Saltar al contenido

Hur man kalibrerar en iPhone

30 de julio de 2021
GettyImages 753291661 5b3690dbc9e77c0037c53052

Vad du ska veta

 • För att kalibrera ljusstyrka: Stäng av Auto ljusstyrka, flytta till ett mörkt rum och vänd dig Ljusstyrka ner. Sväng Auto ljusstyrka tillbaka på.
 • Så här kalibrerar du rörelsesensorer och kompass: Se till Kompasskalibrering och Rörelsekalibrering och avstånd växlas på.
 • För att kalibrera batteriet: Ladda ur telefonen helt och ladda sedan helt. Starta om och gör en mjuk återställning.

Den här artikeln beskriver tre kalibreringar som kan hjälpa till att förbättra prestanda för enheter med iOS 11 eller senare.

Hur man kalibrerar iPhone-skärmens ljusstyrka

Om iPhone: s Auto-Brightness-sensor inte fungerar korrekt, reagerar telefonen felaktigt på förändringar i belysning. Problemet kan uppstå eftersom automatisk ljusstyrka delvis justeras baserat på var värdet ställdes in när funktionen slogs på. Så här kalibrerar du sensorn för automatisk ljusstyrka:

 1. Öppna inställningar app, bläddra nedåt och välj Tillgänglighet.

 2. Välj Visnings- och textstorlek, stäng sedan av Auto-ljusstyrka brytare. Flytta till ett mörkt eller svagt upplyst rum och vrid sedan manuellt Ljusstyrka hela vägen ner så att skärmen blir så mörk som möjligt. För att komma åt ljusinställningarna var som helst på iPhone, svep uppåt från skärmens nedre kant (eller nedåt från toppen på en iPhone X) för att öppna Control Center.

 3. Slå på Auto ljusstyrka växla och flytta sedan till ett rum med regelbunden belysning för att se om den automatiska ljusstyrkan fungerar bättre.

Hur man kalibrerar iPhone-rörelsesensorer och kompass

Många appar använder iPhone-rörelsesensorn, accelerometern och kompassen. När någon av dessa slutar fungera, kalibrerar iPhone automatiskt appen så länge Location Services är påslagen. Så här ser du till att din enhet hanterar detta åt dig:

 1. Öppen inställningar.

 2. Slå på Platstjänster växla, rulla sedan ner och knacka Systemtjänster.

 3. Slå på Kompasskalibrering och Rörelsekalibrering och avstånd växlar.

  Slå på inställningarna för kompasskalibrering och rörelsekalibrering och avstånd på en iPhone

 4. IPhone använder din platsinformation för att se till att gyroskop, GPS, kompass och accelerometer fungerar korrekt.

För att kalibrera om kompassen och rörelsesensorn på äldre versioner av iOS, öppna Compass och spela minispelet genom att rulla en röd boll runt en cirkel.

Hur man kalibrerar iPhone-batteriet

IPhone-batteriet måste kalibreras när telefonen ger felaktiga procentsatser. Telefonen kan visa en låg procentsats men varar en timme eller två längre. Eller det kan visa ett fullt batteri och stängas av plötsligt. Kalibrera iPhone-batteriet för att fixa hur telefonen övervakar och rapporterar procentandelen återstående batteriström.

 1. Ladda ur telefonen helt. Använd batteriet tills det stängs av.

 2. Låt telefonen vara urladdad och urkopplad över natten för att helt tömma batteriet.

 3. Medan telefonen är avstängd laddar du den i ett par timmar längre än vad som är nödvändigt för att få den till 100 procent kapacitet.

 4. Starta om telefonen och utför sedan en mjuk omstart (kallas även varm återställning).

Metoden för att utföra en mjuk återställning varierar med iPhone-modellen:

 • För modeller tidigare än iPhone 7 (som iPhone SE, 6S, 6, 5S, 5, 4S och 4), håll samtidigt Sova vakna knappen och Hem knappen i 10 sekunder.
 • Håll iPhone nedtryckt för iPhone 7 och 7 Plus Sänk volymen knappen och Sova vakna knappen i 10 sekunder.
 • För iPhone X, 8 och 8 Plus, tryck och släpp Höj volymen , tryck och släpp Sänk volymen och håll sedan ned Sida tills Apple-logotypen visas.

När telefonen återställs bör den ge en mer exakt indikation på batteriets status. Om problemen kvarstår kan det vara nödvändigt att byta ut batteriet.