Saltar al contenido

Hur man klonar en telefon utan att någonsin röra vid den

29 de julio de 2021
GettyImages 1036865704 f14211d43108437892f5375784474200 04264697f3e445c1b6bfee06817c8bec

Vad du ska veta

 • Installera Dr.Fone på din PC eller Mac och anslut den telefon du vill kopiera, anslut sedan en annan telefon för att överföra kopierade data.
 • Endast för Android: Installera CLONEit på båda mobila enheterna för att överföra all data från en telefon till en annan via Wi-Fi.
 • Enheten du kopierar telefonens data till kan behöva ett eget SIM-kort för att fungera.

Den här artikeln förklarar hur man klonerar en telefon. Instruktionerna gäller iOS- och Android-enheter.

Hur man klonar en telefon

Generellt görs telefonkloning genom att ladda ner programvara som CLONEit eller Dr.Fone. Dessa program är vanligtvis utformade för att överföra en telefon helt till en ny enhet, inte bara identifierarna.

Med Dr. Fone

Dr.Fone erbjuder verktyg som låter dig helt kopiera din telefon till en annan enhet, eller radera data från en telefon helt. Vad vi gillar

 • Flexibel säkerhetskopiering och återställning.
 • Starka dataraderings- och säkerhetskopieringsalternativ.
 • Snabb överföring av data mellan telefoner.

Vad vi inte gillar

 • Mer effektivt på Android än iOS.
 • Behöver en PC eller Mac för att få tillgång till hela sviten av funktioner.

Använda Cloneit

CLONEit förenklar processen ytterligare; allt du behöver för att klona från en telefon till en annan är programvaran på båda telefonerna och en Wi-Fi-anslutning som de två telefonerna kan dela. Ställ bara in en telefon för att skicka data och den andra för att ta emot, så är du klar. När processen är klar öppnar du den nya enheten och ser om allt överförs ordentligt. Om du hittar data har skadats, ersätt den med säkerhetskopieringsverktygen och njut av din nya telefon. Vad vi gillar

 • Enkel, tvåstegs «batchkopia» av en enhet.
 • Fungerar utan dator som en «bro».

Vad vi inte gillar

 • Endast Android.
 • Båda enheterna behöver CloneIt installeras för att fungera.
 • Behöver mycket behörighet att arbeta, vilket kan ge fler säkerhetsmedvetna människor paus.

Det är osannolikt att konsumentprogramvaran kopierar telefonens identifierare av juridiska skäl. Var extremt misstänksam mot alla appar som hävdar att de kan göra det, eftersom det kan vara en «trojansk häst» för att få dig att installera skadlig programvara på din telefon eller någon annans.

Vad är telefonkloning?

Telefonkloning kopierar data och identitet för en mobiltelefon till en annan. Kloning kan antingen vara en säkerhetskopia av hela telefonen eller så kan det bara vara telefonens nyckelidentifierare. I de tidiga dagarna av mobiltelefoner, när de var lite mer än radioapparater, gjorde avlyssning av signalen ofta kloning till en enkel möjlighet. Allt som en hackare behövde göra var att ställa in din telefon på en skinkradio och lyssna efter identifieraren. Det är svårare på moderna telefoner, delvis för att telefoner nu använder SIM-kort, som har en hemlig kod. Detta gör kloning av telefonens identifierare, särskilt utan att ansluta till den, mycket svårare men inte omöjligt.

Varför klona en telefon?

Kopiering av en telefons identifieringsdata är i allmänhet olagligt över hela världen, men trots de tekniska och juridiska problemen gör folk det vanligtvis av en handfull skäl, med det vanligaste att behålla telefonens funktioner eller att dela en telefon med någon i deras hushåll utan att betala för en andra rad. Klona aldrig någon annans telefon, oavsett om det är deras identifierare eller deras data. Det förstnämnda är olagligt, oavsett vad folk som hävdar att de är privata detektiver på internet insisterar på, och det senare kan strida mot lagen beroende på hur du använder telefonen. Vissa tror också att detta gör telefonen spårbar, men det är en urban legend. Varje enhet har ett unikt radiofingeravtryck, och det kan enkelt spåras av karaktären av hur den fungerar. Dessa lagar gäller inte, det bör noteras, på telefonens programvara eller data som du lägger på din telefon, till exempel foton du tar, eftersom det dupliceras att data inte tillåter en annan telefon att lyssna på dina samtal eller dela din siffra. Kopiering och överföring av dessa uppgifter kan misslyckas av din operatör eller telefontillverkaren och kan bryta mot användarvillkoren eller slutanvändarlicensavtal (EULA), men det är i allmänhet tillåtet, om det av någon annan anledning än det vanligtvis är svårt för dessa enheter att spåra. Kloning av telefonens identifierare, även om du gör det själv, kan ogiltigförklara ditt kontrakt med din operatör och resultera i att din telefon stängs av. I vissa fall kan din operatör till och med förbjuda dig från tjänsten.

Innan du klonar din telefon

Säkerhetskopiera din enhet med Android eller iOS inbyggda säkerhetskopieringsverktyg för telefon, som Androids systembackup eller iCloud. Du bör också säkerhetskopiera specifika data som du är orolig för att förlora, till exempel familjebilder, på en separat tjänst, bara för att säkerställa att inget avgörande går förlorat. Om allt du vill göra är att behålla en fullständig version av data på din telefon kan du använda dessa för att ladda dina data till en ny enhet. Du kan dock behöva be din operatör om ett nytt SIM-kort. Kontakta deras kundserviceavdelning för att diskutera deras policy. För att klona din telefon behöver du:

 • Din nuvarande enhet
 • Enheten du vill klona din telefon till
 • En PC eller Mac

Avsätt mycket tid för att göra detta och se till att ingen behöver dig på telefonen. Överväg att ha ett skrivbord och ett VoIP-nummer tillgängligt för att ringa samtal, ta emot sms medan du väntar.

Vanliga frågor

 • Kan du klona en telefon utan att någon vet? Ja. Kloning av en telefon, beroende på vilken programvara du använder, kräver inte att du ens håller enheten du klonar. Det kan göras trådlöst och utan avisering. Det är dock olagligt att klona en enhet som du inte äger.
 • Så, är kloning av en telefon olaglig eller inte? När det gäller programvaran kan du använda för att klona en telefon, nej, det finns inget olagligt där. Men på de flesta ställen kan kloning av de unika identifierarna som är specifika för din telefon vara olagliga, varför de flesta programvaror inte erbjuder dessa funktioner.
 • Kan jag upptäcka om min telefon har klonats? Det kan finnas giveaways som oväntade texter eller låses ut ur telefonen plötsligt, men inte ofta. Det blir mycket lättare att kontakta din mobilleverantör, eftersom de vanligtvis kan kontrollera om din enhet har klonats.
 • Är kloning en telefon gratis? Själva processen för kloning kostar sannolikt ingenting, men å andra sidan är kloningsprogramvara sällan gratis. Vissa tredje parter kommer att sälja kloningstjänster mot en avgift, men det är vanligtvis säkrare att göra det själv med en väl granskad mjukvara
 • Kan du klona en telefon utan SIM-kort? Vissa programvaror är beroende av SIM-baserad autentisering för att klona en enhet, medan annan programvara är speciellt konstruerad för att klona telefoner utan SIM-kort, så din körsträcka kan variera.