Saltar al contenido

Hur man gör en reaktionsvideo

21 de julio de 2023
GettyImages 1012129518 266ce8a01def4990a92dcc2fefca5fe1

Reaktionsvideor är en populär genre av onlineinnehåll, särskilt på YouTube. Även om reaktionsvideor är lätta att göra, är det skaparens personlighet som måste lysa igenom för att få dessa klick. Om du planerar att ha lite kul med att titta på en video online, spela in dig själv medan du gör det och ladda sedan upp reaktionsvideon till den plats du väljer.

Vad är en reaktionsvideo?

Reaktionsvideor är videor av personer som tittar på en annan video eller ett stycke innehåll för första gången och reagerar på det i realtid. Videon är registreringen av deras svar, vilket kan inkludera tankar, känslomässiga reaktioner eller analys. Du hittar ofta reaktionsvideor kopplade till kulturevenemang, som den första trailern för en mycket efterlängtad film eller en viral video. Det finns alla typer av reaktionsvideor på alla typer av innehåll.

Upphovsrätt och reaktionsvideor

En punkt av oro med reaktionsvideor är att använda upphovsrättsskyddat innehåll. Videor har tagits bort för att visa upphovsrättsskyddat innehåll som en del av filmen eller inkluderat i ljudet. Även om en låt som känns igen spelas i bakgrunden av en video, och annars inte är en del av den, kan videon fortfarande tas ner av ett automatiskt system. Det mest effektiva tillvägagångssättet för detta är att undvika att visa relevant media. Representera det genom att använda reklamfoton som lagts upp online av innehållsägaren, som filmaffischer eller skivomslag. Lyssna på ljud via hörlurar. Inkludera inte det upphovsrättsskyddade ljudet i ljudströmmen för din reaktion.

Vad du behöver för att spela in reaktionsvideor

Innan du gör din reaktionsvideo behöver du några saker. Vissa av dessa artiklar är inte nödvändiga men gör processen enklare.

  • Ett rum: Du behöver ett lugnt utrymme, helst ett rum med anständig belysning. Det ska vara ett utrymme som du enkelt kan plocka upp och rengöra, och som passar din utrustning och inställning.
  • Kamera: Använd en högkvalitativ kamera som spelar in 1080p-video. Detta kan vara en webbkamera, en smartphone eller en fristående videokamera.
  • Kamerastöd: Ställ inte kameran på ett bord. Använd ett stativ eller liknande stabilitetsverktyg för att hålla det på plats. Det finns alla möjliga små kameraprylar som låter dig placera kameror på överraskande platser, så ägna några minuter åt att lära dig om dem.
  • Belysning: Även om du inte behöver en professionell belysningssats, bör du ha några små LED-lampor till hands för att göra ditt ansikte synligt. Du kanske vill byta ut lamporna i armaturerna med ljusare glödlampor för att öka mängden ljus i rummet.
  • Mikrofon: En enkel mikrofon från en elektronikaffär, eller en USB-mikrofon, är bra för att spela in ljud. Även om din kamera spelar in ljud, spela in ljud självständigt som en backup eller för bättre klarhet i vad du säger.
  • Hörlurar: Hörlurar av bra kvalitet hjälper dig att lyssna på ljud och se till att du är tydlig i videon. Det hjälper dig också när du reagerar på media.
  • En dator: Använd en relativt ny dator, eftersom du åtminstone måste spela upp video och spela in ljud.
  • Video- och ljudredigeringsprogram: Det finns flera alternativ för innehållsredigering. Välj något som passar din komfort och upplevelsenivå, särskilt eftersom du sannolikt inte kommer att göra komplicerade övergångar eller effekter.

Testa din reaktionsvideoutrustning

Innan du filmar din reaktionsvideo, testa kameran och mikrofonen.

Kamerainställningar

Låt en vän eller utklipp stå för dig och placera kameran på några olika ställen för att få den bästa bilden. Helst bör ditt ansikte vara i mitten av ramen, och det bör finnas lite i bakgrunden för att distrahera publiken från dig.

Du bör också placera kameran så att du har utrymme att röra dig. När du spelar in är det lätt att luta sig tillbaka eller luta dig framåt, så rama in dina bilder så att du inte går vilse och flyttar från skärmen.

Mikrofontest

Koppla in din mikrofon och testa din röst. Oroa dig inte för att låta som en radiosändare. Så länge din röst är tydlig och andra förstår vad du säger kommer den att passa formatet. Tala högt och mjukt för att testa hur väl din röst uppfattas.

Efter att ha filmat dina reaktionsvideor

Även en enkel video tenderar att dra nytta av korrekt redigering. Se några reaktionsfilmer på YouTube för att se hur de redigeras. Till exempel är många YouTubers inte blyga för att använda jump cuts, där bilder beskärs från en kontinuerlig bild och motivet verkar hoppa runt på skärmen. Detta görs för att eliminera utrymmen där inte mycket händer. Gör gärna samma sak på videosträckor där du inte känner att det är relevant. Din reaktion är det viktiga! Du kanske också vill synkronisera ljudet du spelade in till videon du spelade in. Det bästa sättet att göra detta är att lägga händerna framför kameran och klappa innan du börjar videon. Klappen ger ett högt ljud, vilket är lätt att matcha med dina händers verkan. När du är klar, titta på videon för att se till att du är nöjd med den, ladda sedan upp på YouTube för berömmelse och rikedom, eller åtminstone lite delad nördare över något speciellt.