Saltar al contenido

Hur man åtgärdar anslutningen misslyckades med fel 651

13 de diciembre de 2022
facebookmarketplace why 5c888acbc9e77c00010c22cc

Felmeddelandet 651 är vanligt i Windows 7 till Windows 11 och visas vanligtvis i ett litet popup-fönster. Den faktiska texten varierar lite beroende på orsaken till anslutningsproblemet, men den innehåller alltid denna text: Anslutning misslyckades med fel 651

class=»ql-syntax»> Även om det är irriterande, är fel 651 ett relativt litet problem och bör inte orsaka att en dator stängs av, startar om eller visar dödens blå skärm.

Orsaker till att en anslutning misslyckades med fel 651

Fel 651 indikerar att ett försök till en anslutning till internet misslyckades, eller att en befintlig anslutning har avslutats. En mängd olika problem kan utlösa varningen, från felaktig placering av en SYS-fil, felaktig modeminstallation, skadade registerfiler, en IP-adresskonflikt och drivrutinsproblem till problem med din internetleverantör.

Hur man åtgärdar en anslutning som misslyckades med fel 651

Med tanke på antalet problem som kan orsaka fel 651-meddelandet finns det många metoder du kan använda för att lösa problemet. Här är några saker att prova.

 1. Testa anslutningen på en annan enhet. Det är det enklaste sättet att kontrollera om problemet är relaterat till din Windows-dator, modem eller tjänsteleverantör. Om du kan ansluta en annan enhet till samma Wi-Fi-nätverk ligger problemet hos datorn. Om du inte kan ansluta något annat till samma nätverk är det modemet, routern eller leverantören som är problemet.

 2. Prova en annan anslutning. Om du inte kan ansluta till ett annat Wi-Fi-nätverk som du vet fungerar, är problemet datorn. Om du kan, är anslutningen skyldig.

 3. Kontrollera om det finns lösa kablar. Se till att alla ström- och anslutningskablar är ordentligt anslutna till datorn, modemet, routern och väggen. Detta steg kan tyckas självklart, men anslutningarna lossnar.

 4. Starta om modemet och routern. Koppla ur båda enheterna, vänta en minut och koppla sedan in båda enheterna. Detta kan ta några minuter.

 5. Starta om datorn. Detta tekniska tips är en klassiker av en anledning. Det fixar en rad tillfälliga fel och fel.

 6. Kör felsökaren för Internetanslutningar. Alla versioner av Windows har ett inbyggt felsökningsverktyg för internet. Se till att modemet, routern och tillhörande kablar är anslutna innan du kör felsökaren för Internetanslutningar.

 7. Sök efter Windows-uppdateringar. Gå till inställningar > Uppdatering och säkerhet > Sök efter uppdateringar. Windows-uppdateringsprocessen installerar de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna. Den skannar också datorn, åtgärdar fel och laddar ner alla filer som kan saknas eller är skadade.

 8. Uppdatera nätverksadapterns drivrutin. Drivrutiner hjälper hårdvaran att fungera korrekt. Att installera en nyare, om tillgänglig, kan lösa problemet med internetanslutningen.

 9. Inaktivera antivirusprogram. Vissa antivirusprogram kan hindra Windows-datorer från att ansluta till internet. Att pausa antivirusprogrammet eller stänga av det kan lösa problem med internetanslutningen.

 10. Prova dessa Windows-kommandon. Först måste du öppna Kommandotolken. I Windows sökfält skriver du Kommandotolkenvälj sedan Kör som administratör. Skriv sedan dessa kommandoprompter och tryck på Stiga på efter varje: netsh int ip reset reset.log

  class=»ql-syntax»> Detta kommando återställer Windows-nätverksstacken. Netsh-gränssnitt tcp set global autotuning=inaktiverad

  class=»ql-syntax»> Detta kommando inaktiverar autotuning. regsvr32 raspppoe.sys

  class=»ql-syntax»> Detta kommando omregistrerar raspppoe.sys fil. Starta om datorn och kontrollera anslutningen.

FAQ

 • Varför ger Steam mig ett «ingen internetanslutning»-fel när jag laddar ner?

  Ett nätverksfel i Steam kan orsakas av ett antal problem, inklusive ett nätverksavbrott, korrupta filer, dåligt lösenord eller en ny uppdatering.

 • Vad gör jag för felet «ingen anslutning» i Google Play?

  Ett anslutningsfel i Google Play Butik kan vara resultatet av en dålig anslutning, ett tecken på att lagringsutrymmet håller på att ta slut eller kräva en systemuppdatering för att åtgärda.