Saltar al contenido

Hur man hittar och tittar på Disney Plus 4K-innehåll

11 de julio de 2021
disney plus 320f5531be55493b8296a0d9fcf87755

Om du vill se Disney Plus i 4K Ultra HD för bästa möjliga tittarupplevelse har du tur: Disney Plus stöder 4K och gör det enkelt att hitta sitt 4K-innehåll. Här är vad du behöver för att se Disney Plus 4K-innehåll, vad dina andra högkvalitativa bild- och ljudalternativ är och hur du hittar 4K-innehåll.

Vad är 4K och erbjuder Disney Plus 4K-innehåll?

4K är inte det enda högkvalitativa ljud- och videoformatet som Disney Plus stöder. Den kompletta uppsättningen av ljud- och videoalternativ som levereras av Disney Plus är:

Video

 • 4K Ultra HD
 • HD
 • Dolby Vision
 • HDR10

Audio

 • 5.1 surroundljud
 • Dolby Atmos

Inte allt innehåll på Disney plus stöder dock alla dessa format. När detta skrivs är cirka 100 filmer på Disney Plus tillgängliga för strömning i högsta kvalitet: 4K Ultra HD och HDR. Praktiskt taget allt innehåll i tjänsten strömmar i HD och med 5.1 surroundljud.

Vad du behöver för att titta på Disney Plus i 4K

Du kan inte bara få 4K- eller HDR-kvalitet videostreaming med någon gammal streamingbox eller TV. För att se Disney Plus i 4K och andra högkvalitativa format behöver du moderna enheter som erbjuder specifika funktioner och kompatibilitet. För att få 4K-innehåll från Disney Plus behöver du:

 • 4K-TV: TV-apparater avsedda för 4K är mycket specifika; de annonserar vanligtvis 4K Ultra HD-upplösning eller har en upplösning på 3840 x 2160 pixlar eller högre.
 • 4K-strömmande enhet: Inte alla strömmande enheter stöder 4K-upplösningar. Till exempel gör fjärde generationens Apple TV inte det, men dess efterträdare – Apple TV 4K – gör det (inte förvånande, med tanke på namnet).
 • Snabb internetanslutning: 4K-video behöver mycket bandbredd. Medan Disney Plus inte ger specifika riktlinjer för 4K-streaming, förvänta dig att du behöver minst en 25 Mbps internetanslutning för den bästa upplevelsen. Du kanske till och med vill testa din internethastighet innan du försöker titta på 4K-innehåll på Disney Plus eller någon annan tjänst.

Hur man hittar och tittar på Disney Plus 4K-innehåll

Med dessa krav uppfyllda kan du hitta och titta på 4K-innehåll på Disney Plus.

Titta på 4K-innehåll från Disney Plus-startskärmen

Disney Plus gör det väldigt enkelt att hitta ett urval av sitt 4K Ultra HD-innehåll: det finns ett avsnitt där på hemskärmen. Bläddra bara ner på startskärmen, förbi andra samlingar med utvalt innehåll tills du når Ultra HD och HDR sektion. Allt innehåll du hittar där kommer att erbjuda 4K-kvalitet och som andra avancerade alternativ också.

Skärmdump av 4K-innehåll på Disney Plus-appens startskärm

Hitta Disney Plus 4K genom att filtrera i filmsektionen

Hemskärmsavsnittet har dock bara en liten andel av Disney Plus 4K-video. För att hitta allt kan du bläddra i och filtrera Disney Plus-biblioteket. Här är hur:

 1. Klicka eller tryck på Sök menyn (det är bara en förstoringsglasikon på vissa enheter).

  Skärmdump av Disney Plus-appen på iPad

 2. Klicka eller tryck Filmer.

  Skärmdump av Disney Plus-sökskärmen

 3. Klicka eller tryck på filteralternativen (på vissa enheter är det här en rullgardinsmeny som är standard Utvalda) och välj Ultra HD och HDR.

  Skärmdump av Disney Plus 4K-filmfilter

 4. Allt innehåll som nu visas erbjuder 4K-upplösning.

Kontrollera detaljerna för en artikel för 4K och andra funktioner

Filteralternativet som beskrivs i det sista avsnittet fungerar bara för att hitta 4K-filmer på Disney Plus. Det hjälper dig inte att hitta Dolby Vision eller Dolby Atmos-innehåll och när detta skrivs verkar det som om det inte finns någon 4K-TV på Disney Plus.

Skärmdump av alla ljud- och videoformatalternativ för Disney Plus-filmer

Så om du vill ta reda på vilka andra högkvalitativa ljud- och videoalternativ som en film till TV-program erbjuder, måste du trycka på objektet och kolla in dess detaljer. Överst på varje skärm, precis under betyg och körtid, finns en kort lista över dessa alternativ. Tryck på Detaljer och bläddra ner till Finns i följande format för att se hela listan.