand Kingdom och slår Broodals hittar du en padda som hänger nära ditt skepp. När du har pratat med padden kan du när som helst skanna en amiibo:

 1. Tryck rätt på d-pad på din vänstra Joy-Con eller Pro Controller.
 2. Skanna din amiibo.

Använda Amiibo i Kirby Star Allies

Du kan bara skanna en amiibo i ett skede, så det är en bra idé att bara använda en när du planerar att spela igenom hela nivån. Att skanna en amiibo ger dig mat, liv, stjärnor och illustrationer.

 1. Starta ett spel i Story Mode.
 2. Starta en nivå och tryck på + knapp.
 3. Välj amiibo.
 4. Välj ja för att bekräfta amiibo-användning.

Använda Amiibo i Splatoon 2

 1. Gå till Inkopolis Square och leta efter amiibo-låda nära den gula lastbilen.
  1. Stå framför lådan och tryck på en knapp.
   Skanna din amiibo.
   Om amiibo inte har registrerats på din Switch ännu, välj Registrera.
  2. Om amiibo redan har registrerats på din Switch av en annan användare måste du återställ amiibo-data innan du kan registrera det själv.
 2. Välj gör det för mig.
 3. Skanna din amiibo igen för att bli vän med din amiibo i spelet.

Använda Amiibo i Mario Kart 8 Deluxe

 1. Starta spelet och öppna menyskärmen.
 2. Välj amiibo.
 3. Skanna en kompatibel amiibo.

Använda Amiibo i Skyrim

 1. tryck på b-knappen.
 2. Välj magi från menyn.
 3. Välj befogenheter.
 4. Välj amiibo.
 5. Tryck på endera ZL eller ZR och utrusta amiibo som en makt.
 6. Avsluta menyn.
 7. Tryck på endera ZL eller ZR beroende på vilken du har kartlagt till amiibo.
 8. Skanna en kompatibel amiibo.

Skanna en Twilight Princess Link-, Toon Link- och Skyward Sword-länk för att omedelbart låsa upp en komplett uppsättning Link-redskap i spelet. Skanning av andra Link amiibo-siffror ger andra vapen och redskap.

Använda Amiibo i Fire Emblem Warriors

Du kan skanna amiibo-siffror för att låsa upp vapen, men funktionen är inte tillgänglig förrän du har slutfört det andra kapitlet i berättelseläget.

 1. Starta spelet och öppna menyskärmen.
 2. Välj presenter (amiibo).
 3. Följ anvisningarna på skärmen och skanna din amiibo ..

Du kan skanna upp till fem amiibo-siffror varje dag. Scanning a Fire Emblem Warriors Chrom eller Tiki amiibo ger ett unikt vapen som bara är tillgängligt första gången du skannar det. Andra Fire Emblem-amiibos ger slumpmässiga vapen och andra amiibos ger slumpmässiga andra belöningar.

Använda Amiibo i Mario + Rabbids Kingdom Battle

Innan du kan skanna din amiibo i Mario + Rabbids Kingdom Battle, måste du slutföra värld 1-5, besegra mittbossen och få Luigi i ditt lag. Därefter är här processen för att skanna en amiibo:

 1. Återvänd till slottet.
 2. Gå in i FoU-byggnaden.
 3. tryck på en knapp.
 4. Skanna en amiibo.

Att skanna en Mario, Luigi, Peach eller Yoshi amiibo låser upp vapen för den karaktären. Du kan bara skanna en amiibo per tecken per spara fil.

Vad gör du om din switch inte skannar din Amiibo

När en switch inte läser en enda amiibo kan det finnas ett problem med den amiibo. Om du stöter på en situation där din Switch inte skannar några amiibo-siffror alls kan det finnas ett maskin- eller programvaruproblem. Här är några av de viktigaste sakerna att kontrollera när din Switch inte kan skanna din amiibo:

 1. Kontrollera att du har följt rätt procedur för att läsa amiibo i ditt spel. För att till exempel skanna en amiibo i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, måste du välja använd amiibo i alternativen och använd sedan d-pad för att välja amiibo-skanning förmåga.
  Se till att din Joy-Con eller Pro Controller är ihopkopplad med Switch.
  Koppla ihop din Joy-Con genom att fysiskt skjuta in den i kontakten på sidan av omkopplaren. Om du kan navigera i menyer med Joy-Con är den ihopparad.
 2. Anslut en Pro Controller genom att placera din Switch i dockan och anslut Pro Controller till dockan via USB-kabel.
 3. Koppla ihop en Pro Controller genom att öppna hemmeny > styrenheter > ändra grepp och ordningoch håll sedan ned synkronisera på din pro-kontroller.
 4. Se till att du inte försöker skanna din amiibo med vänster Joy-Con. Endast rätt Joy-Con har en NFC-läsare. Du kan se skillnaden genom att leta efter Joy-Con som har en + knappen på den och använder den.
 5. Se till att du rör vid din amiibo till höger om din controller. NFC-läsaren till höger Joy-Con finns i den analoga pinnen och NFC-läsaren i Pro Controller finns under Switch-logotypen.
 6. Om du har en andra höger Joy-Con eller en Pro Controller, försök skanna din amiibo med dem. Om du ska skanna amiibo finns det förmodligen ett hårdvarufel i den ursprungliga Joy-Con.
  Försök starta om konsolen. Detta kan göras genom att hålla ned strömbrytaren i fem sekunder, välja strömalternativ och sedan välja att starta om konsolen. Efter att konsolen har startat om, kontrollera om du kan skanna din amiibo.
  Kontrollera att din Switch har den senaste systemuppdateringen. Här är proceduren för det:
  Välj Systeminställningar på hemmenyn.
 7. Välj Systemet.
 8. Välj Systemuppdatering.
 9. Följ anvisningarna på skärmen om en uppdatering är tillgänglig.

Om du försöker alla dessa förslag och din Switch fortfarande inte kan skanna amiibos, kan det finnas ett maskinvarufel i din Joy-Con eller Switch. I så fall måste du kontakta Nintendo support för att begära en konsultation eller reparation.