Saltar al contenido

Hur man använder Nintendo Switch med ett USB-tangentbord och en mus

26 de junio de 2021
001 how to use the nintendo switch with a usb keyboard and mouse 4773699 9f9bc38223dc451d8c4917e6121fcedd

Om du gillar att spela spel som Fortnite på Nintendo Switch, men du föredrar controller-layouten på en dator, du har tur. Det är möjligt att använda ett tangentbord och en mus på Nintendo Switch för att ange lösenord, kommentera foton och till och med spela spel. Informationen i den här artikeln gäller Nintendo Switch och Nintendo Switch Lite.

Vad du behöver för att spela spel med tangentbord och mus på Nintendo Switch

För att spela spel med tangentbord och mus på Switch måste du antagligen köpa extra kringutrustning. Det bästa alternativet är Gamesir VX AimSwitch. Det är ett kombinationspaket för tangentbord och mus som är kompatibelt med Nintendo Switch, PlayStation 4, PS3 och Xbox One. Delta Essentials-tangentbordet och muskombinationen är nästan identiska i design, funktionalitet och pris.

Om du redan har ett speltangentbord du gillar finns det också USB-adaptrar som HYCRUS-tangentbord och musadapter för Switch, Xbox One, PS4 och PS3. Andra alternativ inkluderar C91 tangentbord och musadapter och Delta Essentials Adapter. Du kan också ansluta en spelmus och tangentbord med en Cronusmax Plus-speladapter i kombination med en PS4-till-Wii U-adapter som Gam3Gear Brook; kostnaden motsvarar dock AimSwitch, så om du inte redan har dessa kringutrustningar är det vettigare att köpa AimSwitch.

Support för Nintendo Switch tangentbord och mus

De flesta USB-tangentbord är kompatibla med Nintendo Switch, men du kan inte spela spel med ett vanligt tangentbord. Du kan dock använda den för att mata in lösenord och annan text. Många tycker att ett fysiskt tangentbord är mycket bekvämare än Switchens skärmtangentbord för saker som att lägga till kommentarer till skärmdumpar du laddar upp till sociala medier. Att ansluta en vanlig spelmus till Switch kommer inte att ha någon effekt. Vissa företag tillverkar tangentbord exklusivt för Switch, men den enda skillnaden är att de har spår på sidorna för att hålla Joy Con-kontrollerna. Eftersom du fortfarande inte kan spela spel med själva tangentbordet finns det ingen anledning att köpa ett speciellt tangentbord bara för Switch. Många headset för PS4 är också kompatibla med Nintendo Switch.

Hur man ansluter ett tangentbord till Nintendo Switch

Du kan ansluta vilket USB-tangentbord som helst till en av USB-portarna på Switch-dockan. Strömbrytaren ska upptäcka tangentbordet direkt. Ingen ytterligare installation är nödvändig.

Du kan ansluta vilket USB-tangentbord som helst till en av USB-portarna på Switch-dockan.

Det är också möjligt att använda ett tangentbord medan Switch är i handhållet läge med hjälp av USB till USB-C-omvandlare. Du kan till och med använda ett trådlöst tangentbord med Switch. Anslut bara en Bluetooth-dongel till Switch-dockan, så fungerar den automatiskt.