Saltar al contenido

Hur man använder Spotify på Apple Watch

27 de junio de 2021
spotify for apple watch 5bf41d2fc9e77c00517d6653

Med appen Spotify för Apple Watch behöver du inte din iPhone för att styra Spotify. Hoppa över spår, blanda låtar, strömma musik, ladda ner innehåll och kontrollera musikuppspelning, allt från din handled.

Hur får jag Spotify för Apple Watch

Att få Spotify för Apple Watch är enkelt. Du behöver bara några saker:

 • En Apple Watch som kör watchOS 5 eller högre. Vissa funktioner, som offlineuppspelning för Premium-användare, kräver WatchOS 6.0 eller senare, med WatchOS 7.1 eller senare rekommenderas.
 • En iPhone som är ihopkopplad med Apple Watch.
 • Spotify-appen (senaste) installerad på iPhone.
 • En Spotify-prenumeration som låter dig använda appen på iPhone. Premiumprenumeranter kan få tillgång till fler funktioner.

När du har dessa saker installeras Spotify för Apple Watch-appen automatiskt på din klocka (kom ihåg att Apple Watch-appar läggs till i klockan efter att de har installerats på den parade iPhone). Om det inte är det, försök att starta om din iPhone så ska den visas på din klocka. Spotify-appen visas inte på din Apple Watch? Det kan vara bra att uppdatera dig om hur du installerar appar på Apple Watch.

Om Spotify på Apple Watch

Spotify förbättrar kontinuerligt sin Apple Watch-integration. Ursprungligen fungerade Apple Watch som en slags fjärrsatellit för Spotify på din iPhone. Du kan spela spellistor som nyligen listats och hoppa fram och tillbaka mellan spellistor, men du kunde inte bläddra i ditt bibliotek från din handled och du behövde din iPhone till hands för att strömma musik eller podcasts. I december 2020 lade Spotify till möjligheten att strömma musik direkt från din Apple Watch till Bluetooth-hörlurar eller högtalare, vilket var en spelväxlare, så att användare kunde lämna sina telefoner hemma om de har en mobil- eller Wi-Fi-anslutning. I maj 2021 presenterade Spotify ännu mer funktionalitet för Spotify Premium-användare med möjlighet att ladda ner spellistor, podcaster och album direkt till deras Watch för offline- och telefonfri lyssnande även utan mobil- eller Wi-Fi-anslutning. Du kan till och med använda din klocka för att lägga till och ta bort Spotify-innehåll på din iPhone. För att ladda ner innehåll från Spotify till din Apple Watch, använd din Watch för att navigera till den musik eller podcast du vill ladda ner och välj sedan låten eller podcasten, tryck på Mer (tre punkter) och välj Ladda ner till Apple Watch. Spotify är också integrerat med Siri på Apple Watch, så du kan till exempel säga «Hej Siri, spela min pågående spellista på Spotify.» Använd Siri för att kontrollera volymen och andra medieinställningar, liksom «gilla» musik och ta reda på vad som spelas för närvarande. Använd din Apple Watch för att styra uppspelning från din TV, trådlösa högtalare eller spelkonsol. Spela, pausa, hoppa över, kontrollera volymen och mer, allt från din handled.

Använda Spotify på din Apple Watch

När du öppnar Spotify-appen på Apple Watch går du direkt till kontrollskärmen. Tryck på Spela upp / pausa för att styra uppspelningen. De bakåt och framåt låter dig gå igenom din nuvarande spellista eller album. Svep skärmen från vänster till höger för att avslöja Nyligen spelat skärm. Detta visar dina senast spelade artister, album och spellistor. Tryck på en för att spela upp den. Flytta Blanda skjutreglaget till på / grönt för att blanda låtar i din aktuella artist, album eller spellista. Kontrollera Spotifys uppspelningsvolym från din klocka via Siri eller Digital Crown. Den vertikala linjen till höger om huvudkontrollskärmen visar volymnivån när du höjer eller sänker den.

Så här lägger du till en låt i ditt Spotify-bibliotek från Apple Watch

Älskar du låten du lyssnar på och vill lägga till den i ditt Spotify-bibliotek? Det är enkelt som bara ett tryck. Här är vad du ska göra:

 1. När låten du vill lägga till i ditt bibliotek går du till huvudskärmen i Spotify för Apple Watch-appen.

 2. Tryck på hjärta ikon.

 3. Hjärtat blir grönt och ett meddelande på skärmen meddelar att låten har lagts till i ditt bibliotek.

 4. För att ta bort låten från ditt bibliotek, tryck bara på grönt hjärta ikon så att den blir vit igen.

Hur man spelar Spotify på högtalare från Apple Watch

Skärmbilder från Spotify en Apple Watch som visar hur man väljer vilken högtalare som ska spela upp ljudet.

Du kan använda Spotify-appen på din Apple Watch för att välja vilka högtalare du spelar Spotify igenom. Högtalarna som finns här är samma som i iPhone-appen, inklusive högtalare som stöder Apple AirPlay och Sonos-högtalare. För att spela för dem, följ bara dessa steg:

 1. Öppna Spotify-appen på din Apple Watch.

 2. Tryck på högtalarikon i det nedre högra hörnet.

 3. En lista med alla tillgängliga högtalare visas. Använd klockans digitala krona för att bläddra igenom dem.

 4. Tryck på högtalare du vill spela Spotify igenom.

 5. När Spotify ansluter till högtalaren blir den grön och återgår till huvudskärmen i Apple Watch-appen.

 6. Spela musik i Spotify-appen som vanligt.

Läs mer om hur du använder Spotify med HomePod i Så här streamer du musik till HomePod.