Saltar al contenido

Hur man hanterar YouTube-aviseringar

23 de junio de 2021
man holding ipad with app youtube on the screen 502558347 f98e061798f546ab8245d13686ed3acc

Videodelningsplattform YouTube gör det enkelt att hålla koll på dina favoritvideor och kanaler genom att skicka meddelanden när det finns nytt innehåll eller uppdateringar tillgängliga. YouTube skickar aviseringar om kanaler som du prenumererar på såväl som sådana du kanske är intresserad av. Om du blir översvämmad med varningar är det enkelt att hantera antalet och typerna av aviseringar som YouTube skickar dig och ställa in dina preferenser. Vi har inkluderat instruktioner för hantering av meddelanden från YouTube på skrivbordet samt YouTubes iOS- och Android-appar.

Hantera allmänna meddelanden på YouTube Desktop

Välj vad YouTube meddelar dig genom att ställa in några allmänna specifikationer. Få tillgång till alla dina aktuella meddelanden när som helst genom att välja klockan på din YouTube-sida bredvid din profilbild.

 1. Öppna YouTube på skrivbordet och logga in på ditt konto.

 2. Välj din längst upp på skärmen profilbild.

 3. Välj inställningar.

 4. Välj Meddelanden.

  YouTube-aviseringsinställningar

 5. De Allmänna meddelanden området kan du ställa in dina preferenser om vilka varningar du får på din mobila enhet eller skrivbord. Slå på eller av varningar om prenumerationer, rekommenderade videor, aktivitet på din kanal, aktivitet på dina kommentarer, svar på kommentarer, omnämnanden eller aktivitet på andra kanaler.

  YouTube-meddelandepreferenser

 6. De E-postmeddelanden området är där du ger ditt tillstånd att ta emot e-postmeddelanden om all YouTube-aktivitet du begärde. Slå på den här om du vill ta emot dessa e-postmeddelanden, eller slå av den om du inte gör det.

 7. Slå på eller av om du vill få aviseringar om prenumerationer, produktuppdateringar eller uppdateringar om din kanal.

  YouTubes e-postbehörighetssida

Hantera kanalaviseringar

När du prenumererar på en kanal får du automatiskt alla meddelanden om den kanalens aktivitet. Det är enkelt att stänga av dessa inställningar eller justera dina inställningar.

 1. Gå till kanalens sida. Om du ännu inte prenumererar på sidan väljer du Prenumerera. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt personliga aviseringar.

 2. Klicka på Meddelandeklocka för att växla mellan Alla meddelanden, Personliga aviseringar och Ingen.

  Anpassa aviseringar från en YouTube-kanal

  Personliga aviseringar varierar beroende på användaren. YouTube använder olika signaler för att bestämma när du ska skicka meddelanden till dig. Detta inkluderar din visningshistorik, hur ofta du tittar på vissa kanaler, hur populära vissa videor är och hur ofta du öppnar aviseringar.

Hantera YouTube-aviseringar i appen

Meddelanden kan också hanteras via iOS eller Android YouTube-appen på din smartphone.

 1. Öppna YouTube-app.

 2. Tryck på din profilbild (högst upp på skärmen).

 3. Knacka Inställningar.

 4. Knacka Meddelanden. Slå på allt du vill få meddelanden om och slå av det du inte vill se.

  YouTube-meddelandepreferenser i appen

Hantera kanalaviseringar i YouTube-appen

Hantera enkelt aviseringar för kanaler du prenumererar på i iOS- eller Android-appen.

 1. Knacka Prenumerationer (längst ner på skärmen).

 2. Tryck på längst upp på sidan Allt.

 3. Knacka Hantera.

 4. Tryck på Meddelandeklocka bredvid varje kanal för att aktivera eller inaktivera aviseringar. Du får inga aviseringar när en kanals publik är inställd som gjord för barn, så det finns ingen anledning att justera aviseringsinställningarna.