Saltar al contenido

Hur man gör en omröstning på Instagram

24 de junio de 2021
s o c i a l c u t hCjo bIkVig unsplash 0d889ff9e31642fbaeec055f40c25494

Gillar, kommentarer, direktmeddelanden och berättelser är vanliga sätt att interagera med dina Instagram-följare. Men enkäter är ett utmärkt (och potentiellt roligt) sätt för dina följare att delta i ditt flöde. Två Instagram-funktioner gör att du kan skapa omröstningar. Du kan skapa en omröstning i en Instagram-berättelse eller ett direktmeddelande. Eftersom full funktionalitet för berättelserna och direktmeddelandefunktionerna endast kan användas i den officiella Instagram-mobilappen kan du bara skapa Instagram-omröstningar i appen och inte i en webbläsare på Instagram.com.

Gör en omröstning i Instagram-berättelser

Instagram-berättelser är avslappnade foton eller korta videor som delar vad du gör just nu med dina följare. När du publicerar en ny berättelse visas den på dina anhängares hemflikar som en bubbla högst upp i flödet och försvinner automatiskt efter 24 timmar.

 1. Öppna Instagram-appen på din iOS- eller Android-enhet och logga in vid behov på ditt konto eller byt till det konto du vill använda.

 2. Välj din Berättelse profilbildbubbla högst upp i hemflödet eller svep åt höger på skärmen från hemflödet för att komma åt fliken berättelsekamera.

 3. Ta ett foto eller spela in en video för att skapa din berättelse. Använd filter, klistermärken eller redigeringseffekter för att anpassa din berättelse som du vill.

 4. Välj fliken för förhandsgranskning av berättelsen klistermärke högst upp på skärmen.

 5. Välj Opinionsundersökning klistermärke.

 6. Skriv en fråga som du vill ställa dina följare i Ställa en fråga fält. Det kan vara en ja / nej-fråga (vilket är områdets standardsvar), eller så kan du ställa en fråga som innebär att du anpassar två svar (som svart / vitt, varmt / kallt, idag / imorgon eller på / av).

 7. Välj de för att anpassa dina två enkätsvar Ja och skriv önskat svar i fältet. Gör detsamma med Nej knapp.

 8. När du är nöjd med din omröstning väljer du Gjort i det övre högra hörnet.

  Omröstningsalternativ i Instagram-berättelsen

 9. Din enkät visas över din berättelse. Välj och håll fingret på det för att dra det runt skärmen. Nyp två fingrar på den och dra fingrarna utåt eller inåt för att anpassa storleken.

 10. När du är nöjd med hur din omröstning ser ut i din berättelse, välj Din historia välj i det nedre vänstra hörnet på skärmen för att skicka det till dina berättelser Nära vänner att bara dela den med dina närmaste vänner i appen eller välja Skicka till och välj vänner att skicka det till dem.

Gör en omröstning i Instagram direktmeddelanden

Instagram-direktmeddelanden är privata meddelanden som du skickar och tar emot från personer du följer och som följer dig tillbaka. Du kan ha direktmeddelandekonversationer med individer eller grupper.

 1. Gå till din direktmeddelandeinkorg genom att välja meddelanden -knappen (som ser ut som ett pappersflygplan) i det övre högra hörnet av hemmatningen.

 2. Välj penna i det övre högra hörnet för att starta ett nytt meddelande och välja mottagare. Eller välj ett befintligt meddelande för att fortsätta konversationen. En snabbare metod för att skicka en omröstning som ett direktmeddelande är att välja kamera ikonen bredvid ett befintligt meddelande i din inkorg. Detta kringgår att du måste öppna meddelandekonversationen först.

 3. Välj den nya eller befintliga meddelandekonversationen blå kamera knappen i meddelandefältet längst ner för att visa kamerafliken.

  DM-ikon, kontaktlista och blå kameraikon

 4. Ta ett foto eller spela in en video för ditt meddelande. Anpassa ditt foto- eller videomeddelande som du vill med ett filter, klistermärken, redigeringar eller något annat du vill.

 5. Välj förhandsgranskning av foto / videomeddelande klistermärke högst upp på skärmen.

 6. Välj Opinionsundersökning klistermärke.

 7. Skriv in en fråga som du vill ställa dina meddelandemottagare i Ställa en fråga fält. Du kan ställa det som en ja / nej-fråga eller så kan du ställa en fråga som har två anpassade svar.

 8. Välj de för att anpassa dina två enkätsvar JA knapp och skriv ditt svar i fältet. Upprepa med NEJ knapp.

  Foto, klistermärken och frågeställningar i Instagram direktmeddelande

 9. När du är klar med att skapa din omröstning väljer du Gjort i det övre högra hörnet.

 10. Din omröstning visas över ditt foto- eller videomeddelande. Välj och håll ned den för att dra den runt skärmen eller nypa två fingrar och dra dem utåt eller inåt för att anpassa storleken.

 11. När du är klar väljer du Gjort i det övre högra hörnet.

 12. Direktmeddelanden kan spelas upp som standard. Du kan dock ändra detta så att det bara visas en gång genom att välja Visa en gång längst ner på skärmen. Om du vill behålla meddelandet i chatten på obestämd tid, så att det aldrig försvinner, välj Håll i chatten. Om du vill ge dina mottagare tid att tänka på deras svar ställer du in meddelandet på Tillåt omspelning eller Håll i chatten.

 13. Välj vänens profilbild bubbla längst ned på skärmen för att skicka ditt foto- / videomeddelande. Eller lägg till andra mottagare genom att välja Skicka till andra och välja personer från listan för att skicka det till dem.

När ska du använda Story Polls vs Direct Message Polls

Instagram erbjuder två sätt att genomföra omröstningar, men vilken bör du använda? Och när? Här är några tips: Använd berättelseundersökningar när:

 • Du har en enorm följd som du vill hålla dig förlovad.
 • Du har en allmän fråga som kan gälla alla.
 • Du vill bättre förstå vad dina följare gör eller inte tycker om innehållet du lägger upp.

Använd omröstningar för direktmeddelanden när:

 • Du vill samla information från en grupp vänner snarare än en stor grupp främlingar.
 • Din fråga är specifik och gäller endast vissa personer.
 • Du vill inte överväldiga dina följare med för mycket historiainnehåll och riskera att förlora följare på grund av det.