Saltar al contenido

Hur man hyr filmer på Amazon

17 de julio de 2021
amazon holds news conference 151368933 5b999dcd46e0fb0025c03cfa

Vad du ska veta

 • Logga in på för att hyra en film främsta i en webbläsare eller app, välj den film du vill hyra, välj hyralternativet och välj Kolla nu.
 • För att ladda ner en film eller show, öppna appen på din enhet, hitta och välj titeln du vill ladda ner och välj Ladda ner ikon.

Den här artikeln förklarar hur man hittar och hyr en streamingfilm, hur man laddar ner en köpt video och hur man tittar på gratis filmer på Amazon för iOS-, Android- och streamingappar samt i ett webbläsarfönster.

Hur Amazon Rentals fungerar

Att hyra en film på Amazon låter dig titta på filmen så många gånger du vill i två dagar. Den här tjänsten från Amazon är en del av Prime Video, men du behöver inte vara Amazon Prime-medlem för att dra nytta av den. Alla Amazon-användare kan bläddra bland Prime Video för filmuthyrning. Filmer har en fullständig beskrivning, trailer, lista över stjärnor från filmen och användarrecensioner. Att hyra tar bara ett klick eller två. Du kan se dina hyrda Amazon-filmer från din dator eller någon annan enhet som stöder Prime Video, inklusive telefoner, surfplattor och TV-apparater. Sättet det fungerar liknar mycket andra streamingtjänster som YouTube och Netflix. Efter att ha bläddrat efter något att hyra och sedan betalat för det sker all tittning antingen i din webbläsare eller via en app.

Hur man hyr filmer på Amazon

Du kan hyra filmer från Prime Video på din dator eller via Prime Video-appen. Dessa skärmdumpar är för skrivbordsversionen, men alla menyknappar är desamma i appen.

 1. Öppna appen eller besök Prime Video från en dator.

 2. Leta reda på filmen du vill hyra.

  De Kanaler menyn är praktisk om du vill bläddra bland utvalda och populära filmer. Desktop-användare kan använda Kommer snart kategori för att hitta kommande filmer, och alla nya filmer du kan hyra på Amazon finns i Nya utgåvor kategori.

 3. Välj det prisalternativ som matchar den kvalitet du vill hyra. Du kan behöva välja Fler köpoptioner för att se alla hyresalternativ. Du debiteras omedelbart efter att du har valt kvalitet. det kommer inte att finnas en annan skärm där du granskar köpet innan du slutför det. Men även om du av misstag hyr en film kan du alltid ångra köpet om du agerar tillräckligt snabbt. Du kan också ha ett alternativ att köpa filmen.

  Prime Video Angel Has Fallen

  Om du har ställt in en Prime Video PIN måste du ange den för att slutföra köpet.

  Hemma ensam på Prime Video

 4. Det är allt! Du kan starta filmen omedelbart genom att välja Kolla nu eller genom att öppna den senare från avsnittet Mina saker på webbplatsen eller Mina saker > Inköp området i appen.

Hur man laddar ner Amazon-hyror och inköp

Endast utvalda titlar är tillgängliga för nedladdning, och endast på kompatibla enheter som Prime Video-mobilappen. Så här laddar du ner filmer från Amazon på en Fire-surfplatta eller Prime Video-appen för iOS, Android eller Windows 10

 1. Öppna Mina saker från appens botten.

 2. Välj Inköp på toppen.

 3. Tryck på videon du vill ladda ner till din enhet.

 4. Välj Ladda ner.

  Prime Video nedladdningsfilmalternativ

För TV-program med flera avsnitt kan du ladda ner hela säsongen genom att välja Ladda ner säsong, eller så kan du ladda ner specifika avsnitt genom att trycka på avsnittet och sedan på nedåtpilen.

Finns det gratis filmer på Amazon?

Amazon Prime-prenumeranter har tillgång till ett urval av gratis titlar som en del av sin prenumeration. Oavsett om du är Amazon Prime-medlem eller inte kan du se vilka filmer som är tillgängliga som en del av prenumerationen genom att kolla efter Se efter $ 0,00 med Prime på vilken filmsida som helst eller genom att bläddra bland alla videor som ingår i Prime. Ett annat sätt att få gratis filmer från Amazon är via IMDb TV, som är en gratis annonsstödd filmströmningstjänst som ägs av Amazon. Om du letar efter andra riktigt gratis filmer som inte kräver en prenumeration som Amazon Prime gör, se den här listan över gratis filmsidor.

Begränsningar för Amazon-filmuthyrning

Det finns två viktiga begränsningar att notera innan du hyr av Prime Video: du har 30 dagar på dig att titta på filmen och sedan 48 timmar innan den går ut. Det betyder att du kan hyra en film idag och vänta några veckor på att börja titta på den, men ögonblicket du trycker på play är när 48-timmarsuret startar. Så du kan inte ta en titt just nu och sedan avsluta den under flera dagar. Du kan hyra en film mer än en gång om den går ut och du vill titta på den igen, men det finns också ett alternativ att köpa filmer på Prime Video så att de är din att titta på så länge du vill.