Saltar al contenido

Hur man använder Google Chrome Task Manager

11 de mayo de 2023
003 google chrome task manager 4103619 5be23c0d46e0fb00264ab25b

Vad du ska veta

  • Välj meny ikon > Fler verktyg > Aktivitetshanteraren. Visa öppna flikar, tillägg och processer.
  • För att stänga en öppen process, välj den och välj Avsluta process.
  • I Windows väljer du Statistik för nördar längst ned i Aktivitetshanteraren för djupgående statistik.

Den här artikeln förklarar hur du öppnar Chrome Task Manager och använder den för att utvärdera öppna processer på en dator, stänga en process eller se djupgående statistik.

Så här startar du Chrome Task Manager

En av funktionerna i Google Chrome är dess multiprocessarkitektur, som gör att flikar kan köras som separata processer. Ibland släpar Chrome eller agerar konstigt eller en webbsida fryser, men du vet inte vilken flik som är boven. Det är här Chrome Task Manager kommer till användning. Chrome Task Manager visar inte bara CPU, minne och nätverksanvändning för varje öppen flik och plugin, den låter dig också döda enskilda processer med ett musklick, liknande Windows Task Manager eller macOS Activity Monitor.

  1. Öppna din Chrome-webbläsare.

  2. Välj meny (tre vertikala prickar).

  3. När rullgardinsmenyn visas håller du musen över Fler verktyg.

  4. När undermenyn visas, välj Aktivitetshanteraren för att öppna aktivitetshanteraren.

Alternativa metoder för att öppna Task Manager

Det finns andra, snabbare sätt att öppna Chrome Task Manager. På en Mac-dator väljer du Fönster från den övre menyraden och välj sedan Aktivitetshanteraren. Det finns också kortkommandon för att öppna aktivitetshanteraren, beroende på vilken enhet du använder:

  • Flytta+Esc för att öppna Chrome Task Manager på en Windows-dator.
  • Sök+Esc öppna Chrome Task Manager på en Chrome OS-enhet (Chromebook).

Hur man använder Task Manager

Med Chromes Aktivitetshanterare öppen kan du se en lista över alla öppna flikar, tillägg och processer. Du kan också se nyckelstatistik om hur mycket av din dators minne den använder, CPU-användning och nätverksaktivitet. När din surfaktivitet saktar ner avsevärt, kontrollera Aktivitetshanteraren för att identifiera om en webbplats har kraschat. För att avsluta en öppen process, välj dess namn och välj sedan Avsluta process. Skärmen visar också minnesfotavtrycket för varje process. Om du har lagt till många tillägg till Chrome kan du ha flera igång samtidigt. Bedöm tilläggen och – om du inte använder dem – ta bort dem för att frigöra minne.

Utöka aktivitetshanteraren

För att få mer information om hur Chrome påverkar din systemprestanda i Windows, högerklicka på ett objekt i aktivitetshanteraren och välj en kategori i popup-menyn. Utöver statistiken som nämns ovan kan du välja att se information om delat minne, privat minne, bildcache, skriptcache, CSS-cache, SQLite-minne och JavaScript-minne.

Bildcacheobjekt i högerklicksmenyn i Chrome Aktivitetshanteraren

Även i Windows kan du välja Statistik för nördar länken längst ner i Aktivitetshanteraren för att kontrollera all statistik mer på djupet.