Saltar al contenido

Hur man använder ett tangentbord eller en mus på en PS5

26 de junio de 2021
how to use a keyboard or mouse on a ps5 5088700 08068caaf21042faa1cf5490d0de5dd8

Vad du ska veta:

 • Det finns inget behov av ett tangentbord och en musadapter för PlayStation 5.
 • Anslut bara tangentbordet och musen till spelkonsolen för att använda det.
 • Du kan inte spela onlinespel mot andra konsolspelare med den här metoden.

Den här artikeln förklarar hur man ansluter tangentbord eller mus till PS5, samt vilka begränsningar som kan vara involverade i processen.

Så här ansluter du ett tangentbord och en mus till din PlayStation 5

Det är super enkelt (och användbart) att använda ett tangentbord och en mus med din PlayStation 5. Så här gör du det.

 1. Skaffa ett tangentbord och en mus.

  Notera:

  Om du bara vill använda ett tangentbord eller en mus istället för båda, kan du välja att göra det också. Det är inte obligatoriskt att använda de två tillsammans.

 2. Anslut enheterna eller deras trådlösa adaptrar till USB-portarna på PlayStation 5.

 3. Börja använda tangentbordet och / eller musen istället för spelkontrollen.

  Dricks:

  Du kan redigera vissa tangentbords- och musinställningar genom att gå till Inställningar> Enheter på din PlayStation 5 när enheterna är anslutna.

Vilka tangentbord och möss är kompatibla med PlayStation 5?

PlayStation 5 är kompatibel med nästan alla tangentbord och möss. Vissa mus- och tangentbordskombinationer kan kräva att du väntar ett ögonblick eller två tills konsolen registrerar dem, men för det mesta fungerar de helt enkelt bara. Så är fallet med både trådbundna och trådlösa kombinationer av tangentbord och mus, men det kan finnas några mindre problem med trådlösa enheter. Det beror på att om båda enheterna delar en enda sändare kan det vara problem med att din konsol plockar upp svaren korrekt. I så fall rekommenderar vi att du använder en dedikerad trådlös spelmus eller tangentbord istället eftersom de har separata sändare. Om du använder en kabelansluten lösning finns det inga problem med att bara ansluta dem och använda dem direkt.

Vad kan jag göra med ett tangentbord och en mus på PlayStation 5?

Den största fördelen är att du kan svara på chattmeddelanden med tangentbordet istället för att behöva använda skärmtangentbordet för att svara (vilket är långsammare). Det är också möjligt att spela spel med mus och tangentbord, förutsatt att spelet stöder enhetsmetoden. Men om du väljer att gå online kommer PlayStation 5 att upptäcka ditt val av controller och bara matcha dig med PC-spelare snarare än andra PlayStation 5-spelare så att allt är rättvist för både dig och dem.

Vilka begränsningar finns det att använda tangentbord och mus?

Som nämnts är den stora att du inte kan spela med andra konsolspelare online. Du kommer att matchas med PC-spelare istället, vilket kan göra dig i en nackdel jämfört med att spela kontra andra konsolspelare. Dessutom stöder inte alla spel tangentbord och muskombinationer. Sony har inte bekräftat några PlayStation 5-spel som stöder mus och tangentbord, men det finns ett litet urval av PlayStation 4-spel som stöder sådan funktionalitet. Kom ihåg – om dessa har plattformsfunktioner, kommer du att paras ihop med PC-spelare snarare än PlayStation 4 eller 5-ägare.

 • Final Fantasy XIV
 • DayZ
 • Övervakning
 • War Thunder
 • Elder Scrolls Online (endast tangentbord)
 • Neverwinter (endast tangentbord)
 • DC Universe Online (endast tangentbord)
 • Förebild
 • De är miljarder
 • Call of Duty: Modern Warfare
 • Call of Duty: Warzone

I allmänhet är tangentbordet och muskombinationen bäst för att skriva in meddelanden snarare än att leka med. När allt kommer omkring är PlayStation 5-spel gjorda med DualSense-kontrollen i åtanke.