Saltar al contenido

Hur man laddar ner och spelar Fortnite på PS4

2 de julio de 2021
Fortnite KeyArt withLogo 1080p 1500985533 726cb2789eb64bb190a3247c29b20494

Om du vill se vad allt väsen handlar om Fortnite, det massivt populära videospelet, här hittar du hur du hittar och installerar spelet på din PS4.

Hur får jag Fortnite på PS4

Hitta och ladda ner Fortnite är ganska enkelt.

  1. Se till att din PlayStation 4 är ansluten till ditt Wi-Fi och att du är inloggad på din profil. Din konsol ska göra detta automatiskt när du slår på den.

  2. Navigera till PlayStation Store på konsollens huvudmeny och tryck på X.

  3. Gå till Sök alternativet högst upp på skärmen. Tryck X att ta fram ett tangentbord och börja skriva «Fortnite. «Det fylls i automatiskt när du börjar stava det, så välj Fortnite: Battle Royale när du ser det.

  4. Flytta till höger sida av skärmen för att markera Spelsida alternativ. Därifrån kan du ladda ner Fortnite.

Tips för att spela Fortnite på PS4

Du har Fortnite installerad, så en fråga kvarstår: hur spelar du? Här är grunderna för att komma igång – du kommer att klättra på topplistan på nolltid.

Använd Prematch Waiting för att bekanta dig med kontrollerna

Eftersom det är upp till 100 personer i en enda match på Fortnitemåste du vänta lite efter att du har valt att starta ett spel för att faktiskt börja. Istället för att sitta på en laddningsskärm släpper du på en ö med de andra spelarna. Lär dig kontrollerna, plocka upp lite utrustning och ta reda på hur allt fungerar. Spelet börjar på riktigt några ögonblick senare.

Lär dig hur man bygger

Om du någonsin tittar Fortnite proffs på jobbet kommer du att bli förvånad över hur snabbt de kan bygga. Nyckeln till detta är övning – om du vill hitta framgång kommer utbyggnad av dina motståndare att ta dig dit.

Lär dig dina vapen

Det finns massor av livskraftiga vapen och strategier i Fortnite, men de flesta nybörjare kommer förmodligen att hålla sig till SMG eller gevär. Dessa liknar mest vapen i andra skyttar – de skjuter en hel del kulor och gör anständig skada.

Den allmänna tumregeln är också att sällsynta vapen är bättre – titta på färgskalan för att bestämma sällsynthet. Grå vapen är de vanligaste och skalas uppåt genom grönt, blått, lila och slutligen guld.

Var uppmärksam på cirkeln

Kartan i Fortnite är massiv, vilket ger alla en chans att växla innan de möter för många fiender, men det börjar snabbt krympa med tidsintervall under hela matchen. Du kan alltid se hur länge tills cirkeln börjar krympa, vilket tvingar alla överlevande spelare till mindre och mindre områden. Du tar skada om du är utanför cirkeln, så stanna inte längre ute än du behöver.

Om du verkligen vill anpassa din karaktär måste du släppa några faktiska pengar

Du kan låsa upp några saker i Fortnite utan att spendera en krona, men du måste köpa Battle Pass för att faktiskt få någon anständig byte. Om du köper Battle Pass tjänar du belöningar ju mer du spelar, så småningom låser du upp nya alternativ för att anpassa din karaktär. Du kan också spendera pengar direkt, köpa de saker du vill ha i butiken, men var försiktig – du kan spendera mycket pengar på det här sättet, och artiklarna hjälper dig inte. De ser bara snygga ut.

Vad är Fortnite för PS4?

Många inser inte det Fortnite har faktiskt två distinkta sätt att spela. När du hör folk prata om spelet talar de nästan säkert om Fortnite: Battle Royale—Den fria versionen av spelet som sätter 100 spelare mot varandra i en långsamt krympande arena. Det finns dock ett annat läge som heter Fortnite: Rädda världen, vilket är faktiskt hur spelet ursprungligen började.

fortnite lager skytte

Rädda världen är en kooperativ skytt som sätter flera spelare mot AI-kontrollerade fiender. Den har flera likheter med mekaniken i Herre på täppan, men det finns några viktiga skillnader. Inom ramen för denna bit fokuserade vi på Fortnite: Battle Royale, eftersom det är den version som dominerat videospellandskapet så länge.