Saltar al contenido

Hur man använder Spotify Equalizer Tool på Android

2 de julio de 2021
HowtoAccesstheEqualizerThroughSpotify leader 07442053fb1a48b4803dd18e6f356146

Spotify erkänner att inte all musik inte skapas lika och lyssnare kanske vill justera hur deras musik och podcasts låter. På iOS erbjuder Spotify mycket kontroll över musikkvaliteten. På Android är alternativen mer begränsade, men de finns kvar om du vet var du ska leta. Även om Spotify-utjämnaren inte är tillgänglig på Android kan Spotify knacka direkt i utjämnaren på din Android-enhet.

Begränsningar av Spotify Equalizer på Android

Spotify för Android kommer inte med en inbyggd Equalizer. Istället erbjuder den en genväg direkt till equalizern som är inbyggd i telefonens operativsystem. I stället för att gräva i Android-inställningar kan du gå direkt dit för att välja den ljudprofil som är bäst för dig. Att justera den inbyggda equalizern för Spotify innebär dock att du också justerar equalizern för din Android-enhet. Dessutom har inte alla Android-enheter inbyggda equalizers, vilket betyder att om din telefon inte har en, så har Spotify inte heller. Naturligtvis finns det fortfarande hopp i form av en tredjepartsutjämnar-app, men det betyder också att Spotify inte har något alternativ för det.

Så här får du tillgång till Equalizer via Spotify

Om du försöker följa stegen nedan och du inte hittar equalizern beror det på att telefonens operativsystem inte har en.

  1. När Spotify är öppet trycker du på Inställningar kugge i det övre högra hörnet.

  2. Bläddra ner till Musik kvalitet avsnitt och tryck Utjämnare.

    Om Equalizer-inställningen inte finns där har din telefon ingen equalizer.

  3. Knacka OK.

    Equalizer, OK-knapp i Spotify-inställningar på Android

    Du kan eventuellt markera en bock i rutan «Visa inte det här igen» för att hoppa över detta steg i framtiden.

Hur man justerar Equalizer-inställningar

Härifrån kommer sakerna att variera ganska lite. Olika telefontillverkare har olika equalizerinställningar. I de flesta telefoner kan du välja olika musikgenrer och sedan använda förinställda inställningar för dessa stilar. Vissa kommer att ha en anpassad inställning så att du kan justera skjutreglagen efter din smak, medan andra kräver att du ansluter hörlurar innan du kan justera equalizerinställningarna.

Tre sätt som din Android kan visa Equalizer-inställningar

De olika utjämningsbanden för frekvenser går från låga toner till vänster till höga toner till höger. De hjälper till att fylla i ljud mer för att ge dig en övergripande mix som passar din smak. Om du gillar mer bas, justera skjutreglagen till vänster. Om du gillar mer diskant justerar du skjutreglagen till höger och så vidare.

För- och nackdelar med Spotifys Equalizer

Den största fördelen med att använda equalizern är att du kan anpassa ditt ljud för att få precis rätt ton. Med den här funktionen kan du komma åt dina equalizerinställningar direkt från appen du använder för att lyssna på musik. Eftersom equalizer-inställningarna är enhetens equalizer-inställningar påverkar du dock alla dina systemljud, som inte försvinner när du stänger appen. För vissa toner som anmälningsklockor kommer det förmodligen inte att vara så stort, men om du tittar på video kan det låta roligt. Dessutom är det en besvärlig implementering för telefoner som inte har en inbyggd equalizer. Om du använder Spotify är chansen att det är din primära källa för ljud, så det är kanske inte så dåligt. Spotify vill att du ska ha den bästa ljudupplevelsen du kan ha, men det finns verkligen avvägningar för att göra det. Som med allt kommer din körsträcka att variera.