Saltar al contenido

Hur man FaceTime på Android

14 de agosto de 2022
how to facetime on android with ios 15 7d30a30d100e4cf2add4e5adec15b018

Vad du ska veta

 • Android-användare kan bara gå med i FaceTime-samtal som redan pågår, och en iOS-användare måste bjuda in dem.
 • Starta FaceTime på iPhone/iPad > Skapa länk > Namnge FaceTime-samtalet > Skicka länk via meddelanden eller e-post.
 • Android-användaren kan gå med i samtalet genom att öppna länken. Iphone-användaren måste dock släppa in dem.

Den här artikeln bryter ner stegen du måste följa för att gå med i ett FaceTime-samtal på Android. Användare som kör iOS 15 eller macOS Monterey (eller nyare) kan bjuda in Android-användare till FaceTime-samtal.

Hur man FaceTime på Android

Om du vill använda FaceTime på Android kommer du först att behöva någon som har iOS 15 installerat på en iPad eller iPhone. Därifrån kan du följa stegen nedan för att skapa FaceTime-samtalet och bjuda in dem som använder Android.

 1. Lansera Facetime på en iPhone eller iPad som kör iOS 15.
 2. Tryck på Skapa länk alternativ.
 3. Ge FaceTime-anropet ett namn genom att trycka på Lägg till namn alternativet högst upp i åtgärdsmenyn. Detta kommer att göra det lättare att hålla reda på, särskilt om du väljer att schemalägga det för senare.

  Delningsalternativ när du använder länken skapa i FaceTime.

 4. Välj en delningsmetod och skicka länken till Android-användarna.
 5. När du har skickat länken kan Android-användaren öppna länken, ange ett namn för sig själv och sedan gå med i samtalet.

  Gå med i en FaceTime som redan pågår på Android.

Efter att ha gått med i samtalet kan Android-användare stänga av mikrofonen, stänga av videon, byta kameravy och lämna samtalet efter behov.

Begränsningar för att använda FaceTime på en Android-telefon

Även om du kan gå med i FaceTime-samtal skapade med iOS Create Link-systemet, kan du inte ringa FaceTime-samtal själv på en Android-telefon. Till skillnad från iOS-versionen av videosamtalsappen fungerar FaceTime på Android via en webbläsare istället för en dedikerad applikation. Som sådan har den inga möjligheter förutom att gå med i samtal via inbjudan. Det är oklart om Apple någonsin kommer att uppdatera hur FaceTime fungerar på Android-telefoner eller om det finns planer på att skapa en fristående app som användare kan ladda ner för att ringa. För närvarande kommer användare fortfarande att behöva förlita sig på en iPhone- eller iPad-användare för att ställa in samtalet och komma igång. Att gå med i FaceTime-samtal från Android-enheter kan vara till hjälp, särskilt om du har familjemedlemmar som inte har en iPhone eller Mac. Det finns dock vissa begränsningar på plats.

FAQ

Hur installerar jag FaceTime på Android?

FaceTime är inte tillgängligt att installera på Android. Om du har en Android-telefon kan du delta i FaceTime-samtal när du bjuds in av en iOS-användare, enligt beskrivningen ovan.

Hur kan jag ringa videosamtal på en Android-telefon?

För att ringa videosamtal på Android kan du använda den inbyggda videosamtalsfunktionen från appen Telefon genom att välja en kontakt och trycka på Videosamtal. Google Duo, Googles app för videosamtal som är förinstallerad på många Android-telefoner, är ett annat alternativ. Det är också tillgängligt för iPhones, vilket innebär att du kan videosamtal kontakter som använder antingen iOS eller Android.