Saltar al contenido

Hur man använder Google Pixel Night Sight

26 de junio de 2021
GettyImages 997585290 5c4f7d4ec9e77c00014afc70

«Super lätt att använda, men svårt att förstå» är det bästa sättet att sammanfatta Night Sight. Denna smarttelefonkamerainnovation från Google förvandlar natten till dag för att ta bilder. Night Sight är ännu ett exempel på hur artificiell intelligens revolutionerar fotografivärlden.

Vilka telefoner har nattsyn

Alla Pixel-telefoner har den här funktionen, men de fungerar inte alla på samma sätt. Pixel 1 och 2 använder en modifierad algoritm för sammanslagning av HDR + för att hjälpa till att upptäcka och avvisa feljusterade ramar. Pixel 3 och 4 använder en liknande ominställd Super Res-zoom oavsett om du zoomar eller inte. Även om den utvecklades för superupplösning, fungerar den också för att minska buller eftersom det ger ett genomsnitt av flera bilder tillsammans. Super Res Zoom ger bättre resultat för vissa nattbilder än HDR + men kräver en snabbare processor av dessa nyare pixlar.

Hur fungerar Night Sight?

Night Sight är utformat för att ta bättre foton i svagt ljus för både de bakre och framåtvända kamerorna. Det låter dig ta livfulla och detaljerade foton i svagt ljus utan att behöva förvränga blixt eller stativ. Som nattglasögon fungerar det till och med i ljus så svagt att du inte kan se mycket med dina egna ögon. Fotografering i svagt ljus kan vara upprörande för även de bästa fotograferna. Google har utnyttjat sin kraftfulla Pixel HDR + -algoritm för att öka färg, ljusstyrka och stabilitet när de möter svagt ljus. Genom att välja alternativet Night Sight aktiverar du Pixel HDR + -behandling för att öka färger och ljusstyrka. Om kameran upptäcker en mörk miljö visas ett popup-förslag automatiskt.

Det handlar om HDR +

Googles HDR + Processing är en patenterad teknik som minskar ”buller” och livar upp färgerna. I verkligheten tar det en serie skott och kombinerar sedan det bästa av varje bild för att skapa en slutlig version av den bilden. Night Sight anpassar sig ständigt till både dig och ditt fotoobjekt. När du trycker på avtryckaren mäter Night Sight alla handskakningar och rörelser i scenen och kompenserar sedan med kortare exponeringsskurar. Om stabilitet inte är ett problem fokuserar Night Sight sin processorkraft på att fånga ljus för att lysa upp scenen. Det tar flera bilder, slår samman exponeringen, förhindrar oskarp rörelse och gör bilden ljusare, vilket resulterar i ett väl upplyst och skarpt foto. Vissa kritiker har anklagat Night Sight för att skapa ett foto – ta några grundläggande visuella data och sedan fylla i tomrummen med utbildade gissningar – och de är inte helt av bas. Night Sight är i grunden en förbättring av en fototeknik som kallas bildstapling, som har funnits i flera år. Och ändå vänder Night Sight huvudet även bland SLR-kamerabuffar.

Hur man använder Night Sight

Night Sight aktiveras automatiskt på din enhet och det finns två sätt att komma åt den, beroende på om din telefon tycker att det är nödvändigt att använda den. Om du tar ett foto i svagt ljus föreslår Pixel att du använder Night Sight. Den lilla knappen visas på skärmen; tryck bara på den för att starta Night Sight. Om Night Sight inte aktiveras automatiskt, men du vill göra bilden ljusare, svep över till Mer och välj Night Sight.

Oavsett hur du aktiverar Night Sight, tryck bara på kameraknappen en gång och förbli sedan så stabil som möjligt tills Håll stilla meddelandet försvinner och kameran återgår till normal. Om du fotograferar natthimlen kan exponeringarna ta så lång tid som fyra minuter på Pixel 4 och en minut på Pixel 3 och 3a.

Hur du ökar din skicklighet med nattsyn

Google har listat några tips som hjälper användarna att dra full nytta av Night Sight-läget. Några av dess förslag inkluderar:

  • Rörelse: Be ditt fotoämne hålla stilla några sekunder innan och efter att du trycker på avtryckaren.
  • Stabilitet: Stoppa telefonen mot en stabil yta, om möjligt. Ju stadigare handen, desto mer bearbetning kan fokusera på exponeringens ljus och skärpa.
  • Fokus: Klicka på eller runt ditt ämne innan du tar bilden. Detta steg hjälper kameran att fokusera när du tar foton i mörka förhållanden.
  • Ljusa ljus: Åtminstone lite ljus är nödvändigt, men undvik starka ljus för att minska reflektioner i ditt foto.