Saltar al contenido

Hur man bär din Fitbit

7 de agosto de 2021
woman sitting outside on park bench checking fitbit and smartphone goal stats t20 GgYjAo a405a0b1bcf74e0eb9e33f449a2bcad7

Så du köpte en Fitbit för att du vill spåra dina steg, eller din puls, eller kanske båda, och det kan till och med bero på att du gillar smartwatch -funktionen i Fitbit Versa och Versa 2. Oavsett anledning, hur du bär din Fitbit kan i hög grad påverka den information som den samlar in. Så här bär du din Fitbit korrekt så att den samlar in data korrekt.

Hur man bär en Fitbit Tracker för dagliga aktiviteter

Det finns flera typer av Fitbit -trackers, inklusive Charge, Inspire, Versa och Ionic -linjerna, och nyckeln till att få ut det mesta av dessa fitness trackers är att bära dem. Hela tiden om möjligt. Och ännu viktigare, du måste bära dem korrekt så att enheten noggrant spårar dina rörelser och annan statistik som puls.

Fitbit har också en Ace -linje som är utformad speciellt för barn. Många av samma tips som ingår här för vuxna som bär Fitbit -enheter gäller även barn. Vad du gör kan avgöra hur du ska bära din enhet. Så här ska en Fitbit bäras under normal vardaglig aktivitet.

  1. Lägg Fitbit på handleden med framsidan uppåt.

  2. Placera Fitbit så att den är ungefär en fingerbredd ovanför handleden.

  3. Dra åt bandet så att Fitbit sitter tätt, men inte så hårt att det inte kan röra sig lite. Att bära din Fitbit så här säkerställer att pulsmätaren eller andra sensorer på enhetens undersida håller kontakten med din hud, utan att enheten blir så tät att det irriterar.

Hur du bär din Fitbit när du tränar

När du tränar kan din Fitbit vara för låg på handleden som kan leda till störningar i pulsmätaren (om den har en). Detta beror på att vissa övningar, som att göra armhävningar eller lyfta vikter, kan få dig att böja handleden mer i en rätt vinkel, vilket kan avbryta blodflödet till området runt Fitbit. Istället, när du tränar, bör du flytta Fitbit upp på din arm så att den är två-tre fingerbredder ovanför handleden. Detta flyttar sensorerna till ett avstånd tillräckligt långt från böjningen i handleden så att blodflödet lättare kan övervakas.

Hur man bär din Fitbit när du inte kan bära den på din handled

Ibland är det inte möjligt att bära en klockstil. Av säkerhetsskäl kräver vissa jobb till exempel att anställda inte bär något på armarna mellan fingertopparna och armbågarna. Om du inte vill förlora spårningsfunktioner medan du inte kan ha Fitbit på armen kan du lägga den i en framficka. Tyvärr, medan du sitter i din framficka, kommer pulsmätaren inte att kunna spåra din puls, men Fitbit bör hålla reda på dina steg exakt i fickan. Om du inte använder pulsmätaren kan du stänga av den för att öka batteriets livslängd.

Hur man inte bär din Fitbit

Det finns ett par saker du bör tänka på när du bär din Fitbit. Den första är att ingen modell av Fitbit är avsedd att bäras på fotleden. Många människor köper eftermarknadsband utformade för att låta dig bära din Fitbit runt fotleden, och vissa användare lägger till och med bara enheten i sina strumpor, men Fitbit-enheter är speciellt utformade för att bäras runt handleden. Att bära en runt fotleden eller i strumpan kommer att resultera i felaktig spårning. Utöver det, här är några andra tips att tänka på när du bär din Fitbit.

  • Bär den inte för hårt: Att dra åt din Fitbit för mycket kan resultera i minskat blodflöde. Se till att remmen är bekväm hela tiden.
  • Bär inte Fitbit för löst: Att hålla den för lös på handleden – så att den glider runt och inte behåller kontakt med huden – kommer att resultera i felaktiga avläsningar under dina rörelser och för din puls.
  • Bär inte din Fitbit när remmen är våt: Om du tänker använda din Fitbit i vattnet eller om bandet blir vått av svett, ta av det så snart du har avslutat din aktivitet och torka bandet. Detta förhindrar att det våta bandet irriterar din hud.
  • Använd ett polymerband när du är i vatten eller tränar: Om du bär din Fitbit i vattnet eller för att träna och du vet att du kommer att svettas kraftigt, använd inte ett band (som nylon eller läder) som absorberar fukt och inte torkar snabbt. Använd istället det polymerband som följde med enheten.