Saltar al contenido

Hur man avinstallerar ett spel på Xbox One

26 de julio de 2021
uninstallxboxonegame 5a443d28494ec900369d6a85

Xbox One S och Xbox One X har båda mycket lagringsutrymme, med alternativ på både 500 GB och 1 TB. Det betyder att du har mer andningsutrymme än konsoler som brukade tillhandahålla, men det är fortfarande ganska lätt att hitta dig själv med en Xbox One-hårddisk som är helt full. Vid den tiden är de enda alternativen att avinstallera ett spel eller flytta några spel till en extern hårddisk.

Raderar sparade spel om du avinstallerar ett Xbox One-spel?

Det andra huvudproblemet med att avinstallera Xbox One-spel är att lokala spara data tas bort precis tillsammans med spelfilerna. Du kan förhindra problem här genom att kopiera dina sparade data till extern lagring eller bara flytta hela spelet till en extern hårddisk, men Xbox One har faktiskt molnlagring som säkerhetskopierar dina sparade data. För att molnsparningsfunktionen ska fungera måste du vara ansluten till internet och logga in på Xbox Network. Om du kopplas bort från internet eller Xbox-nätverket medan du spelar, kanske dina lokala sparade data inte säkerhetskopieras. Så om du är orolig för att förlora dina sparade spel när du avinstallerar, se till att ansluta till internet och logga in på Xbox Network när du spelar dina spel.

Hur man avinstallerar ett Xbox One-spel

Det fina med att avinstallera ett Xbox One-spel är att det är en reversibel process. Så om du befinner dig med en bunt helt nya Xbox One-spel som du vill spela, men hårddisken redan är full av äldre spel, behöver du inte oroa dig. Du kan installera om alla Xbox One-spel som du tar bort, eftersom radering av ett spel inte påverkar dina äganderätt. I själva verket är den enda nackdelen med att radera ett spel när du äger den fysiska skivan att du förlorar den tid det tog att installera i första hand. Digitala spel är lite mer problem om din internetanslutning har en månatlig datakapacitet, eftersom ominstallering kräver att du laddar ner spelet om från början.

 1. Slå på din Xbox One. tryck på Xbox-knapp på din handkontroll.

 2. Tryck nerd-pad att markera Mina spel och appar.

  Xbox One mina spel och appar skärm.

 3. tryck på En knapp att öppna Mina spel och appar.

 4. Välj Spel för att radera ett spel eller Appar för att radera en app.

 5. Använd d-pad att försäkra sig Spel är markerad.

 6. Tryck rättd-pad.

 7. Använd d-pad för att markera spelet du vill radera.

  Xbox One Game Library-skärmen.

 8. Se till att du har markerat spelet du vill ta bort.

 9. tryck på ☰-knappen på din handkontroll.

 10. Använd d-pad för att markera Hantera spelet. Om du väljer Avinstallera spelet istället för Hantera speletkan du omedelbart avinstallera allt. Du får inte möjlighet att ta bort tillägg eller spara data eller inte.

 11. tryck på En knapp för att öppna spelhanteringsskärmen.

  Xbox One-spelalternativmeny.

 12. Använd d-pad att markera Avinstallera alla.

  Xbox One-skärm för spelhantering.

 13. tryck på En knapp. Om du har installerat några tillägg kan du välja de specifika komponenterna som du vill avinstallera.

 14. Använd d-pad att markera Avinstallera alla om igen.

  Xbox One avinstallerar spelskärmen.

 15. tryck på En knapp. Detta avinstallerar spelet, alla tillägg och raderar alla sparade filer. För att minska sannolikheten för att dina sparade data går förlorade, se till att du var ansluten till internet och loggade in på Xbox Network förra gången du spelade spelet och att du förblir ansluten under avinstallationsprocessen.

Installera om ett Xbox One-spel efter borttagning

När du tar bort ett Xbox One-spel tas spelet bort från din konsol, men du äger det fortfarande. Det är mer som att ta bort en spelskiva och lägga den på hyllan än att ta bort en spelskiva och kasta den i soporna. Det betyder att du är fri att installera om spel som du har tagit bort, så länge du har tillräckligt med lagringsutrymme. Så här installerar du om ett avinstallerat Xbox One-spel:

 1. Navigera till Hem > Mina spel och appar

 2. Välj Redo att installeras.

 3. Välj ett tidigare avinstallerat spel eller en app och välj Installera.

  Installera om avinstallerad Xbox One-spelskärm.