Saltar al contenido

Hur man kalibrerar om iPhone-batteriet

21 de junio de 2021
recalibrateiphone 399e905de26b45f78c93903566fee776

Vad du ska veta

 • IPhone: s kalibreringsverktyg (iOS 14.5 och senare) körs automatiskt, men du kan kontrollera dess status in inställningar > Batteri > Batterihälsa.
 • Du kan kalibrera äldre iPhones på nytt genom att tömma batteriet, ladda det helt och omedelbart starta om telefonen.

Den här artikeln förklarar hur man kalibrerar om iPhone-batteriet med Apples batterikalibreringsverktyg. Det förklarar också den gamla stilen för batterikalibrering.

Hur man kalibrerar om iPhone-batteriet

Apple släppte ett batterikalibreringsverktyg tillsammans med iOS 14.5 som du kan använda för att kalibrera ditt batteri. Om du inte har iOS 14.5 eller senare måste du uppdatera ditt operativsystem innan du använder det här verktyget. Om din telefon är helt uppdaterad och har batterikalibreringsfunktionen, körs den automatiskt och hjälper dig att förbättra batteriets livslängd över tiden. Du kan när som helst kontrollera dess framsteg i avsnittet om batterihälsa i dina iPhone-inställningar. Så här använder du iPhone-batterikalibreringsverktyget:

 1. Tryck på på startskärmen inställningar.

 2. I inställningsmenyn, scrolla ner.

 3. Knacka Batteri.

 4. Knacka Batterihälsa.

 5. Leta efter Viktigt batterimeddelande högst upp på skärmen för information om batterikalibreringsprocessen på din telefon.

  Information om batterihälsa på iOS 14.5.

  Om du inte ser ett meddelande, kom tillbaka och kolla senare. Kalibreringsprocessen är automatisk och det kan ta ett tag.

Hur fungerar iPhone-batterikalibrering?

Batterikalibreringsverktyget som introducerades med iOS 14.5 kalibrerar ditt batteri automatiskt så att du inte behöver aktivera funktionen. Kalibreringen kan ta veckor, och även då är det en pågående process. Om du inte ser ett meddelande om status för din omkalibrering, kom tillbaka senare. När det kalibrerar om ditt batteri ser du din kapacitet för maximal kapacitet och högsta prestanda för att återspegla batteriets faktiska status.

Hur man kalibrerar äldre iPhone-batterier

IPhone-batterikalibreringsverktyget är inte tillgängligt för alla iPhones, men en annan iPhone-kalibreringsprocess har funnits mycket längre. Denna process kräver att du tömmer batteriet helt, vilket kan vara skadligt för litiumjonbatterier som de som finns i iPhones. Med detta i åtanke bör du bara använda den här kalibreringsprocessen om batteriets livslängd redan är låg, och du bör bara göra det ibland. Om du bara kalibrerar ditt batteri med några månaders mellanrum eller när telefonen behöver det, bör fördelarna du ser med kalibreringen uppväga den potentiella skada som görs genom att låta batteriet dö helt. Om din telefon har ett automatiskt kalibreringsverktyg, använd inte den här processen. Låt kalibreringsverktyget göra sitt jobb, även om det verkar långsamt. Så här kalibrerar du ett äldre iPhone-batteri:

 1. Använd telefonen tills den stängs av på grund av att batteriet tar slut.

 2. Rör inte telefonen när den stängs av. Lämna det i fred i minst tre timmar, eller över natten om det är möjligt.

 3. Anslut telefonen med den ursprungliga kabeln och laddaren eller en kabel och laddare som är Apple-certifierade.

 4. Vänta tills telefonen slås på.

 5. Stäng av telefonen igen.

 6. Låt din telefon vara inkopplad tills den är fulladdad.

 7. Slå på telefonen.

 8. Vänta tills iPhone startar och starta sedan om.