Saltar al contenido

Hur man använder Instagrams nära vänner-funktion

20 de junio de 2021
kaboompics Thewomantakesapictureoftheautumnleaveswithherphone 5c59b9d2c9e77c000132acb0

Berättelser är en populär funktion på Instagram för att dela innehåll på mer avslappnad basis än vanliga inlägg, men du vill inte alltid dela dem med alla dina följare. I det här fallet är Instagrams nära vänner-funktion en bra lösning. Så här använder du det. Instagrams nära vänner-funktion är endast tillgänglig i den officiella mobilappen för iOS eller Android. Du kan inte använda den i en webbläsare.

Vad är Instagrams nära vänner?

Instagrams nära vänner-funktion är en anpassningsbar lista över personer som du gillar att dela dina historier med mest. Det hjälper dig att direkt dela de mer intima berättelserna med bara de användare du anser närmast dig (oavsett om du följer dem eller inte). För närvarande kan du bara använda nära vänner med berättelser och inte med andra Instagram-delningsfunktioner som inlägg eller direktmeddelanden.

Hur man använder nära vänner på Instagram

Följ dessa steg för att skapa en stäng vänlista och lägga till personer i den.

  1. Tryck på din profilbild längst ned till höger på skärmen.

  2. Välj meny i det övre högra hörnet.

  3. Välj Nära vänner från den vertikala menyn.

  4. Du bör se en lista med föreslagna användare att lägga till i din stänga vänlista. Knacka Lägg till att inkludera någon i listan, eller använda Sök fältet högst upp för att snabbt hitta och lägga till en specifik person.

    Användare vet inte när du lägger till dem i din stänga vänlista. Du kan trycka på Din lista högst upp för att se alla på den. Instagram har ingen känd gräns för hur många användare du kan lägga till i din stänga vänlista.

  5. Om det är första gången du skapar en stäng vänlista, tryck på Skapa lista. Om du redan har en stäng vänlista, hoppa över det här steget.

När du har skapat en nära vänlista kan du enkelt dela berättelser med dem. Ta ett foto eller spela in en video och tryck sedan på Nära vänner knappen längst ner på skärmen för att direkt dela den. Om du vill ta bort någon från din stänga vänlista navigerar du till Din profil > Meny > Nära vänner > Din lista och knacka Avlägsna bredvid personens användarnamn. Användare meddelas inte när du gör detta.

Hur användare vet att de är en av dina nära vänner

Även om Instagram inte meddelar användare när du lägger till eller tar bort dem från listan nära vänner, kan de berätta vilka historier du delade med nära vänner från berättelserna du delar med alla genom att titta på färgen på ringen runt din profilbild i berättelser matas när du lägger upp en ny. Nära vänner ser en grön ring istället för en rosa ring. Den gröna ringen är det enda sättet en användare kan säga att de är en nära vän.