Saltar al contenido

Hur man fixar ett «Misslyckades med att få IP-adress» Android-fel

24 de junio de 2021
how to fix a failed to obtain ip address android error 5076109 1 fef9e7c33b824c6bb66e8f46f31e71a3

När du försöker ansluta till ett Wi-Fi-nätverk eller använda internet med din mobil är det sista du vill se «Det gick inte att få IP-adress» på din Android-enhet. Det här felet visas vanligtvis när du försöker ansluta till något Wi-Fi-nätverk, även om det är ditt hemnätverk. Vad det betyder är att routern som hanterar nätverket inte kan få en IP-adress för din Android-enhet. Det här problemet hindrar dig inte bara från att använda det nätverket för att komma åt internet, men du kan inte heller komma åt några andra nätverksresurser som skrivare, trådlösa skärmar eller strömmande enheter. Anvisningarna nedan gäller i allmänhet alla Android-telefoner oavsett varumärke, inklusive: Samsung, Google, LG, Motorola och mer. Varje enhet kan dock ha lite olika menyalternativ. Du hittar några signifikanta skillnader noterade.

Orsaken till «Misslyckades med att få IP-adress» Android-fel

Det finns många anledningar till att du kan se detta fel på din Android-enhet när du försöker ansluta till ett nätverk. Den vanligaste källan till felet är ett routerproblem. Antingen har din enhet avsiktligt blockerats eller så beror anslutningsproblemet på ett routerproblem. Det är också möjligt att din Androids egen nätverkshårdvara eller programvara inte fungerar eller är skadad. Du kan gå igenom stegen nedan för att felsöka, från de mest troliga orsakerna till det minst troliga scenariot.

Hur man fixar «Misslyckades med att få IP-adress» Android-fel

Eftersom routern vanligtvis är det vanligaste problemet med detta fel bör felsökningen börja där. När du har bekräftat att routern inte är problemet kan du gå vidare till felsökning av din egen Android-enhet.

  1. Om du är i någon annans nätverk, be dem ta bort MAC-filtret för din enhet. De bör också bekräfta att det inte finns några föräldrakontroller inställda för att blockera din enhet från att komma åt internet. Om nätverket och routern är ditt, anslut sedan till din router som administratör och se till att båda dessa funktioner är avstängda för din Android-enhet. Om du ser detta fel när du försöker ansluta till ett företags Wi-Fi-nätverk är det troligt att du behöver IT-godkännande innan du kan använda det trådlösa nätverket. Om det är en offentlig Wi-Fi-hotspot som på ett kafé, är routern sannolikt inte orsaken till detta fel.

  2. Se till att din routers inbyggda brandvägg inte oavsiktligt orsakar problem. Om du inte är den enda personen som upplever felet «Misslyckades med att få IP-adress» finns det en chans att någon antingen nyligen aktiverade eller ändrade den trådlösa routers inbyggda brandvägg. Det är också möjligt att brandväggsprogrammet slutade fungera ordentligt. Försök att kontrollera om routerns brandvägg är aktiverad och testa att inaktivera den för att se om det löser felet.

  3. Ändra routerns nätverkskryptering. Om routern för närvarande är konfigurerad för att använda AES- eller TKIP-kryptering är det känt att dessa krypteringstyper orsakar problem med vissa enheter. ändra nätverkskryptering till WPA2-PSK löser ofta dessa problem.

  4. Starta om routern. Om allt på routern fungerar bra, startar den om den interna programvaran på nytt och rensar eventuella cacheproblem. Om omstart inte fungerar och flera personer fortfarande ser samma fel när de ansluter till det trådlösa nätverket kan det vara dags att återställa routern istället. Tänk på att återställning av en router också återställer alla anpassade inställningar som gjordes efter att routern först installerades. Innan du återställer, se till att anteckna alla inställningar som anpassats så att du efter återställningen kan gå in igen och anpassa inställningarna som du vill.

  5. Kontrollera om din Android-telefon är problemet. Om du har provat alla routeralternativen ovan och fortfarande ser felet «Misslyckades med att få IP-adress» på din Android är det dags att börja undersöka felsökning av din Android-enhet. Det första du bör försöka är att din Android glömmer nätverksanslutningen, som fungerar som en återställning. När detta är klart kan du ansluta din Android-enhet till Wi-Fi-nätverket igen. Du måste skriva in nätverkslösenordet, så vitt enheten vet kommer det att vara «första gången» du ansluter till nätverket. Att ha din Android-enhet glömt ett Wi-Fi-nätverk rensar alla cachade nätverksinställningar och data, vilket ofta rensar alla nätverksproblem som Android-enheten upplever.

  6. Rensa cacheminnet för Google Play Services. Google Play-tjänster som körs i bakgrunden på din Android-telefon är kända för att de ibland orsakar nätverksproblem. Detta kan bero på överanvändning av nätverksbandbredd när tjänsterna automatiskt uppdaterar alla appar på din telefon, men ingen vet exakt vassla dessa tjänster orsakar ibland nätverksproblem. Korrigeringarna för de flesta Google Play Store-fel är ofta samma korrigeringar som löser detta IP-konfigurationsfel.

  7. Kontrollera om din router blockerar enhetens IP-adress. Ibland kan en trådlös router börja blockera IP-adressen till enheter i nätverket utan någon uppenbar anledning. Om du har bekräftat att routern inte uttryckligen är inställd på att blockera din enhet kan du kanske lösa det här felet genom att ändra din Android så att den använder en statisk IP i nätverket.

  8. Aktivera flygplansläget, vänta ungefär en minut och stäng sedan av det igen. Se till att Wi-Fi är avstängt och se till att din telefon kan ansluta till Internet via mobildata. Om det fungerar, hitta en Wi-Fi-hotspot i ditt område och testa att ansluta till det nätverket. Om du kan ansluta och använda internet vet du att problemet inte är din telefon. Det är nätverket.

  9. Du kanske inte har något annat val än att fabriksåterställa din Android om problemet uppstår i ditt hemnätverk. Om du tillfälligt försöker använda någon annans nätverk skulle ett mindre drastiskt alternativ vara att bara använda din mobildata för internetåtkomst medan du är där.