Saltar al contenido

Hur man använder en PS4-kontroller för att spela Google Stadia

21 de junio de 2021
connect ps4 to stadia photo d1245343277543948fdc389ef25d44dd

Vad du ska veta

 • Anslut en PS4-kontroller till en PC, Android eller iOS och starta Google Stadia, som automatiskt ska upptäcka den.
 • Du kan använda Tandem-läge med en Chromecast för att ansluta en styrenhet, men det kräver en Stadia-styrenhet.

Vill du lära dig hur man använder en PS4-kontroller för att spela Google Stadia? Du har kommit till rätt ställe. Den här guiden innehåller instruktioner för hur du använder en PS4-kontroller tillsammans med Stadia på en PC, Android eller iOS-enhet.

Hur man använder en PS4-kontroller för att spela Google Stadia på en PC

Du kan använda PS4 DualShock4-kontrollenheten för att spela Stadia på en PC via en trådbunden eller Bluetooth-anslutning.

 1. Anslut din PS4-kontroller till din dator med en mikro-USB-kabel eller via Bluetooth.

 2. Öppna webbläsaren Google Chrome. Du måste ha Google Chrome version 77 eller senare för att kunna använda Stadia.

 3. Besök Google Stadia webbgränssnitt och logga in på ditt konto.

 4. Starta ett spel via webbgränssnittet. När du väl har startat trycker du på valfri knapp på PS4-kontrollenheten. A Styrenhet länkad meddelandet ska visas.

Så här använder du en PS4-kontroller för att spela Google Stadia på Android

Du kan använda PS4 DualShock4-handkontrollen via en trådbunden eller Bluetooth-anslutning på Android-enheter som kör Android 10.0 eller senare.

 1. Anslut din PS4-kontroller till din Android-enhet.

 2. Starta Google Stadia-appen.

 3. Starta ett spel. PS4-styrenheten ansluts automatiskt.

Hur man använder en PS4-kontroller för att spela Google Stadia på iOS

Du kan spela Google Stadia på iOS, men inte via Stadia-appen. Istället är Stadia för iOS-beta endast tillgänglig via en webbläsare. Först är det viktigt att följa Googles instruktioner för att konfigurera Stadia på iOS innan du försöker ansluta din PS4-kontroller. Stadia för iOS stöder endast en trådlös Bluetooth-anslutning.

 1. Anslut din PS4-kontroller till din iOS-enhet.

 2. Starta Google Stadia med ikonen som skapades under installationsprocessen.

 3. Starta ett spel via webbgränssnittet. När du väl har startat trycker du på valfri knapp på PS4-kontrollenheten. A Styrenhet länkad meddelandet ska visas.

Vad händer om min PS4-kontroller inte fungerar med Google Stadia?

Att installera en PS4-kontroller med Google Stadia är enkelt. Det finns inget att konfigurera. Men vad händer om styrenheten inte upptäcks automatiskt? Försök koppla från och anslut PS4-kontrollenheten från enheten igen. Om du använder en trådbunden anslutning kan du försöka byta till en trådlös Bluetooth-anslutning eller tvärtom. Slutligen kopplar du bort alla andra styrenheter som är anslutna till din enhet.

Kommer PS4-kontrollen någonsin att arbeta med Stadia på Google Chromecast?

Google har inte meddelat planer på att göra PlayStation 4-kontrollenheten kompatibel med Google Stadia på en Google Chromecast. Denna udda begränsning beror på bristen på Bluetooth på äldre Chromecast Ultra-modeller som stöder Stadia. Det finns ett sätt att använda en PS4-kontroller med en Chromecast. Stadia har en experimentell funktion som heter Tandem Mode. Anslut en andra styrenhet till en Stadia-styrares USB-C-port. Den andra styrenhetens ingång replikeras via Stadia-styrenheten och skickas till Chromecast via Wi-Fi. Med andra ord blir Stadia-styrenheten en stor Wi-Fi-dongel. Tandem Mode fungerar med en PS4-kontroller. Kom bara ihåg att det är experimentellt och kanske inte fungerar i varje spel. Du måste också äga en Google Stadia-kontroller, som för många spelare besegrar poängen.