Saltar al contenido

Hur man köper ett Netflix-presentkort

1 de julio de 2021
Netflix English bbb 5bddd30946e0fb0051be5433 1efcca166a7c47069731d490a8c06c23

Netflix presentkort ger mottagarna full tillgång till Netflix-streaminginnehåll. Presentkortet fungerar precis som ett kontosaldo och förlänger en prenumeration så länge beloppet ger. Kort kan appliceras på befintliga konton eller användas för att skapa ett nytt. I den här guiden går vi igenom hur du köper ett presentkort från Netflix, inklusive presentkort för DVD-tjänster.

Vad är Netflix?

Netflix började som en online-DVD-uthyrningstjänst där användare betalade en månadsavgift för att skicka DVD-skivor till dem. Så småningom förvandlades företaget till en onlinefilm och TV-tjänst som strömmar filmer, TV och originalinnehåll direkt till Netflix-aktiverade enheter. Den fortsätter att erbjuda DVD-per-posttjänsten på en separat webbplats. Netflix erbjuder ett brett urval av arkiverade inhemska och internationella TV-program och filmer (inklusive ett stort urval av asiatiska, bollywood och latinska filmer) samt kritikerrosade originalprogrammeringar. Netflix är tillgängligt via internet på en mängd olika enheter, inklusive mediestreamers som Roku, Amazon Fire TV, Google Chromecast och Apple TV. Det finns också på de flesta smarta TV-apparater, Blu-ray Disc-spelare, Playstation och Xbox-spelkonsoler, datorer och till och med de flesta smartphones och surfplattor. Från och med den 2 december 2019 fungerar Netflix inte längre på 2010-11 eller tidigare smarta TV-apparater från Samsung, 2012-2014 Vizio Smart TV-apparater och flera äldre Roku-mediestreamers (SD N1050, HD XR N1101, HD N1100, 2000C och XD modellerna 2050X, 2050N, 2100X, 2100N). Andra smarta TV-apparater 2010-11 och media-streaming-enheter från andra märken kan också påverkas.

Kostnaden för Netflix

När det gäller prenumerationsplaner och relaterade kostnader finns det en mängd olika alternativ. Vissa finns tillgängliga på Netflix-webbplatsen. andra finns tillgängliga någon annanstans men ändå via Netflix. Nedan visas de typer av planer och månatliga prenumerationspriser som är tillgängliga.

Strömmande planer

  • Grundläggande (endast standarddefinition): En Netflix-aktiverad enhet kan användas när som helst. Du kan också ladda ner titlar till en smartphone eller surfplatta – $ 8,99 per månad.
  • Standard (Standard och High Definition 480p, 720 eller 1080p): Upp till två enheter kan användas samtidigt. Du kan också ladda ner titlar till upp till två telefoner eller surfplattor – 12,99 USD per månad.
  • Premium (High Definition och Ultra HD 720p, 1080p eller 4K): Upp till fyra enheter kan användas samtidigt. Med den här planen kan Netflix strömmas i 4K förutsatt att tittaren har en kompatibel mediestreamer, smart-TV och erforderlig bredbandshastighet – $ 15,99 per månad.

När det gäller enhetsanvändning kräver endast användning av flera enheter samtidigt en högre prissättning. Till exempel, om du har flera Netflix-aktiverade enheter men bara använder en enhet åt gången med Basic-planen, inte mer än två enheter åt gången med standardplanen eller högst fyra enheter åt gången med Premium plan kommer du inte att utlösa några extra avgifter. Om du försöker använda fler enheter än tillåtet får du en varning på din TV-skärm.

DVD / Blu-ray-per-post online-hyresplaner

Denna plan finns tillgänglig på webbplatsen DVD.Netflix. Tjänsten inkluderar både DVD- och Blu-ray Disc-alternativ.

  • Standard: En skiva per hyra / Obegränsade skivor per månad – $ 9,99 / månad.
  • Premiärminister: Två skivor per hyra / Obegränsade skivor per månad – $ 14,99 / månad.

Netflix presentkort köpalternativ

Netflix presentkort

Netflix har gjort det enkelt att köpa presentkort, och de kan lösas in för antingen streaming- eller DVD / Blu-ray-uthyrningstjänsten. Ett alternativ är att köpa en på en deltagande butikslokal som Target, Walmart eller Kroger. Priserna i butiker varierar vanligtvis mellan 15 och 100 dollar. Alternativt kan Netflix-presentkort också köpas online via Walmart, Amazon, Game Stop, PayPal och andra. När du köper online kan du välja hur mycket pengar du vill använda på presentkortet. Ovanstående alternativ och priser gäller USA För att ta reda på priser och leveransalternativ i andra regioner i världen, gå till den officiella Netflix-presenten Kortsupportsida och välj ditt land. Några av de deltagande länderna inkluderar Kanada, Mexiko, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Brasilien, Columbia och Japan.

Inlösen av presentkort

Netflix Presentkort Lös in skärmdump

För att lösa in en presentkortprenumeration på Netflix måste mottagaren gå till Netflix presentkortslösningssida. Observera att mottagaren måste registrera en betalningsmetod. Betalningsmetoden kommer att debiteras ett nominellt belopp varje månad (förmodligen bara några cent) för att vara säker på att den fortfarande är giltig. Det betyder att du inte kan ge prenumerationen till någon som inte har ett kreditkort eller annat sätt att betala för att fortsätta prenumerationen. Prenumerationer kan dock avbrytas när som helst.

Poängen

Om du letar efter en bra present till någon som redan har en Netflix-kompatibel enhet, eller ännu bättre, om du planerar att ge den speciella personen en mediestreamer, smart-TV eller Blu-ray-skivspelare i gåva, överväga också att ge ett Netflix-presentkort. Det är en följeslagare som låser upp en fantastisk källa till internetströmmande innehåll som kan avnjutas när som helst och (nästan) var som helst.