Saltar al contenido

Hur man använder Apple AirTags

25 de junio de 2021
Apple airtag accessories 042021 3f9ba44477284a2ba6c404b24de2aef9

Vad du ska veta

 • Använd Hitta min app för att spåra AirTags genom att gå till Objekt > ditt AirTag-namn> Hitta > följ anvisningarna.
 • På iPhone 11 och senare använder Precision Finding Apples U1-chip och Augmented Reality för att ge en bättre sökupplevelse.
 • Har du tappat bort ditt föremål? Gå till Hitta min > Objekt > AirTag-namn> Förlorat läge > Gör det möjligt > Fortsätta > ange ditt telefonnummer / e-post> Aktivera.

Den här artikeln beskriver hur du ställer in Apple AirTags och hur du använder Apple AirTags för att hitta förlorade föremål.

Hur man använder Apple AirTags för att hitta ett förlorat objekt

Om du har tappat bort ett föremål som du var smart nog att fästa en AirTag till, skulle det vara ganska enkelt att hitta det. Här är vad du ska göra:

 1. Öppna den förinstallerade Find My-appen på en iPhone, iPod touch eller iPad.

 2. Knacka Enheter för att se en lista över alla dina AirTags.

 3. Tryck på AirTag du försöker hitta.

 4. Tryck på för att låta AirTag spela en klocka för att hjälpa dig hitta den Spelljud. Om AirTag inte finns i närheten och du behöver vägbeskrivning, tryck på Hitta.

 5. Find My berättar hur nära du är AirTag.

 6. Precision Finding-funktionen (tillgänglig på iPhone 11 och uppåt) pekar dig också i riktning mot AirTag, gör skärmen grön när du är nära den och utlöser haptisk återkoppling så att du vet att du är nära.

 7. När du har hittat AirTag eller vill lämna sökningsläget, tryck på X.

  Använda Precision Location för att hitta ett förlorat objekt med AirTags och en iPhone.

Så här ställer du in Apple AirTags

Innan du kan ansluta en Apple AirTag till ett objekt du vill spåra måste du ställa in AirTag genom att följa dessa steg:

 1. Se till att du har loggat in på Apple ID och iCloud på din iPhone eller annan enhet och att Bluetooth är på och att du har anslutit till internet.

 2. Håll AirTag nära din enhet så upptäcks den automatiskt. Knacka Ansluta.

 3. Välj vilken typ av objekt du ska spåra med AirTag. Välj från listan eller välj din egen och tryck sedan på Fortsätta.

  Anslut och fortsätt knapparna för att ställa in en AirTag.

 4. Bekräfta det telefonnummer eller e-postadress som är kopplad till denna AirTag. Folk kommer att använda denna information för att returnera ditt förlorade föremål om de hittar det. Knacka Fortsätta. Om du väljer att ange din e-post visar AirTag ditt delvis maskerade telefonnummer när någon annan trycker på den med en NFC-kompatibel enhet.

 5. Efter några sekunder för att slutföra installationen ser du AirTag på en karta och tips om hur du använder den. Knacka Gjort. Tryck på för att se den på en karta Visa i Hitta min app.

  Fortsätt och Klar-knapparna när du registrerar en AirTag med det objekt det spåras.

Har Apple en spårningsenhet?

Ja. AirTags är Apples enhetsspårningsenhet. De debuterade i april 2021 efter många månaders spekulation och rykten. AirTags liknar och konkurrerar med bland annat Tile, Chipolo och Cube-produkter.

Vad är Apple AirTags?

Apple AirTags är små, lätta Bluetooth-enheter som kan anslutas till objekt som du vill spåra. Apples Find My-plattform driver spårningen. Den har appar för iPhone, iPod touch och iPad och ett webbgränssnitt. Find My är samma plattform som driver Find My iPhone och liknande verktyg.

Vad används Apple AirTags för?

AirTags kan användas för att hålla reda på praktiskt taget alla objekt som du behöver hitta snabbt. De är förmodligen mest användbara för att hitta saker du ofta tappar, som nycklar, bagage eller husdjur (dock officiellt rekommenderar Apple inte detta). Du kan också använda dem för att spåra platsen för stulna föremål (så länge som tjuven inte ser AirTags och kasta dem, det vill säga).

Apple AirTags Vanliga frågor

Här är svar på några av de vanligaste frågorna om Apple AirTags.

Hur fungerar Apple AirTags?

AirTags är Bluetooth-lågenergisändare som skickar en signal för att ange sin plats. Men om du känner till Bluetooth vet du att den har en räckvidd på bara cirka 100 meter – hur kan du hitta en AirTag som är mer än 100 meter bort? Det är där Apples Find My-nätverk kommer in. Varje iPhone, iPod touch eller iPad som har Find My-installationen är en del av Find My-nätverket. Det är nästan 1 miljard enheter världen över. Alla dessa enheter kan upptäcka Bluetooth-signalen från AirTags. När de gör det vidarebefordrar de AirTag-platsen via nätverket och tillbaka till ägaren. Det händer privat och passivt. Ingen behöver göra någonting – det förlorade föremålet hittas bara. AirTags har Apple U1 ultrabredband-chip i sig. Detta kommunikationschip fungerar med iPhone 11 och uppåt, som också har chipet. Det möjliggör Precision Finding, en funktion för att hitta AirTags enklare och mer exakt inomhus och trots hinder som väggar.

AirTags storlek och vikt

 • AirTags storlek: 1,26 tum över och 0,31 tum tjockt
 • AirTags vikt: 0,39 uns

Krav på AirTags

För att använda AirTags behöver du följande:

 • iPhone eller iPod touch som kör iOS 14.5 eller
 • iPad som kör iPadOS 14.5
 • Apple ID och iCloud

Du kan konfigurera upp till 16 AirTags för att fungera med ett enda Apple-ID.

AirTags laddning och batteri

Du behöver inte ladda AirTags. Det beror på att de har utbytbara batterier. AirTags-batterier är CR2032-standardbatterier (som liknar stora klockbatterier) som räcker cirka ett år.

Hur man returnerar ett förlorat Apple AirTag

Om du hittar ett till synes förlorat objekt med en AirTag kopplad till det kan du hjälpa till att få tillbaka det till dess ägare. Håll AirTag nära din iPhone eller någon annan enhet utrustad med NFC (Near-Field Communication). Genom att göra detta tar du dig till en webbplats som listar telefonnummer eller e-postadress till AirTags ägare (om de har tillhandahållit det under installationen) och skickar ägaren ett meddelande om varans plats. Du kan sedan arbeta med ägaren för att returnera artikeln. FAQ

 • Hur mycket kostar AirTags?

  Köp en enda AirTag för 29 $ eller ett paket om fyra för 99 $. AirTags är tillgängliga från Apple.com, eller ladda ner Apple Store-appen för iOS och köp dem.

 • Hur fäster man en AirTag på ett objekt?

  Lägg en AirTag i en ficka eller väska eller använd ett Apple AirTag-tillbehör för att ansluta en AirTag. Använd till exempel en AirTag-nyckelring, ögla eller en säker hållare. Besök Apple.com för att kolla in AirTag-tillbehör, som finns i ett stort antal färger, och vissa kan graveras.

 • Kan jag anpassa mina AirTags?

  Ja. Apple kan gravera en AirTag med upp till fyra bokstäver eller emojis eller en blandning av båda. Du måste välja gravyr när du köper dina AirTags; du kan inte skicka tillbaka dem för att graveras senare.

 • Är AirTags vattentåliga?

  Ja. Medan AirTags inte är det vattentät, de har en IP67-vattentålig klassificering, vilket innebär att de enligt tester fortfarande kommer att fungera efter att ha tappats upp till en meter vatten i 30 minuter. IP67-klassificeringen betyder också att de är 100 procent skyddade mot damm och sand.