Saltar al contenido

Hur man laddar ner och sparar MP4 på en iPhone

27 de junio de 2021
nubelson fernandes tjRYEtKG960 unsplash 2ab34b4d5bc2422a9f5fb35f7039f1aa

Vad du ska veta

  • MP4 används oftast som ett videofilformat och är ett format som är tillgängligt med en iPhone.
  • När du laddar ner en MP4-fil till din iPhone beror det på var du laddar ner den och hur du laddar ner den.
  • MP4-filer sparas på din Nedladdningar fil eller Filer > På min iPhone > i filen för webbläsaren som du använde för att ladda ner MP4.

Denna artikel guidar dig genom att ladda ner och spara MP4-videor på din iPhone och överföra videor från din dator till din iPhone. Dessutom hjälper vi dig att hitta var dessa videor lagras.

Hur sparar jag en MP4 på min iPhone-kamerarulle?

Hur du sparar en MP4 på din iPhone bestäms av webbplatsen som erbjuder nedladdningen. Om du laddar ner den från en molnlagringsapp, som Google Drive eller DropBox, bör det finnas kontroller på videofilsidan som inkluderar ett alternativ till Ladda ner eller Ladda ner till din enhet. Observera dock att din MP4-fil kanske inte alltid går direkt till din iPhone Camera Roll eller Photos-appen. Du kan behöva flytta filen från dess nedladdningsplats när nedladdningen är klar. Du kan flytta filen till din Camera Roll eller Photos-app när den har laddats ner. För att göra det måste du dock först hitta filen.

Var sparar MP4-filer på iPhone?

Så vart går MP4-filer när du laddar ner dem till din iPhone. Svaret är komplicerat. När du laddar ner en video direkt till din iPhone går den inte automatiskt till din kamerarulle eller foton. Istället sparar iPhone filen någon annanstans. Beroende på var du hämtar filen från kan den finnas i din Nedladdningar eller en webbläsarfil i Filer > På min iPhone. Det enklaste sättet att hitta en fil är att använda Strålkastare sök på din iPhone. Svep bara ner från mitten av din Hem skärm med ett finger och skriv namnet på filen du laddade ner i sökfältet. När du ser filen kan du välja den för att öppna den.

Filen öppnas automatiskt i iMovie. Du kan göra alla ändringar du väljer i iMovie och sedan trycka på Gjort. Tryck på på filmprojektsidan Dela med sig och bläddra sedan nedåt och tryck på Spara video, som sparar videon i din Photos-app. Du behöver inte göra några ändringar av din MP4-fil om du inte vill; öppna filen och spara den igen med hjälp av instruktionerna ovan för att spara en kopia av den i din Camera Roll eller Photos-app.

Skärmdumpar som visar hur man sparar en MP4-fil från iMovie till Photos-appen på iPhone.

Hur överför jag MP4 från dator till iPhone?

Ett ännu enklare sätt att få en MP4-fil till Camera Roll eller Photos-appen på din iPhone är att flytta den från hårddisken på din Windows- eller Mac-dator. Detta uppnås genom att dra filen från sin plats på din hårddisk till Photos-appen. Om du vill dra en fil från din Windows-dator till din Photos-app (eller så kan du komma åt filen på din iPhone) måste du först installera iCloud för Windows. Sedan kan du använda iCloud för Windows för att överföra filer mellan din Windows-dator och iPhone, iPad eller andra Apple-enheter. På en Windows-dator, leta reda på MP4-filen i Utforskaren och dra den in i din Foton app. Använd på en Mac-dator Upphittare för att hitta filen och dra den till Foton app. FAQ

  • Hur laddar jag ner en MP4 till min iPhone från Google Drive?

    Hitta MP4 från Google Drive-appen på din enhet> välj Mer (tre ellipser) bredvid filnamnet> Öppna i > och välj bland tillgängliga appar och platser för filen. Välj Spara för att ladda ner den.

  • Hur laddar jag ner en MP4 från Dropbox till en iPhone?

    Se till att Dropbox-mobilappen har laddats ner till din iPhone. Starta den och tryck på MP4-filen för att ladda ner och välj de tre ellipserna bredvid filnamnet. Välja Dela med sig > Exportera fil och välj en specifik app eller Spara video för att ladda ner den till din kamerarulle.