Saltar al contenido

Hur man använder hörlurar på en iPhone 8

27 de junio de 2021
GettyImages 1127355140 0131b30b8a504297bb1aa72d56732048

Vad du ska veta

  • IPhone 8 har inget inbyggt hörlursuttag, men du kan använda de medföljande EarPods som ansluts till telefonens blixtport.
  • Använd AirPods eller andra trådlösa hörlurar. Koppla ihop hörlurarna och ställ sedan in ljudet för att spela dem via Control Center.
  • Använd Apples Lightning till 3,5 mm hörlursuttag för att ansluta valfri uppsättning trådbundna hörlurar.

Den här artikeln förklarar några olika sätt att ansluta hörlurar till iPhone 8, som inte har ett inbyggt hörlursuttag.

Har iPhone 8 ett hörlursuttag?

Nej, iPhone 8-serien följer sin föregångares ledning, iPhone 7-serien, genom att inte ha ett traditionellt hörlursuttag. Varken iPhone 8 och iPhone 8 Plus har ett hörlursuttag. Alla iPhone-modeller sedan dess har inte hörlursuttag. Precis som med iPhone 7 har iPhone 8-ägare tre sätt att ansluta hörlurar: Apple-öronsnäckorna som medföljer iPhone 8, trådlösa hörlurar (AirPods eller Bluetooth) och en adapter för standardhörlursuttaget.

Hur man använder de medföljande hörlurarna på en iPhone 8

IPhone 8 levereras med medföljande Apple-öronproppar. Dessa öronsnäckor, som kallas EarPods, ansluts till blixtporten längst ner på iPhone. Om du gillar dessa hörlurar är de ett bra alternativ. Den enda nackdelen med dem är att du inte kan göra något annat med Lightning-porten, som att ladda eller synkronisera telefonen, när du använder dem. Men om du gillar dem behöver du inte köpa en adapter eller trådlösa hörlurar.

Hur man använder hörlurar på en iPhone 8: Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar fungerar med iPhone 8. Du kan naturligtvis välja bland Apples AirPods, men i stort sett alla andra Bluetooth-kompatibla hörlurar fungerar också med iPhone 8. Här är vad du ska göra:

  1. Placera dina AirPods eller Bluetooth-hörlurar fysiskt nära iPhone 8. Se till att de är laddade.

  2. Sätt hörlurarna i parningsläge. För AirPods, tryck på knappen på fodralet. För andra Bluetooth-hörlursmodeller, se instruktionerna.

  3. För att para ihop AirPods, följ instruktionerna på skärmen (vi har också en detaljerad inställningsguide för AirPods).

  4. Tryck på för att para ihop hörlurar från tredje part inställningar > Blåtand. Ställ in Blåtand skjutreglaget till på / grönt.

  5. Tryck på namnet på dina hörlurar för att para ihop dem med iPhone.

  6. När dina trådlösa hörlurar är parade ställer du in ljudet så att det spelas upp via Control Center. I Control Center trycker du på ljuduppspelningskontrollerna och sedan på hörlurarna.

Så här använder du hörlurar på en iPhone 8: Använd adapter

Om du inte gillar de medföljande iPhone 8-öronsnäckorna och inte vill ha trådlösa hörlurar kan du använda valfri uppsättning trådbundna hörlurar så länge du har en adapter. Apples Lightning till 3,5 mm hörlursuttagadapter är allt du behöver. Anslut adaptern till Lightning-porten på undersidan av iPhone 8 och anslut sedan alla hörlurar med ett vanligt hörlursuttag i den andra änden. Som med hörlurar anslutna till ett vanligt hörlursuttag behöver du inte ändra några inställningar. Tryck bara på play. Om du har anslutit hörlurar men inte hör musik, kolla in hur du fixar en iPhone som sitter fast i hörlursläget.