Saltar al contenido

Hur man använder HTC Vive utan sensorer

12 de octubre de 2022
viveshow 63f8101e41774f95bdf8c5f394213338

Vad du ska veta

 • Du kan inte använda en HTC Vive utan Lighthouse-stationer, men du klarar dig med bara en.
 • Med en sensorinställning kan du använda framåtvända, sittande upplevelser.
 • Du behöver två sensorer för de flesta 360-graders, stående eller rumsskaliga VR-upplevelser.

Den här guiden kommer att titta på hur du ställer in din HTC Vive med bara en sensor om du inte har tid eller plats för två och varför du inte kan använda HTC Vive utan sensorer alls.

Kan jag använda VR utan basstationer?

Det finns många olika typer av virtual reality-headset. Vissa ansluter direkt till en dator; andra är mer fristående. Vissa headset, särskilt den tidiga generationens headset, är designade med externa spårare. Vissa mer moderna, ofta fristående headset, fungerar med spårning «inifrån och ut», där kamerorna på headsetet ger spårningen. Exempel på headset med spårning inifrån och ut är bland annat HP Reverb G2 och Meta (Oculus) Quest 2. HTC Vive är dock ett första generationens VR-headset och kräver externa sensorer för att fungera alls.

Kan HTC Vive fungera utan sensorer?

Nej. HTC Vive-headsetet använder Lighthouse-lasersensorer som känner av spårarna som är monterade på headsetet för att placera dig i den virtuella världen. Utan dessa basstationer finns det inget sätt att kontrollera din position i världen exakt, och headsetet kommer att visa en grå skärm, precis som det gör om det någonsin förlorar spårning även när sensorerna är korrekt inställda. Vad du kan göra om du har ont om tid eller utrymme är att ställa in Vive med bara en Lighthouse-sensor. Vissa framåtriktade spel och upplevelser kommer att fungera bra med det, men du kommer att vara begränsad till cirka 180 graders svängning, och det kan vara svårt att spåra kontroller i vissa positioner.

En enda HTC Vive Lighthouse-sensor är bra för sittande upplevelser som racingspel och flygsimulatorer.

För att ställa in en Lighthouse-sensor, följ de vanliga inställningsstegen för HTC Vive, men du slår bara på en enda sensor. Du måste också välja Ställ in för endast stående i installationsguiden.

Behöver du sensorerna till HTC Vive?

Ja absolut. En sensor är bra för vissa spel och upplevelser, men om du försöker använda Vive-headsetet utan några sensorer kommer det helt enkelt att visa en grå skärm. Två sensorer ger den mest exakta spårningen, men du kan använda bara en sensor för en sittande, 180-graders VR-upplevelse.

Kan jag använda Vive utan styrenheter?

Vissa upplevelser inom VR kräver ingen input alls, och de kommer att fungera utmärkt utan kontroller – du måste starta dem utanför VR på din bildskärm. Vissa spel fungerar med huvud-/blickkontroll, och de borde fungera bra utan kontroller. Men för de flesta spel och upplevelser som kräver input behöver du antingen Vive motion controller, en Xbox controller eller en motsvarande gamepad.

FAQ

 • Hur ställer jag in HTC Vive?

  För att ställa in HTC Vive, frigör utrymme för en lekplats och montera sedan Lighthouse-spårningssensorerna i motsatta hörn med cirka 6,5 ​​fot mellan dem. Ladda sedan ner Steam, logga in på ditt Steam-konto och installera SteamVR. Anslut ditt headset till länkboxen, anslut länkboxen till din dator, sätt på dina kontroller och följ anvisningarna.

 • Var kan jag prova en HTC Vive?

  För att hitta en plats att prova HTC Vive, gå till Vive Store Locator-webbplatsen och ange din adress. Du kommer att se en Google-karta som visar var butikerna har Vive inställd för demonstration.

 • Hur mycket utrymme behöver du för en HTC Vive?

  Vive rekommenderar att din lekyta är tillräckligt stor för att tillåta rörelse i ett diagonalt område på upp till 16 fot och 4 tum (fem meter). För en inställning i rumsskala krävs en minsta yta på 6 fot 6 tum x 5 fot. För stående och sittande upplevelser finns det inget minimiutrymmeskrav.