Saltar al contenido

Hur man identifierar och inaktiverar WhatsApp-läskvitton

29 de junio de 2021
whatsapp 892926 1920 686c5e5270094e149932fedd63163d67

WhatsApp är en populär app för snabbmeddelanden med en rad funktioner inklusive läskvitton. Läs kvitton låter användarna veta om och när ett meddelande tas emot och läses. Vissa användare är inte fans av den här funktionen. De känner sig pressade att svara omedelbart om avsändaren vet att de har öppnat och läst ett meddelande. Om du föredrar att inte ha läskvitton är det enkelt att inaktivera den här funktionen. Instruktionerna i den här artikeln gäller WhatsApp för iPhone och Android.

Hur WhatsApp-läskvitton ser ut

WhatsApp-läskvitton ser ut som bockar. När du skickar ett meddelande visas en grå bock bredvid tidsstämpeln. Två bockar visas vid leverans till mottagaren. När mottagaren läser den visas två blå bockar. I en gruppchatt blir båda bockarna blåa efter att varje deltagare i gruppchatten öppnar meddelandet.

Om du inte ser två blå bockmarkeringar bredvid ett meddelande du skickade har mottagaren inte öppnat det, en av er inaktiverade läskvitton, mottagaren blockerade dig eller någon av er har anslutningsproblem.

Hur inaktiverar du läskvitton

Läs kvitton är en tvåvägs gata. Om du inaktiverar läskvitton kommer du inte att kunna berätta när andra har läst dina. Det finns inget sätt att inaktivera läskvitton för gruppchattar eller spela kvitton för röstmeddelanden på Android eller iOS.

Inaktivera läskvitton i WhatsApp för iPhone

Du kan inaktivera läskvitton på iPhone i några steg, vilket stänger av funktionen för alla chattar.

  1. Öppna WhatsApp.

  2. Välj inställningar från bottenmenyn.

  3. Välj konto.

  4. Välj Integritet.

  5. Stäng av Läsa kvitton för att inaktivera funktionen.

    Stäng av Läs kvitton i WhatsApp

Inaktivera läskvitton i WhatsApp för Android

Att stänga av den här funktionen på Android liknar iOS och lika lätt.

  1. Öppna WhatsApp och välj Fler alternativ (tre vertikala prickar).

  2. Välj inställningar > konto > Integritet.

  3. Stäng av Läsa kvitton.

WhatsApp-informationsskärmen

För mer detaljerad information, WhatsApp Meddelandeinfo skärmen visas när ditt meddelande levererades, lästes eller spelades av mottagaren. För att se Meddelandeinfo skärm på WhatsApp för iPhone, öppna en chatt med en kontakt eller grupp och svep från höger till vänster.

Meddelandeinformation i WhatsApp

För att se Meddelandeinfo skärm på WhatsApp för Android, öppna en chatt med en kontakt eller grupp, tryck och håll kvar ditt skickade meddelande, tryck på den treprickade menyn och sedan Info.