Saltar al contenido

Hur man citerar en Tweet på Twitter

13 de julio de 2021
TwitterLedePhoto PhotobyS3studio GettyImagesNews GettyImages d37992f1abc54bb894421365c7265d9b

Vad du ska veta

 • I en webbläsare, gå till Twitter.com, öppna tweet för att citera, välj Retweeta > Citat Tweet > typ en kommentar> Retweeta.
 • I appen trycker du på den tweet som du vill citera Retweeta > Citat Tweet > skriv en kommentar i textrutan och tryck på Retweeta.

Den här artikeln förklarar tweeting av citat på Twitter-skrivbordswebbplatsen och dess mobilappar för iOS- och Android-enheter.

Vad är en offert Tweet?

På Twitter är du inte begränsad till att dela dina tweets. Du kan också dela andras tweets genom att retweeta. En retweet delar en annans tweet på din Twitter-sida, vanligtvis så att andra (dina följare) kan se tweeten. En offert-tweet är en typ av retweet. En enkel retweet delar en annans tweet. En offert-tweet låter dig dela en annan persons tweet och lägg till dina kommentarer till den. Citat-tweets kallas ibland också som en Retweet med kommentar.

Hur citat-tweets är användbara

Citat-tweets används ofta i hela Twitter. Det här är ett snabbt och direkt sätt att lägga till dina tankar i en konversation om ett trendigt ämne. Citat-tweets är ett utmärkt sätt att skapa sammanhang för dina tankar eftersom dessa tweets refererar till ämnet du diskuterar. Du kan också citera tweet dina tidigare tweets. Detta gör att du kan kommentera dessa tweets för att dela ett nytt perspektiv eller uppmärksamma en tweet eftersom dess ämne är relevant för ett ämne du diskuterar. Du kan också använda citat-tweets för att markera andra tweets med nyheter, videor eller bilder genom att använda kommentardelen för att förklara varför du ansåg att det var viktigt att dela det.

Hur man citerar Tweet (eller hur man retweetar med kommentar)

Ett bra sätt att engagera sig i intressanta diskussioner på Twitter eller lägga till dina två cent om trending ämnen är att citera tweets. Citat-kvittring är en grundläggande form av interaktion på denna sociala medieplattform. Om du vill vara mer involverad på Twitter är citat-twitring ett bra sätt att börja.

Hur man citerar Tweet med hjälp av Twitter-webbplatsen

 1. Navigera till Twitter-webbplats och logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

 2. Hitta en tweet som du vill citera tweet och välj sedan Retweeta ikonen längst ner i tweeten. Ikonen liknar en fyrkant gjord av två pilar.

  Retweet-knappen på Twitter

 3. Välj Citat Tweet.

  Kommandot Citat Tweet

 4. En dialogruta visas. Skriv den kommentar du vill lägga till offert-tweet i textrutan.

  Kommentarfältet i en offert Tweet

 5. När du är klar med att skriva din kommentar väljer du Retweeta längst ned i dialogrutan Offert Tweet för att publicera offert-tweeten.

  Retweet-knappen

 6. Dina citat-tweet-inlägg och dina följare bör kunna se det.

Hur man citerar Tweet från Twitter-appen

 1. Starta Twitter-appen, logga in på ditt konto och välj sedan en tweet som du vill citera tweet.

 2. Tryck på på den här tweet Retweeta ikon.

 3. En meny dyker upp längst ned på telefonskärmen — tryck på Citat Tweet.

  Retweet-knappen och offert Tweet-alternativet

 4. Du tas till en annan skärm. Ovanför den tweet du valt att citera, skriv din önskade kommentar.

 5. När du är klar med att skriva, tryck på Retweeta i det övre högra hörnet av skärmen för att publicera offert-tweet.

  Fältet "Lägg till en kommentar" och Retweet-knappen