Saltar al contenido

Hur man blockerar YouTube-kanaler

24 de junio de 2021
how to block youtube channels 31bf438c04c44d1d9b0f284a9a173bec

Vad du ska veta

 • Skrivbord: Gå till en kanal Om sidan > Flagga ikon> Blockera användare > Blockera > Skicka in.
 • App: Tryck på ikonen med tre punkter> Blockera användare > Blockera.
 • Om du blockerar ett YouTube-konto tas deras videor bort från ditt flöde och hindrar dem från att kommentera dina videor.

Den här artikeln beskriver processen för hur du blockerar specifika YouTube-kanaler på stationära och mobila enheter. Att blockera en YouTube-kanal tar bort deras videor från ditt flöde och förhindrar att kontot kommenterar dina uppladdningar och skickar meddelanden till dig.

Hur man blockerar en YouTube-kanal på skrivbordet

Blockalternativet har flyttat ganska mycket på YouTubes webbplats genom åren, så det är förståeligt om du inte hittar det. Så här hittar du YouTube-blockeringsknappen och använder den till bra nytta.

 1. Öppna din webbläsare och navigera till den YouTube-kanalsida du vill blockera. Se till att du är på rätt kanal eftersom du inte av misstag vill blockera fel konto.

 2. Klick Handla om.

 3. Klicka på flagga under kanalstatistiken.

  Flaggikonen på en YouTube-kanal Om-sida.

 4. Klick Blockera användare.

  Knappen Blockera användare på en YouTube-kanals Om-sida.

 5. Klick Skicka in.

  Bekräftelseknappen om att blockera en YouTube-kanal.

Hur man blockerar en YouTube-kanal på mobilen

Kan du blockera YouTube-kanaler på iOS- och Android-smartphones och surfplattor? Absolut. Här är hur.

 1. Öppna den officiella YouTube-appen på din iPhone eller Android-smartphone eller surfplatta och gå till YouTube-kontot du har ögonen på. Du kan snabbt göra detta genom att trycka på cirkelprofilbilden för ett konto nära en av deras videor.

 2. Knacka på ellipsen (tre vertikala prickar) i det övre högra hörnet.

 3. Knacka Blockera användare.

 4. Ett bekräftelsemeddelande dyker upp – tryck på Blockera.

  Blockera en användare i YouTube-mobilappen.

  Hur man blockerar videor på YouTube

  Om du är trött på att se samma kontos videor som föreslås för dig i ditt flöde när du surfar på YouTube kan du vidta flera praktiska åtgärder genom att trycka på ellipsen bredvid titeln på både mobil och webben. En meny visas med olika alternativ. Här är de tre du kanske vill överväga att använda för att blockera den här videon och andra liknande den från din YouTube-upplevelse.

  • Inte intresserad. Detta alternativ ber YouTube att sluta rekommendera den här videon och andra som den. Om du väljer detta i en video om tomater, visar YouTube dig färre videor om tomater oavsett kanal.
  • Rekommenderar inte kanalen. Om du väljer det här alternativet informeras YouTube om att du inte längre visar videor om något ämne från just den här YouTube-kanalen. Det här alternativet kan vara till hjälp om du vill få nyheter om ett visst ämne från många källor och vill utesluta vissa konton.
  • Rapportera. Om du tycker att en YouTube-video är stötande, farlig eller vilseledande kan du välja det här alternativet för att meddela YouTube. Att rapportera det bör förhindra att den här videon visas för dig och kommer också att meddela YouTube att de bör undersöka den och eventuellt ta bort den från plattformen helt.

  Förutom ovanstående tre alternativ kan du också prova följande för att blockera videor från din YouTube-upplevelse.

  • Prova YouTube Kids. YouTube Kids är en helt gratis app designad för unga tittare. Det filtrerar automatiskt bort mogen innehåll och rekommenderar media som är avsedda för barn att titta utan föräldrarnas tillsyn. Det kan fortfarande vara värt att kolla YouTube-tittarhistoriken, om bara några tvivelaktiga klipp glider genom algoritmen.
  • Håll dig på ditt prenumerationsflöde. Ditt prenumerationsflöde visar bara videor från dina prenumerationer. YouTube kan ofta lura dig att använda hemmaflödet men var försiktig eftersom hemmaflödet inte är ditt prenumerationsflöde.