Saltar al contenido

Hur man kopplar ihop Bluetooth-hörlurar med en telefon

26 de noviembre de 2022
GettyImages 994525288 a302dcd32b754ca6af1fb8427368b47d

Vad du ska veta

 • På Android: Gå till inställningar > Anslutna enheter > Para ihop ny enhet och välj dina hörlurar från listan.
 • På iOS: Gå till inställningar > Blåtand och välj dina hörlurar från listan.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter Bluetooth-hörlurar till Android- och iOS-telefoner. Instruktionerna bör gälla alla telefontillverkare.

Hur man använder Bluetooth-hörlurar med en telefon

Dessa steg fungerar med iOS 12 och senare och Android 9.0 och senare:

 1. Se till att ladda både din telefon och ditt headset. En full laddning krävs inte, men du vill inte att någon av enheterna ska stängas av under ihopparningsprocessen.

 2. Aktivera Bluetooth på din telefon om den inte redan är på, och håll appen Inställningar öppen. Bluetooth-alternativ finns vanligtvis här, men se de två första tipsen nedan om du behöver specifik hjälp.

 3. Slå på Bluetooth-adaptern eller håll ner parningsknappen på ditt headset (om det har ett) i 5 till 10 sekunder. För vissa enheter innebär det att slå på hörlurarna eftersom Bluetooth slås på samtidigt med normal ström. Lampan kan blinka en eller två gånger för att visa strömmen, men beroende på enhet kan du behöva hålla ned knappen tills headsetet går in i parningsläge. Vissa Bluetooth-enheter skickar automatiskt en kopplingsförfrågan till telefonen direkt efter att de har slagits på, och telefonen kan automatiskt söka efter Bluetooth-enheter utan att fråga. Om så är fallet kan du hoppa till steg 5.

 4. Gå till på din telefon inställningar > Anslutna enheter > Para ihop ny enhet (Android) eller inställningar > Blåtand (iOS).

 5. När du ser Bluetooth-hörlurarna i listan över enheter trycker du på dem för att para ihop hörlurarna med din telefon. Se tipsen nedan om du inte ser hörlurarna eller om du blir ombedd att ange ett lösenord.

 6. När din telefon ansluter kommer troligen ett meddelande på telefonen eller hörlurarna att berätta för dig att ihopkopplingen lyckades. Till exempel säger vissa hörlurar «Enhet ansluten» varje gång de ansluter till en telefon.

Tips för Bluetooth-anslutning och mer information

 • På Android-enheter kan du hitta Blåtand alternativet igenom inställningar i ett avsnitt som heter Anslutna enheter, Blåtand, Trådlöst och nätverkeller Nätverkskopplingar. Om din telefon stöder detta är det enklaste sättet att ta sig dit genom att dra ner menyn från toppen av skärmen och trycka och hålla på Bluetooth-ikonen för att öppna Bluetooth-inställningarna.
 • Om du använder en iPhone eller iPad finns Bluetooth-inställningarna i inställningar app, inom Blåtand alternativ. Du kan också aktivera Bluetooth via Kontrollcenter.
 • Vissa telefoner behöver tillstånd innan de kan ses av Bluetooth-enheter. För att göra det, öppna Bluetooth-inställningarna och aktivera upptäckbarhet.
 • Vissa hörlurar kan kräva en kod eller ett lösenord för att para ihop, eller till och med för att du ska trycka på Par knappen i en viss sekvens. Denna information bör finnas i manualen, men om inte, försök 0000 eller 1234 eller hänvisa till tillverkaren.
 • Om telefonen inte ser Bluetooth-hörlurarna, stäng av Bluetooth på telefonen och sedan på igen för att uppdatera listan, eller fortsätt trycka på Skanna knappen och väntar flera sekunder mellan varje tryckning. Du kan också vara för nära enheten, så ge lite avstånd om du fortfarande inte kan se hörlurarna på listan. Om allt annat misslyckas, stäng av hörlurarna och starta om processen; vissa hörlurar är bara upptäckbara i 30 sekunder eller så och behöver startas om för att en telefon ska se dem.
 • Om du håller telefonens Bluetooth-adapter på kopplas telefonen automatiskt ihop med hörlurarna varje gång de är nära, men vanligtvis bara om hörlurarna inte redan är ihopparade med en annan enhet.
 • För att koppla bort eller permanent koppla bort Bluetooth-hörlurar från en telefon, gå in i telefonens Bluetooth-inställningar för att hitta enheten i listan och välj koppla bort, glömma borteller koppla ifrån alternativ. Det kan finnas i en meny bredvid posten för hörlurarna.