Saltar al contenido

Hur man kontrollerar om en begagnad iPhone är stulen innan du köper den

15 de julio de 2021
midsection of thief pickpocketing mobile phone 1161775221 20a06f4786484cbea5d51fe6e12ebd72

Vad du ska veta

  • Skaffa IMEI-nummer: Gå till inställningar > Allmän > Handla om för att visa IMEI. Om säljaren inte avslöjar IMEI, köp det inte.
  • Ring din trådlösa operatör för att se om iPhone är blockerad i nätverket.
  • Kontrollera CTIA-databasen, som innehåller en samlad samling av stulna telefondata.

Det finns inget iOS-specifikt verktyg för att verifiera nätverksberättigande för en given iPhone eller iPad. Istället, om du funderar på att köpa en begagnad iPhone, följ samma procedurer som köpare av Android-enheter för att verifiera enheten. Vi visar hur du gör det med alla versioner av iOS som stöds för närvarande.

Hur man får IMEI

Ditt första steg innan du köper en begagnad iPhone är att skaffa enhetens IMEI-nummer. Internationellt mobilutrustningsidentitetsnummer fungerar som en unik identifierare för en specifik telekommunikationsenhet. Om en begagnad säljare vägrar att avslöja IMEI, gå inte vidare med försäljningen. Besök en iPhone på en iPhone inställningar > Allmän > Handla om för att visa IMEI.

För att få IMEI för de flesta enheter, inklusive hårdvara från Apple, kontrollera insidan av batterifacket eller ratten * # 06 # på handenheten.

Ring din operatör

Om du är kund hos den trådlösa operatören, ring operatören för att se om iPhone är blockerad i nätverket. Även om den här metoden inte är perfekt är oddsen bra att eftersom nätverk anpassar sig till radiotyper (CDMA kontra GSM), kommer din operatör att veta om enheten kan aktiveras i sitt nätverk.

Kontrollera CTIA-databasen

Även om den inte är perfekt, är CTIA-databasen för stulna telefoner en samlad samling av stulen telefondata. De stora amerikanska lufttrafikföretagen konsulterar det och bidrar med data till det. Det är bara en potentiell svaghet att en telefon kanske inte rapporteras stulen – till exempel en gammal telefon i en låda som tjuvjagas. Som med alla privata transaktioner hjälper en skepsis. Om en telefonförsäljning verkar misstänkt är det förmodligen det.