Saltar al contenido

Hur man kan bli av med repor på en telefon

16 de junio de 2021
GettyImages 4756426381 71d410e906d34943860368222c85565f

Det är möjligt att bli av med repor på en smartphone utan att behöva byta ut skärmen. Dessa metoder för borttagning av repor kan användas för både Android- och iOS-enheter.

Dölj repor och skydda din skärm

Den första metoden är att köpa ett skärmskydd och applicera det på din repade skärm. I vissa fall kommer detta att dölja repor på hårfästet. Ännu viktigare, det kommer att förhindra att en repa förvärras samtidigt som skärmen skyddas mot framtida sprickor eller nötning. Om du har en djup repa kan ett skärmskydd göra det mer märkbart genom att fånga en luftbubbla över den. Skyddet gör det dock lättare att använda skärmen utan att ditt finger eller pennan fastnar på repen.

Fyll reparna på din telefon med lim

Du kan använda epoxi, gorilla eller superlim för att fylla i reporna på telefonens skärm. Nyckeln är att använda en liten mängd. Så här använder du lim för att fylla i dina skärmskrapor.

  1. Täck över alla portarna på din telefon och tejpa sedan området runt repan för att förhindra att lim läcker ut på oskrapade områden.

  2. Applicera ett tunt lager lim på repan.

  3. Använd ett kreditkort eller en lackskrapa för att försiktigt släta limet i sprickorna.

  4. Fortsätt arbeta och jämna ut limet över repen tills limet härdar.

  5. När limet har torkat, tappa en bomullstuss i lite nagellackborttagare och torka sedan bort överflödigt lim. Var försiktig så att inte vätskan rinner ut i portarna.

Polera reporna på din telefon för att få dem att försvinna

Det kan vara omöjligt att helt eliminera repor, men du kan jämna ut och minimera kanterna så att de blir svårare att se och känna. Innan du försöker reparera, stäng av telefonen och täck telefonens portar med tejp för att förhindra att vätska kommer in i telefonens interna komponenter. Om du inte är försiktig kommer polering att ta bort en del av telefonens oleofoba beläggning – det tunna materialskiktet som gör att fingrarna glider över pekskärmen.

Polera telefonens repor med tre mikron diamantpasta

Diamond Paste är ett fint pulver tillverkat av diamanter som används för att försiktigt slipa och släta ytor. Den kan också användas för att ta bort repor från telefonskärmar. Diamantpasta mäts i mikron, varav sex är grovare än en. Beroende på repets djup kan du behöva börja med en grovare pasta och avsluta med en mjukare.

  1. Tejpa över de oskrapade delarna av skärmen så att föreningen inte klibbar fast vid dem. Det är bäst att reparera ett område på skärmen åt gången.

  2. Applicera en liten mängd diamantpoleringspasta på ditt verktyg och bearbeta föreningen över repan. Diamantpoleringssatser kommer vanligtvis med ett filtverktyg för att applicera pastan och bearbeta den i repen. Alternativt kan du använda suddgummisidan på en penna.

  3. Arbeta pastaen i det repade området från olika vinklar och riktningar och tryck hårt i ungefär tre minuter.

  4. När pastan hårdnar kommer dina repor att försvinna. Torka av kvarvarande pasta och kontrollera repan. Denna process kan behöva upprepas flera gånger för tjockare repor.

Använd hushållsrengöringsmedel för att polera bort repor på din telefon

Använd ett förhållande av två delar pulver till en del vatten och skapa en poleringspasta med bakpulver eller majsstärkelse. Blandningen ska vara tjock och inte rinnande. Använd en rengöringsduk av mikrofiber för att gnugga pastan i sprickorna.

Foto av bakpulver på telefonskärmen för att rengöra repor

Du kan också använda en lite fuktig Magic Eraser-svamp för att polera bort sprickorna på din telefon. Repor skiljer sig från sprickor. För mer allvarliga reparationer kan du behöva byta ut skärmen.