Saltar al contenido

Hur man använder Microsoft Store

18 de febrero de 2023
GettyImages 154763066 1deeb36f1da14f8e80cf6a180e3277f4

Lär dig mer om Microsoft Store, även kallad Windows App Store, som låter dig välja bland tusentals tillgängliga appar att använda på din Windows 10- eller 8-enhet, inklusive Surface-bärbara datorer och surfplattor.

Hur man använder Windows App Store

Det finns ett par sätt att komma åt Microsoft Store. Väl där börjar du bläddra, söka och installera de appar du väljer. Så här använder du Windows App Store på din PC:

 1. Välj Start och välj Microsoft Store. Microsoft Store är också tillgänglig på webben om du föredrar att komma åt den på det sättet. Butiken drar fördel av användargränssnittet som Microsoft introducerade i Windows 8, så du kommer att märka att det har en visuell kakeldesign som gör det tydligt vilka appar, spel, filmer och annat innehåll som är tillgängligt.

 2. Bläddra i butiken. Du kan ta dig runt i butiken genom att svepa din pekskärm, rulla med mushjulet eller klicka och dra rullningslisten längst ner i fönstret. Leta runt så ser du att butikens appar är logiskt upplagda efter kategorier. Några av de typer du kommer att se inkluderar:

  • Spel – Innehåller hittitlar som Minecraft och Angry Birds.
  • Social – Innehåller appar som Twitter och Skype.
  • Underhållning – Appar som fördriver tiden som Netflix och Hulu.
  • Foto – Fotoredigerings- och hanteringsappar som Instagram och Adobe Photoshop Elements.
  • Musikvideo – Appar för att lyssna och titta som Slacker Radio och Movie Maker Pro.

  Skärmdump av Microsoft Store

 3. För att se alla andra titlar i en kategori, välj kategorititeln. Som standard sorterar butiken apparna efter deras popularitet. För att ändra detta, välj Visa allt i det högra hörnet av en kategorilista som tar dig till en sida som listar alla appar i den kategorin, och du kan välja sortering kriterier från rullgardinslistorna högst upp på kategorisidan.

  Skärmdump av kategorin Underhållning i Microsoft Store

 4. Butiken erbjuder anpassade vyer som är tillgängliga när du bläddrar genom huvudkategorivyn, till exempel bästa gratisappar, trender och samlingar.

  Skärmdump av trender och samlingar i Microsoft Store

Sök efter en app

Att surfa är roligt och är ett bra sätt att hitta nya appar att testa, men om du har något specifikt i åtanke finns det ett snabbare sätt att få det du vill ha. Skriv in appens namn eller ett nyckelord som beskriver vilken typ av app du vill ha i Sökruta på butikens huvudsida och tryck Stiga på. När du skriver kommer sökrutan automatiskt att föreslå appar som matchar orden du skriver. Om du ser det du letar efter i förslagen kan du välja det.

Skärmdump av sökning efter produktivitet i Microsoft Store

Installera en app

När du har hittat en app du vill ha laddar du ner den till din dator för att börja använda den.

 1. Välj en app för att se mer information om den. Visa Beskrivningser Skärmdumpar och Släpvagnar, och se vad andra som laddade ner appen också gillade. Längst ner på sidan hittar du information om Vad är nytt i den här versionensåväl som Systemkrav, Funktioneroch Ytterligare information.

  Skärmdump av knappen Get på Office-appen i Microsoft Store

 2. Om du gillar det du ser, välj Skaffa sig för att ladda ner appen. När installationen är klar kommer Windows 8 och Windows 10 att lägga till appen i din Start skärm.

Håll dina appar uppdaterade

När du börjar använda Windows-appar måste du hålla uppdateringarna aktuella för att säkerställa att du får bästa prestanda och de senaste funktionerna. Windows App Store kommer automatiskt att leta efter uppdateringar till dina installerade appar och varna dig om den hittar några. Om du ser ett nummer på butikens bricka betyder det att du har uppdateringar att ladda ner.

 1. Starta Windows App Store och välj tre prickar i det övre högra hörnet på skärmen.

 2. Välj i menyn som visas Nedladdningar och uppdateringar. Skärmen Nedladdningar och uppdateringar visar alla dina installerade appar och det datum de senast ändrades. I det här fallet kan modifierad betyda uppdaterad eller installerad.

 3. För att söka efter uppdateringar, välj Få uppdateringar i det övre högra hörnet av skärmen. Windows App Store granskar alla dina appar och laddar ner alla tillgängliga uppdateringar. När de har laddats ned tillämpas dessa uppdateringar automatiskt.

  Skärmdump av nedladdningar och uppdateringar i Microsoft Store

Även om många av dessa appar är för användning på en mobil enhet med pekskärm, kommer du att upptäcka att de flesta fungerar utmärkt i en skrivbordsmiljö. Det finns ett imponerande utbud av spel och verktyg, varav många inte kostar dig någonting. Det kanske inte finns lika många appar för Windows 8 och Windows 10 som det finns för Android eller Apple, men hundratusentals finns tillgängliga.