Saltar al contenido

Hur man kan öka en iPhone-signal

26 de junio de 2021
how to boost an iphone signal a0553f57ac8846f5b7566bea8adc0149

Den här artikeln täcker flera av de bästa sätten att öka en signal på iPhone, vad som kan ligga bakom en minskning av nätverkskvaliteten, och affären med de iPhone-signalbooster-apparna.

Hur kan jag öka min mobil signalstyrka?

Tack och lov finns det många beprövade lösningar för dålig iPhone-signalstyrka. Här är nio av de bästa sätten att få fler staplar på din iPhone, öka nedladdningshastigheterna och förbättra din samtalskvalitet.

Metod 1: Ta bort din iPhonefodral

Även om ett bra iPhone-fodral inte borde påverka din signalstyrka för mycket, kan vissa göra det svårare för antennerna i äldre modeller att ansluta till ett nätverk så bra som de borde. Det enklaste sättet att testa om din telefonfodral försvagar din smartphones signal är att ta bort den och kontrollera om du får fler staplar eller en bättre upplevelse av telefonsamtal.

Metod 2: Stäng av 5G

Om din iPhone stöder 5G och du har en 5G-plan med din operatör, bör din telefon ändå automatiskt växla till en 4G-anslutning när 5G är utom räckhåll. Tyvärr gör iPhone inte alltid detta, och du kan vara ansluten till en överbelastad 5G-anslutning som är svag på grund av för många människor som använder den samtidigt. Det snabbaste sättet att lösa detta problem är att stänga av 5G på din iPhone manuellt. Att göra detta kan vara otroligt användbart om 5G-tjänsten i ditt område inte fungerar så bra som det borde trots vad din operatör berättar om deras täckning. Du kan inaktivera och aktivera 5G på din iPhone så ofta du vill.

Metod 3: Hitta en bättre plats

Även om din mobiloperatör lovar bra service i ditt område kan mobilnätverk fortfarande blockeras eller avbrytas av geografi, byggnader och andra stora föremål. Om du upplever svaga signaler på din iPhone, försök att gå runt ditt hus, på din balkong och i din bakgård för att se om problemet är specifikt för en viss plats. Verandaen kan vara din favoritplats för telefonsamtal, men den kan också ha den värsta mottagningen.

Metod 4: Inaktivera Wi-Fi

Om du ofta blir frustrerad med långa nedladdningshastigheter på din iPhone, försök att stänga av Wi-Fi och använda din mobilanslutning för att ladda ner appar eller strömma media. Beroende på internetleverantören du använder och din plats kan ditt internet vara långsammare än telefonoperatörens nätverk. Din mobilabonnemang kommer sannolikt att ha nedladdningsgränser, så se till att hålla reda på din mobildata om du använder den istället för Wi-Fi.

Metod 5: Använd Wi-Fi istället

På baksidan kan ditt Wi-Fi också vara ett solidt alternativ till din mobilleverantör om du befinner dig i ett avlägset område med liten täckning. Apples iPhones stöder en funktion som kallas Wi-Fi-samtal, vilket i princip gör att du kan ringa vanliga telefonsamtal över din internetanslutning när din mobilsignal är svag eller offline. Det finns också många iPhone-appar som du kan använda för att ringa gratis telefonsamtal via Wi-Fi, och de flesta, som WhatsApp, stöder till och med gratis internationella samtal när de används korrekt.

Metod 6: Uppdatera ditt operativsystem och dina appar

Uppdatering av både din iPhones operativsystem och iOS-appar kan åtgärda olika problem eller fel som du kan uppleva. iPhone-uppdateringar kan också öka din smartphones säkerhet och lägga till extra funktioner och funktioner, vilket gör din smartphone mer funktionell och effektiv. Uppdatering av din iPhones operatörsinställningar kan också förbättra din samtalskvalitet.

Metod 7: Återställ dina nätverksinställningar

Återställning av din iPhones nätverksinställningar tar bort alla dina sparade nätverksnamn och lösenord och har varit känt för att lösa problem med mobil- och internetanslutning. Du måste ange all din Wi-Fi-inloggningsinformation igen efter att du har återställt dina nätverksinställningar på din iPhone, men det är fortfarande värt att försöka om ingen av de andra lösningarna fungerar.

Metod 8: Köp en mobiltelefon Signal Booster

Mobilsignalförstärkare är enheter som, som namnet antyder, ökar signalen från mobilnätverk så att du får en bättre anslutning på din iPhone. Signalförstärkare är idealiska för dem som bor i avlägsna eller kuperade områden, men de kan också vara effektiva i stadsområden med begränsad nätverkstäckning.

Metod 9: Växla bärare

Det är möjligt att din iPhone fungerar helt bra och att din valda nätleverantör har otillräcklig täckning för ditt område. Det kan vara en bra idé att fråga dina grannar eller vänner som bor i området vilka leverantörer de använder och rekommenderar. De flesta större mobilleverantörer, såsom Verizon, Mint och T-Mobile, är värd för webbsidor som visar deras nivå och typ av täckning i detalj.

Fungerar iPhone Signal Boosters?

Signalförstärkare kan ofta vara en effektiv lösning för iPhone-ägare som kämpar med svag eller dålig nätverkstäckning. Medan iPhone-signalförstärkare fungerar, är det viktigt att först kontakta din mobilleverantör för att säkerställa att oavsett signalbooster du funderar på att få fungerar med din nuvarande telefonmodell och nätverk. Om dina anslutningsproblem beror på otillräcklig nätverkstäckning kan din mobilleverantör förse dig med en booster gratis för att hålla dig kvar som kund. Det kan vara värt att fråga om detta när man pratar med sin kund eller säljstödspersonal.

Varför är min iPhone-signal så dålig?

En dålig signal på din iPhone kan vara resultatet av många faktorer. Här är några av de vanligaste orsakerna till en svag iPhone-cellulär signal.

 • Otillräcklig nätverkstäckning från din leverantör.
 • Föråldrade appar eller operativsystem.
 • Byggnader eller terräng som blockerar signalen.
 • Alltför många användare försöker komma åt nätverket samtidigt.
 • Ett iPhone-skydd blockerar antennerna.

Finns det en app för att öka iPhone-signaler?

Det finns många iPhone-appar i App Store som hävdar att de ökar telefonens mottagning och ökar nedladdningshastigheter, men tyvärr är alla dessa påståenden oftast falska. En app kan inte öka nätverkets täckning eller på något sätt göra din iPhones antenner kraftfullare. Majoriteten av dessa appar visar eller listar de områden som omfattas av de flesta av de stora mobilnätsleverantörerna. Det mesta av denna information finns dock gratis på nätverksleverantörernas webbplatser, och du behöver inte ladda ner en app för att komma åt den. FAQ

 • Varför är signalen så dålig på min iPhone? Vad kan jag göra?

  Några ytterligare sätt att öka din mobilsignalstyrka är att växla till flygplansläge, vänta i cirka 10 sekunder och stänga av den igen. Genom att göra detta får din mobila enhet att söka igen för befintliga nätverk, och den kan hitta ett bättre, mer robust tillgängligt nätverk. Du kanske också vill försöka starta om din iPhone, speciellt om du precis har flyttat in i eller ut ur ett roamingområde.

 • Hur kan jag öka Wi-Fi-signalen på min iPhone?

  Förutom tipsen ovan, försök att starta om din router och iPhone för att öka din Wi-Fi-signalstyrka. Försök också lämna ditt Wi-Fi-nätverk och gå sedan tillbaka till ditt Wi-Fi-nätverk. Är din router gammal? Det kan vara dags att uppgradera till en ny trådlös router. Överväg att kontakta din ISP och meddela dem om dina problem med Wi-Fi-signalen; de kan ha en förklaring eller några felsökningssteg att prova.